Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    @alisijad , колку убава вест мила :)
    Ти посакувам се најубаво понатаму, и да си имаш најлесна и најпрекрасна бременост.
    Чувај се :*

На kukla21 и alisijad им се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @alisijad многу ми е мило, честитам од срце, лесна бременост да си имаш! :*

На alisijad и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    Imam edno prasanje vaka vo juni mi dojde na 27 a sekogas mi idela dva tri dena porano i vo rastojanie od 28 dena deneska e 30 den a uste nemam rab na toa da zabremenam pravev test negativen e ama go pravev pred tri dena mozno li e da e lazen ako e uste rano inaku vo januar imav spontan izvinete za latinica od tablet e

4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Mислам дека сеуште е рано да е кажи. Нема врска денеска сме 26, значи уште не ти касни. Можеби сега ќе ти дојде точно на датумот, никогаш не се базирај на тоа. Бидејќи и нервозата, напнатоста многу голема улога игра.... Ама сепак ние си се надевамe само на едно БЕБЕ... ти посакувам и тебе || линии

На barbyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Cestito iiii so lesno:clap:

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  6. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    @alisijad , браво, и со лесно. Многу ме израдува :*

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  7. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    Cestitki i imaj si lena bremenost...imam nekolku prasanje zasto se spremame naredniot mesec da probame pak so inseminacija :P kako prvo kolku inekcii primase i kolku pari se tie inekcii...od folnata dve apcinja dvapati na den li piese, kako mislis aspirin od samiot start i zosto ti go preporaca dokotrot ,i vitamin d dali odi na recepta i ako ne kakov koristi ikolku pari e... te prasuvam za ako treba da go potiknam i kaj mene malku doktorot na plus informacii...

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    примив 6 гонал инекции една е 1674, фолна примав два пати по 2 од онаа алкавит на алкалоид од 04.мг, аспирин го даваат секаде обично после инсеминација мене овој пат ми го даде од прв ден на циклус тој е за циркулација. Витамин Д3 јас пиев по 4-5 капки на ден на плива се капките приватно се 113 на рецепт се 28 денари, и нив ги пиев подолг период, имаш и во форма на таблетки витамин д3, тој помага за имплантација.

9. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    фала ти на објаснувањето, значи не е страшно ако се пие повеке пати фолна, зашто јас некогаш по две на ден пиев и симислев дека нешто е погрешка, а декстаметазонот на рецепта го дават и кога почна и него да го пиеш..витаминот д3 дали може било кога да се почне да се пие или кога ке ти дојде циклус...

10. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    витаминот д и бебиња го пијат така да не е страшно ама јас сепак прво го проверив колку ми е и искочи дефицитарен ако можеш прво провери го инаку нема врска со циклусот, фолна покрај таа пијам и фемибион и во него има фолна, така да не е страшно. Обично даваат декортин тој е од 5 мг и се пие едно до две дневно тој ти е 90 денари приватно а на рецепт 15, мене овој пат ми даде декстаметазон по препорака на ендокринолог 35 денари е во секој случај и двата лека ја имаат истата функција. Кога ке почнеш со стимулации почнуваш и со нив. :)

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    @alisijad кој др ти ја правеше инсеминацијава? Абе мене ми е чудно Лазаревски ме нема пратено да испитам д витамин,ниту па такви испитувања на трансфузиологија што се прават.Ми е незгодно да му речам да не рече му се мешам.А сакам и да пробам со тие апчиња за да не го исфрла плодот матката,дексаметазон,ама несакам на своја рака.И кога одите на ендокринолог сами ли одите или гинекоѓогот ве прака.Мене резултатите од хормоните ми се во границите на нормалата ама па да не не им е во ред соодностот,штознам веке што да мислам.

Последна измена: 27 јули 2015
  12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Ивановски ми ја правеше. Витамин д испитај си на клиничлка биохемија за 80 денари резултати за еден ден имаш, за овие другиве не знам што да ти кажам, подобро декортин земи тињ ги даваат и за инвитро прашај го бе што ти е гајле речи докторе а оние декортин дали има потреба да ги пијам знам ги даваат на многумина. Подобро да му се мешаш него да заборави нешто а искрено често се дешава тоа од многу гужви. Можеш сама да прочиташ по интернетов дека ги даваат многу често. Што терапија ти даде лазаревски?

13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не си играјте и на своја рака да земате лекови. Земањето на лек зависи од состојбата на матка/јајници, телото на жената и не секој лек се комбинира со секој. Беба, ако те јаде јанѕа слободно прашај го Лазаревски дали да земеш уште нешто друго. Јас го прашував, па пак ми велеше да не земам ништо. Мора да има некоја анамнеза за да се дава „богата“ терапија.
    Знам дека кога некој ќе пише за успешна иуи ние си мислиме тоа е магичната формула, ама забораваме дека не сме сите исти.
    Јас во систина испитав витамин Д (1800 мкд беше) и Лазаревски ми кажа дека контравезни се мислењата за тоа како вит Д помага во имплантација. Не е на одмет да се пие (јас пијам по 4-5 капки на ден), со резултат 24, ама дека баш тоа е клучот не е научно докажано.

На bebaa, Bond Girl и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  14. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Декортинот немаат врска со состојбата на јајниците и матката туку се даваат за организмот да не го препознава како страно тело ембрионот и дава поголеми шанси за имплантација секако не ветува 100 посто успех но вреди да се покуша.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9848293

15. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Не нема шанса на своја рака да земам лекарство.Не мислев дека тоа е магичната формула,туку ми е мисла што ги немам направено тие испитувања,а не ме пеака да ги испитам.Утре ја правам инсеминацијата па ке го прашам одокулу за ова,а и ке видам што ке ми даде.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    А утре да го прашам и дали ако е успешна инсеминацијата(го молам Господ да е успешна) ке можам да патувам со авион и да одам на одмор,или ич да не резервираме :)

17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Лазаревски ќе ти каже да си тераш нормален живот. Гарант!

На Pacient srna и bebaa им се допаѓа ова.
  18. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Ке рече он ама јас надве сум за тоа дали да одиме ако сум трудна.

19. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Честитки за алисијад со лесно бременоста :)

Инаку и јас не би си играла на своја рака со апчиња сепак си има зошто се тие доктори со по 10год факултет и бог знае колку семинари. Секој натпис на интернет си е на одредена тема а во телото се е поврзано така да мислам дека треба или да му верувате на докторот или да го смените :)

На alisijad, Kiflicka05 и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Јас таблетките не ги пиев на своја рака ниту се осврнав на интернетот, тоа што го пишав ми беше кажано од доктор. Но не секогаш чекав се они да ми кажат, истражував, собирав искуства и не ретко давав свои предлози кои некогаш беа одбивани ама на тој начин осеќав дека придонесувам и јас не чекам се од докторот. Затоа мислам и ми рече дека сум голем борец, не застанав и не кренав раце за овие години. Самите сме сведоци дека се прават грешки а не па да се заборави нешто. Се плус што ќе се прими придонесува за успех според мене :)

На Mariangel, Kiflicka05, Bond Girl и 2 други им се допаѓа ова.