Здраво на сите Феминки, нова сум на форумов стално ве читам, но еве првпат се осмелив да пишувам во врска со мојот проблем. Имам проблеми со бременоста досега двапати имав спонтан абортус, оттогаш помина година и пол, а никако да останам бремена, направив испитувања, резултатите беа во ред, меѓутоа бебе сеуште нема. Во Ремедика ми препишаа терапија со фолна киселина, аспирин 100 мг навечер и добростон 2х1 од 10 мг од 16 до 25 ден на циклус. Па ме интересира дали некој ја користел истата терапија, дали вродило со резултат, дали добростонот го користевте орално или пак вагинално, или пак да почнам со друга терапија и да барам друго решение, со инвитро, инплантација или сл. Извинете што постот ми е премногу долг, меѓутоа се надевам и дека некој друг го имал истиот проблем па сепак нашол решение и сега е горда мамичка
Е па ако е спермограмот лош одма те пракаат на ивф не ти праваат хсг,мене ми бараа спермограм и беше тогаш азоспермија и несакаа да ми прават хсг па се испокарав па ми направија
Абе треба ама еве 6години работава не се завршува . Испитано оперирано тоа што треба и сега се таман.Е антитела не сум испитала и д витамин тука прочитав важен бил.Ако не успее вторава инсеминација одиме инвитро со слаба стимулација.Една две јајцеклетки оплодуваат ако се оплодат ке ми ги вратат.
bebaa срц испитај го витаминот Д ама мене ми рекоа во македонија кај што има толку сончеви денови во годината многу е ретко некој да има недостаток на витамин Д. а антитела испитај обавезно ама ако правиш ин витро ни тоа не ти треба
Jas sakav radi sebe licno da si imam deka e se vo red,bidejki nas posle toa ni se podobri spermogramot,a edno vreme sakav i na laparoskopija da idam za sto posto da se osiguram vo verodostojnosta na hsg-to ama me iskara ginekologot.
Мм сега почна да пие некои апчиња за необструктивна азоспермија ама чисто сумњам дека до толку ќе се подобри....дај боже во милиони да отиде одма ќе одам тоа хсг да го напраам