Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. m1lani

m1lani Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    Zdravo feminki imam golem problem neznam ni jas samata sto se slucuva so mene. Mislev deka ovoj mesec ke sum trudna mi kasnese 1 den trebese da dobijam na 12 ovoj mesec jas na 13 napraviv test mi pokaza deka sum trudna bev presrekna, no posle dva saat otkako go naprviv testot jas dobiv menctruacija neznaev sto se slucuva se posovetuvav so edna zena i mi rece deka i koga si bremena moze da imas menstruacija imav redovni 5 den kako i obicno sto si imam. Denes pak napraviv test no mi pokaza deka ne sum bremena na ginekolog imam zakazano duri na 21dekemvri. Se plasam nogu neznam ni jas sto tocno se desava da ne sum imala spontan abortus ,a od edna strana ne sum ni sigurna dali sum bila bremena zosto mi kasnese samo eden den no sepak testot koga go napraviv bes pozitiven a posle minstruacija mi kazuva negativen. Ve molam za sovet neznam sto se slucuva :( :( ;(

[mod-kirilica:3eo3rmgm][/mod-kirilica:3eo3rmgm]

2. bucka90

bucka90 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    mila jas ne bi znaela kako e mozno toa ama moj sovet ti e da odis kaj drug ginekolog sigurno ne e samo toj sto ti zakazal duri za po eden mesec/ne se plasi se nadevam deka ne e nisto pa i testovite gresat.pozdrav

3. maleta

maleta Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    девојки јас идам веке 8 години со децко ми (последните 2 ги бројам само ка ко 8 хаха)нејсе сеа сме музи зена ама незнам зосто вопсто не сакам да имам бебе моментално муз ми инсистира а јас не знам со да праем дали да поцнам да пијам скрисхум него контрацептивни апцинја дур да се разбистрам во главата па после тоа да продолзам или сто...нисто..тој инсистира бидејки и постар од мене е тој а јас имам 26 но сепак се цуствувам како да сум дете на 18 години која се пласи од забременуванје,незнам,се мислам ко да сум ептен мала...се ппласам цуејки милиони прикзни од типот ке ти се промени зивотот 100 % ,ее мајциството мајциствоотоо да знаес со е ту цуствоо,,,ббллааааккк ми се гади од вакви типови на мухабет...не сум усте спремна да бидамZENA кога се цусбубам усте како дете...моравда се испразнам негде .... :* :*

4. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    ^ И во право си што се цусбубас така. Не се брзај. Прво среди си правописот, па за дете дури да се средиш - има време.

Инаку шала на страна, сета среќа на светов ви ја пуштам на вас кои сакате да забремените. :)

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    ^ Calliope што значи цусбубас? Ја не сфатив!

Едит: Да не бидам офтопик!
    Колку е постар маж ти од тебе? Да не го газат годините па да му се брза за деца?

6. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Од мои скромни познавања, веројатно сакала да пише „чувствувам.“
    Well...close enough. :D

пи.ес. Се извинувам за оф-топик.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  7. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    Здраво на сите еве ме мене пак сакам да ја споделам со вас радосната вест бидејќи овој форум ме теши и бидејќи многу брачни парови имаат проблеми за да имаат деца и верувам дека овде на форумот можеме да се искажеме и се разбираме и пред се подржуваме сакам да се навратам на мојот проблем денеска контактиравме со РЕМЕДИКА и ни кажаа една радосна вест дека донатор за инвитро е 500 ЕВРА затоа после НОВА ГОДИНА почнуваме со собирање на документите за мене и мојот сопруг и правец во фондот и потоа во РЕМЕДИКА едвај чекам да помине времето да ја започнеме процедурата поздрав до сите и воедно на сите трудници им ја честитам бременоста и им посакувам се најубаво во наредните 9 месеци а другите кои се уште немаат да не чекаат бидејќи денес е напредна медицината многу поз до сите и ве :hug: :hug: :hug: сите

8. maleta

maleta Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7

hahaha tolku mnogu ste se zamarale so mojot "pravopis"pa zemajki vo predvid deka ova go imam napisano vo 1 na polnok i deka ne mie tolku vazno bidejki ne sum na ispit ili so znam jas ,i glavnoto,-ne mi e majcin jazik-,premnogu sum srekna so toa kako mozam barem da se razberam a i da zboruvam,zemajki vo predvid deka ti mozebi vopstonema da imas pojma sto jas zboram na mojot majcin jazik,jas sum ok,a sea da se navrakam na temava pa i bas ne barav klucno odluka od vas bidejki za toa odlucuvam sama,samo nekoja "feministicka"podrska,am i ne sum od golema potreba i od toa a tii totalno imas zaluteno bidejki jas ne rekov deka ne mozam da zabremenam pa da mi posakas sreca,tuku rekov ne znam dali sakam pa kako i da e,zdravje,aj caaaoo,

9. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Maдам малета, молам за малку бон тон.
    Ако не сме овде од голема помош, барај си сајт на твојот мајчин јазик. Еве колку можеа феминките помогнаа.
    И точно, не си на испит, ама сепак за да ти помогнеме треба да те разбереме што си напишала.
    Како и да е, здравје да има right? ;)

