Навистина си борец! сите овде сме борци и правиме се да успееме.. Јас па не сакам многу да се оптеретувам со сешто. почнав така, ама мм стално ме критикуваше дека со сила болна се правам и си ја оптеретувам психата. Мислам во право е. Можам докторат да напишам за проблематикава, ама сепак не сум доктор. Престанав да читам медицински артикли. секој треба да прави она што мисли дека ќе му помогне да успее. Нема правилно/неправилно. Битно да уапееме
Zenski da vi se pridruzam i jas vo temava. Veke nekolku meseci cekam pozitiven test no nema mm sekogas svrsuva vo mene no ete zasega nisto.
Неколку месеци не се ништо. Не се оптеретувај претерано. Ако не бива за уште 2,3 месеци, направи си оановни иапитувања.
Септември треба да одам на проодност на канали, седиментација не постара од колку дена, и дали ке ми бараат и Пап тест, пошто реално на државно не верувам дека ке биде готов за еден месец плус за време на летен одмор
Здраво на сите Ве читам некое време, ама сега се регистрирав да ви се придружам. Работиме на случајот 4месеци, и досега ништо. Циклусите ми се на 28-36 дена. Месецов добив на 28ми ден, и ми траеше само 1 ден, што не ми се случило никогаш... Бев на гинеколог, он не утврди никаква органска причина за краток циклус. Ендометриумот ми е 4мм, јајниците со утредна големина, по 3 фоликули на двата јајника.... Што мислите вие? и се слчило на некоја од вас?
Само што сакав да го пишам истото :о Zaljubena111 пап не ти треба брисеви чисти само не смее бактерија да има..седиментацијс испитај неколку дена пред хсг
Првата недела не е мн битна втората е зашто тогаш почнува имплантацијста како помина иначе на инсеминацујата
Cestitki alisijad, uzivaj sega so meshkoto Inaku jas vcera bev vo newborn cilnic, cisto taka na konsultacija. Mi se dopadna pristapot na embriologot, toj mi gi vide site rezultati. Mora samo da ja iscisti mm bakterijata, a potoa ke pocneme so procedurite.
Еве ми врати нс маил докторот и ми рече да не се возам на долги релации и на нерамен терен.Во секој случај ке избегнувам ако не морам.Па добро поминав.Во овулација сум била на денот на инсеминацијата така пишува на листот -овулација на десната страна.А кога го прашав докторот колку зрели фоликули имам ми рече еден но супер бил.Ме чуди оти пред неколку дена на двата јајника имав пецкање,а и сеуште чат пат ги чуствувам.Спермата 12 милиони што за инсеминација било супер рече докторот.Терапија само утрогестан 200мг насабајле и навечер вагинално и фемибион витамини.