Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @ocicka2014 devojche aj neodi tolku vo krajnosti kakvi cisti, sekako deka moze ali pa ti odi kon toa deka moze bebe se vgnezduva ;)

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    Кај мене таквата болка беше позитивен знак. Со денови ме болеа јајниците, ама не константно, туку боли силно едно пола саат, па го снемува. После вечерта пак, па другиот ден итн. ЗНачи за разлика од обично, ако ме заболува силно, значи дека добивам и обично не се смирува дури не пробие. И јас како тебе мислев имам цисти, и тргнав на гинеколог, па наместо цисти видоа едно слатко точкиче внатре :D Да не давам лажни надежи, ама ме потсети на мене со муабетов... со цистиве :)

На ennaz, Ninichka, Bond Girl и 2 други им се допаѓа ова.
  3. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    13.670
    Лелелелелелееееее :D ме израдува, фалаааааа. Еве си поставив цел, ако не ми дојде до крајот на месецов на 5ти закажувам на гинеколог. Со господ напред, само како ќе издржам.
    @jacqueline.s , а имаш ли бело прање ли незнам како да го наречам - ицедок со јак мирис мењам гаќи 2 пати во денот. Обично пред доаѓање го имам ама кратко 2-3 дена, а овој пат ме задржа го имам веќе сигурно 5-6 дена?

4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @ocicka2014 исто и јас имав болки во десниот јајник дури и ципата и ногата, па после ми кажаа од тој јајник беше излезена јајце клетката . А за исцедок и тоа е добар знак, од почеток до сега (24 недела) имам дупло повеќе исцедок, како и повеќето трудници. Ти пуштам среќа!

На Bond Girl, jacqueline.s и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  5. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    @ocicka2014 , имав секаков вид на бело прање, со секаква можна густина и боја :rofl: На моменти дури и зелено по боја ми беше, многу чудно. За миризба немаше, ама да, се истурив инаку :) Ајде, со Господ напред!!!

6. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    13.670
    Леле леле радости, дај боже. И уште едно прашање и не замарам повеќе :) Дали имате главоболки? Значи не некои да си ја маваш главата од зид, туку тапи како да имате слон на главата ви тежи нешто. Чудно ми е оти ми се повторија овие главоболки 3-4 дена по ред, а обично кога ќе ме заболела глава наредниот ден ми идело...

7. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    Некои имаат многу главоболки, јас ете немам. Ќе видиме потаму :)

8. Bona139

Bona139 Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    Ми треба совет од вас,скоро една година пробуваме со партнерот за бебенце ама никако не успева,јас по природа сум многу нервозна,имам болна мајка се грижам за неа секој ден плус и помагам по дома,невработена сум,неможам да се опуштам да уживам.Ме интересира дали може да има нешто и ако имам односи на неплодни денови?како да си помогнам сама на себе да можам и јас да видам две цртки :(

9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Jas imav glavobolki itoa po 2-3 dena po red pa den dva pauza pa pak isto..

10. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Како прво пробај некако да се опуштиш,најди некое хоби,колку и да имаш дома обврски мораш да имаш време за релакс.Незнам дали сте биле на доктор,но ако година дена се обидувате без успех,треба барем основните прегледи да ги направите,пап,микробиолошки,спермограм,ехо преглед хормони.А за односи во неплодни денови секако дека треба ако не следиш фоликули на доктор,никогаш со сигурност незнаеш кога имаш овулација.Сестрами со редовен циклус на 28 дена,не остана на 14 ти ден туку недела пред мензис.И да најбитно пробај кога си насамо дома отвори му го срцето на Бог кажи му за сите грижи стравови,покајанија,верувам ке го најдеш мирот.Мене ми успева :*

На dushichka.x3, Kiflicka05, Kristula и 2 други им се допаѓа ова.
  11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    девојки јас си ги видов моите две цртки, не ви кажав, т.е не кажав на никој така решив овој пат правев инсеминација и успеа овој пат :) бев на ехо но не се виде ништо само ендометриумот укажуваше на бременост, според последната менструација треба да сум 4 недели рано е сеуште нели?
    го молам господ да биде се во ред бидејки имав мало крварење па се боцкам со прогестерон и лежам цело време, помачно ми е лежењето него сета терапија што ја примам.
    Не ми се верува, зар дојде крајот на моите маки :angel:

На dushichka.x3, slobodka, do-re-mi и 31 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Браво алисијад!!!! Одмарај сега дома! Ајде полека сите да се чистиме од тука. Јупииииии

На only44you и alisijad им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    Cestito,so ubavo i so lesno da ti mine bremenosta !!

На alisijad и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    @alisijad супеееер, браво, честитки ! Сигурна сум дека се ќе биде во ред, веројатно се работи за некое рано крварење кое ќе престане и ќе имаш пријатна бременост:)
    Твое е да одмараш малку повеќе сега и да се радуваш !:hug:

На alisijad, bebaa и kukla21 им се допаѓа ова.
  15. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Cestitki milaa so sreka neka e :) sega odmaraj i uzivaj

16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    ви благодарам девојчиња што поскоро и кај вас :) само да ви кажам дека оваа иуи примав поинаква терапија зголемена доза на фолна, б комплекс, аспирин од самиот старт, витамин д, кортикостероиди, примив повеќе инекции и имав околу 15 фоликули, докторот очекуваше повеќе бебенца ама според бетата изгледа едно е, ама ако јас сум и со едно среќна. Инаку убедена бев дена нема ништо,па си шетав во најголемата вруќина, се депилирав, си работев низ дома :)

На Kiflicka05, only44you, irenna и 5 други им се допаѓа ова.
  17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    а симптоми никакви освен болни гради како и секад и болки во јајниците од стимулциите , само имав исцедок кафен и мислев ќе добијам кај да е , па си правев планови што да испитам следно (facepalm) а оно имплантација да било тоа :)

На Dioora, delvi, Mariangel и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @alisijad cestitam mila! So lesno i so ubavo:* se nadevam sledniot mesec ke ti se pridruzime.
    Jas sum na boleduvanje, me ceka operacija na umnik ovaa nedela. Raat nemam veke! Edvaj cekav odmor i sega ova...|( pa i strav mi e. Aman, samo da mi projde do plodni denovi:D

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    А за што пиеше кортикостероиди?Тоа нели е против алегрија или грешка сум.И кај правеше инсеминација.Имај си лесна бременост :*

20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    во систина правев, глукокортикоиди( декортин) или кортикостероиди (декстаметазон) ги даваат од имунолошки аспект да не го отфрли организмот ембрионот. Уште ги пијам. Пијам и 2x2 фолна, покрај фемибионот, ме подготви некако докторот доста од тој аспект. Оваа инсеминација ме чинеше над 500 евра ама се исплати. Примив и овидрел стоп инекција која е доста п оквалитетна од прегнил и поскапа.
    Исто примив и теваграстим инекција во матката за целосно обојување на ендометриумот иако ми беше 11 мм.

На bebaa и irenna им се допаѓа ова.