На nenuska му/ѝ се допаѓа ова.
  10. m1lani

m1lani Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    Mila fala za podrskata tocno e deka testovite gresta no mjot pokaza pozitiven a ne sum trudna jas uste nemozam da svatam kako e mozno no ginekologot mi kaza deka e mozno i toa. Ke vidim sega ovoj mesec sto ke mi kaze testot ali sepak ne mu veruvam veke ke odam na ginekolog pravo pozdrav

11. bucka90

bucka90 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2

ajde ne se sekiraj pa priroda i se e mozno.odi na ginekolog i toj ke ti objasni sto e.i ne se razocaruvaj ako ne e ovaj mesec ke bidi drugiot.jas sekogas taka si velam.porano se optovaruvav so testovi i jas ama sega gi izbegnuvam.i onaka imam neredoven ciklus pa samo ke se optovaruvam.pozdravvvv :hai:

12. m1lani

m1lani Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    taka e bucka90 ako ne ovoj mesec pa naredniot nemoze koga nie sakame toa ke si doe samo po sebe pozz

13. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    И јас си чекам веќе 2 години бебе. Денеска и не требаше баш да писувам бидејки баш денес добив,па сега сум во најлошата,најдепресивната фаза. Неможам веќе да издржам, секој месец низ едно те исто да поминувам, кога ли ќе бидне работава, КОГА?

Инаку испраќам поддршка до сите кои како мене очекуваат бебе.

На missperfect и m1lani им се допаѓа ова.
  14. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    Драга немој да се разочаруваш може да ги прочиташ сите мои постови дека ние сме во брак 7 години и со мојот сопруг и на сопругот му кажаа дека не е плоден и затоа ќе одиме на донатор здравје после нова година ќе одиме во ремедика за да почнеме со прегледи и да ја започнеме процедурата на инвитро затоа те советувам немој да се разочаруваш се ќе си дојде на свое место еве и ние ќе повторам сме 7 години во брак и верувај ми дека бев паднала во депресија 6 години но си реков што биде тоа денеска е напредна и медицината луѓе посвојуваат и деца па во светот почнаа и со инвитро со донатор и со сурогат мајка па еве и кај нас почна да се практикува со донатор затоа со среќа и опушти се и уживај се ќе си дојде на свое место поздрав и ти посакувам во најскоро време да слушнеме убави вести од тебе :hug: :hug: :hug: :) :) :)

15. bucka90

bucka90 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    нана 2112 ти си пример како треба во секој проблем да го најдиме решението иако не е бас најлесно. исто и јас 3 и пол години чекам бебче ама тоа не доаѓа моментално сум на терапија и се надевам дека ке се израдвам за брзо.на сите вие кои сте во борба ви ја посакувам цела среќа на светот.а ти нана 2112 само продолзи храбро вака и во новата година издрадувај се.поздравввв и храброооо :hug: :hug: :hug:

16. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Нана фала ти многу мила за поддршката, јас само сакам да ти кажам дека ти посакувам се нај нај најдобро, толкава позитивна енергија што излегува од тебе сигурна сум дека ќе вроди со плод. Ти посакувам најубаво, најдебелко :$ ,најслатко бебенце, а на кој начин не е битно.Битно е вие да си ја остварите желбата и да бидете среќни.
    Сигурна сум дека сите ќе си ги оствариме нашите соништа, ама пустото не ти дава кога ќе видиш дека си добила.
    Најискрено посакувам среќа на сите и не по едно,ПО ДВЕ бебенца најмалку.
    ЦМоок

На nana2112 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. zaljubenakiss

zaljubenakiss Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    0
    ве молам за помош.со вереникот се обидуваме да имаме бебенце веке некое време.последен пат добив на 14.10.2011 и од тогаш нема никаков знак дека треба да добијам значи ми касни и тоа многу а добивам точно на 28 ден.бев на гинеколог ми рече дека не е сигурен дека можеби сум трудна а можеби не па ме испрати да ми проверат преку крв.таму ми кажаа дека не сум.исто гинекологот ми кажа дека сум овулирала(може ли да овулираш без да добиес менструација/или за врме на бременост
    )Сеуште не сум добила менструација а веке на 10.12.2011 треба да ја добијам следната а од оваа нема ни трага ни глас.знаци во голема неизвеснос сум и незнам што да правам.феминки помагајте ве молам!!!!

18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.989
    Допаѓања:
    108.501
    Хмм а гинекологов не ти направил ехо? :?: Ама ок штом ти направиле тест преку крв знаеш дека не си. Порано си имала ли проблеми со менструацијата? Почекај уште неколку дена , може ти касни заради стрес , опушти се малку , ако не ти дојде оди кај некој др. гинеколог ако имаш проблеми со менструација може терапија да ти препише. Мене многу ме зачуди што кога си била на гинеколог не ти направил одма ехо , не е сигурен дали си трудна |(

19. zaljubenakiss

zaljubenakiss Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    0
    ми направи ехо и вагинално ехо и ми рече дека бременоста е можеби премногу мала па да не се гледа и затоа не е сигурен дали сум или не сум бремена.инаку никогаш не сум имала проблеми со менструацијата дури во последните неколку месеци ми идеше тоцно на 28 ден.неизвесноста ме убива незнам што да правам

20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.989
    Допаѓања:
    108.501

значи сака да каже дека можеби се оплодила ј.клетката покасно па може неможе уште ништо да се види на ехо. па , почекај уште една недела па земи си тест од аптека па пиши ни, ако си бремена ке се појават 2 црти :) со срека