Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Лесно е апче, него што ме боли?!

2. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Рано не рано, не прашува тоа.... можно е да е овулација ;) Ако можеш купи тест за овулација, барем ќе знаеш дали е од тоа или не :)

MADO likes this.
  3. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

баш ќе видам дома. Имам и мејби бејби и лентички - да не стојат џабе :)

4. missswety

missswety Истакнат член

Здраво пресни мамички честитки на сите и лесна бременост и што побрзо да видиме и ние идни мамички две цртички.Не бев активна подолго време и сега ччитам се по ред. Па дај боже со господ напред и нашите желби да се исполнат. Ме интересира дали некој има одено кај др. Органѓиски во Штип бидејќи јас таму почнав да одам. Се е во ред и со мене и со мм тој прима Sexovit таблети бидејќи не му е многу сјајна спермата но др вели дека и со таа сперма може да дојде до бременост. Е сега незнам дали да правам инсеминација или да си почекаме уште малце. Секој совет би ми бил добродојден. :*

5. srekice

srekice Популарен член

Во држана несакаа да ми прават хсг поради спермограмот а и во ремедика тогаш ми кажаа да идам на ивф и да неможам природно да останам бремена и затоа нема потреба од хсг.
    Ние спермограмот го подобривме со одкажување од сокови посебно газирани,кафе исто така и намалување на цигари и правење ладни купки и се подобри многу ,лекови никакви не пиеше
    :D:D:D:inlove::inlove: најголем лајк за Sexovit многу добро помагало за разгорување на страста

6. bokace

bokace Популарен член

Zdravo :)
    Imam 3ti den kafeavko nekolku kapki, i okolu bradavicite mi e potemnato. Posledna men. 06.07. ovoj mesec imam nadez... No sakam i na doktor da odam za da vidam dali sum imala ovulacija :)

elena.mak, Ninichka, zalosna and 2 others like this.
  7. delvi

delvi Популарен член

здраво @missswety ..незнам дали си ги читала моите постови, јас од оваа година почнав да одам на лекар и се одлучив кај др.Органџиски. Во врска со спермата ист беше одговорот и за нас дека со спермограмто што го имал маж ми можело да се остане бремена, но сепак му даде да пие сеховит две -три дози и кога стасавме за инсеминација значително многу му беше подобрен спермограмот. Кај мене проблемот е што јас немам редовна овулација и циклус, малку мрзливи јајници и вишок килограми со кои се борам цел живот и никако да се изборам.Јас претходниот месец ја правев првата инсеминација и ми ја правеше доктор Стојан и тоа имав само еден фоликул. Кај мене после две недели се покажа бременост но таа радост кратко траеше бидејки после два три дена откако ги правевф тестовите повторни ги повторив со што се покажа дека нема бременост. Кога се консултирав со докторот то ј ми кажа дека имало рекација но дека не успеала добро да се вгнезди во матката. Така да јас овој месец чекам да ми дојде и да пробам со уште една инсеминација, па може овојпат пак ке се фати и ке се задржи...Само позитивни мисли...Инаку ти кај кој од нив одиш и дали си задоволно досега. Јас сум..

missswety likes this.
  8. missswety

missswety Истакнат член

Да и јас сум презадоволна од кај нив одам и јас кај др Стојан и сум пре презадоволна од него. Но бидејќи имам 21 година а мм 24 и имам редовна менструација и се е во ред некако неможам да се одлучам за инсеминација. Мислам дека е рано и се надевам дека ќе останам бремене најскоро.

9. delvi

delvi Популарен член

Па можеби може да почекате ама нема да ви смени и ако направите една инсеминација...не е ништо страшно...само се погрижуват да стигнат кавалерите до дамата по посигурен пат :)

MADO likes this.
  10. missswety

missswety Истакнат член

Да знам не е ништо лошо баш напротив па можеби во септември кога ќе се вратиме од одмор. :) А дали некој ги има користено овие бидејќи сакам да ги пробам
    http://www.alfalab.mk/prodavnica/kompleti/super-trojka-protiv-neplodnost/

11. MADO

MADO Популарен член

@missswety jas odam kaj Organdziski,zadovolna sum od pristapot,vremeto koe go odvojuvaat,znaci nema brzanje,tutkanje,sestrite,doktorot,vo globala sum zadovolna vo celina.Resiv da pravam kaj niv invitro,zdravje od septemvri pa so Gospod napred se nadevame ke vrodi so plod.
    @missswety nesakam da zvucam loso,ama ne mu e sjajna moze da znaci od do,I kaj mene so mm pocna prikaznata se e vo red so Vas,malku poslab mu e spermogramot,probavme so apcinja,malku se podobri pa na red dojde inseminacija koja ni ja razresi najgolemata dilema,dzabe na spermogramot sto ima ''dovolno'' milioni, koga po obrabotka ne prezivuvaat I ostanuvaat mnogu malku.
    Moj predlog e da probate so inseminacija,ednostavna procedura.

12. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Фала на инфо и ова ќе го пробаме мада јас не верувам дека до толку ќе се оправиме за на забавен начин забременам :)

srekice likes this.
  13. srekice

srekice Популарен член

Еј можеби ке се изнамачиме да ,ама па од друга страна уживаме без ограничување и пазење :D:D:wasntme:

ennaz, MADO and Pacient srna like this.
  14. missswety

missswety Истакнат член

Фала ти многу за советот. Со среќа кај вас што побрзо да ве израдува господ со бебувче :*

MADO and kukla21 like this.
  15. MADO

MADO Популарен член

Sekade kade nema,Gospod da dava zdravi I zivi decinja :*

missswety, delvi and bebaa like this.
  16. Lutka Kav

Lutka Kav Нов член

Mami jas dolgo vreme nemozev da ostanam bremena, ama sega sum 4ta nedela i mnogu sme srecni pozz do site sto poskoro da si docekat

slobodka, ennaz, missswety and 13 others like this.
  17. bebaa

bebaa Популарен член

Честито и имај лесна бременост и здраво бебуле.А вие имавте посебно нешто проблем?

only44you likes this.
  18. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Јас не издржав да не направам тест. А реков наредна недела ќе одам на гинеколог.
    Поправена сум 2-3 кг и сакав да почнам да вежбам, па затоа купив тест. И, негативен. Ми се смачи од таа една - смрдена црта! Јас ја изгубив целата надеж после ова-полно фолекули и секој ден водење њубов, за што? Ако овој пат не биде не верувам дека некогаш ќе биде нешто. Плачам веќе 2 дена од кога го направив тестот. Само јадам за вежбањето изгубив желба. И не ми се живее веќе!
    Уште капак на се јаниците ме клукаат од време на време, болат пиштат!

19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Не смејш да губиш надеж, ако не бидне сега ќе биде по 1 месец 2-3. Како се рекло ако е забаено да не е забораено. Тоа поќе да не го слушнам од тебе, само позитивни мисли и главата горе ќе имаме бебчина сите. Господ е голем и гледа тој знај кога треба.А сега рекалсирај се вежбај си кулирај бе! Ќе си дојдат и твојте 5 минути

20. Lutka Kav

Lutka Kav Нов член

nemav nikakov problem za prvoto no vtoroto teshko go fanav :) probuvav edna ipol godina i ne odese me bucaa nekoj inekcii i na kraj se odkazav pa samo bidna :)pozz do site da si docekate