Лелее колку сум среќна за тебеее,неќна ти пуштов среќичка а сега ти честитаам.бравооо ,честиткии те чекаме во труднички муабетии со леснооо
Ви благодарам од се срце на сите,многу значи подршката што си ја даваме меѓусебно,никогаш не сме осамени.Мене некако уште не ми допре до мозокот веста,како на некој друг да му се случува,чудно е.Кога ги читав вашите честитки како да беа наменети за било која од нас.
@Lisa_Maja Хаха сеуште не си свесна дека ги виде || линии... и јас бев истата Ама ќе бидиш ко ќе видиш точка на ехо.. Ќе бидиш најсреќната на светот.. А и секако и на другите што поскоро им посакувам || линии..(и мене)
Да Ви подарии што поскоро Господ на ситеее ;* а тебе бебуле бидејки редовно не дружиш во труднички муабети понекогаш мислам дека и ти си трудна и Дај Боже да си се префанала од толку трудни хехе
И ако не сум трудна, сепак ве дружам не ве оставам хеехе Уии ајде да ме фати мајата од трудните и месецов за НЕ добивање
Девети ден од инсеминацијата ако го рачунам и денот кога ја правев.Немам никакви симптоми,знам оти е рано но некој тука скоро пиша дека е бремена од инсеминација,па сакам да ми каже дали имаше некакви симптоми пред тестот.Инаку како благи болки имам во матката и јајниците и тоа повремено.Се изнервирав нешто и како повеке да ме сече.
@alisijad mislam ostana bremena so inseminacija, prasaj ja nejze...sega skoro bese pred nedela dena mislam. Sreknooooooo
Јас пак добив и тоа точно на датумот. а последниот месец пред добивање имав и нагон за повраќање, и брадавиците ми беа големи подуени гради и со испакнати вени и тоа модри забележително што никогаш не ми било така. дури и си реков готово ќе биде работава, ама ништо 7 менструација од кога сме во обид, почнав да се загрижувам. е сега сакам хормони да испитам, викаат на 3 ти и на 21 ден од менструација дека се испитууват. тоа ми треба упат од матичен за на клиника или?
Јас испитував хормони на 3 ден од менструација на клиника,со упат од матичен гинеколог.резултати биднуваат за 2 дена.А загриженоста е кај сите присутна кога не ни иде се по план.Се надевам на убави вести набрзо.Позитивно е што имаш редовна менструација...поззз
И мене ме интересира ова, читав прашував но секој различно кажува, ајде од поискусните нека појасни некој ако знае да не просветли би ви била многу благодарна.
@Lisa_Maja cestitki,ajde ajde edna po edna pocnaa da se cistime od ovaa tema,vlecejte trudniii pobrzo da doagame
@thebabylover @vitamina мене ми беше дијагнозата микроцистични јајници од покачен пролактин, останав бремена после скоро една година. Ако не е во прашање синдромот на полицистични јајници полесно било, јас лично останав после хсг и плус пиев достинекс за пролактинот во ист месец. Најдобро е хормоните да се испитаат и покрај гинеколозите да се консултирате со ендокринолог. И тестостеронот ми го испитуваа, во ред беше, ама и да не е има терапија. Не е невозможно во секој случај, се надевам што побрзо ќе се случи кај сите што сакаат.
Многу ти благодарам за несебичниот одговор, јас очигледно ќе треба да ја сменам мојава матична се што ја прашувам ништо не ми одговара им реков да ми направи брисеви и тие ствари таа ни тоа не сакаше, правев само пап и беше се во ред, ми кажа дека имам некои си мали цистички незнам ни точно какви и дека со едни апчиња ке ми се средат ги пиев и сеуште ги пијам на природна база и кога бев на контрола ми рече полека почнувале да исчезнуваат, но притоа ми кажа дека ми пукале и за време на менструален циклус и се ми испомеша, сега планирам да одам на друго место и да направам испитувања и консултации па дај боже се да биде добро. Не те разбрав баш ке можеш ли да ми кажеш какви испитувања треба да направам?!
@vitamina прво брисевите и хормоните на 3 ден од циклусот. Ако се во ред и плус имаш редовен циклус, микроцистите не ти сметаат за забременување. После ние направивме спермограм, и беше во ред, па правев хсг. Ама пак ќе кажам мене циклусот ми беше катастрофа и пролактинот дупло кренат,тоа беше проблемот, се надевам за побрзо ќе биде работата кај тебе.
Фала ти многу, од срце ...веќе подолго се распрашував и никој не ми даде поконкретен одговор од тебе. Значи сега јас да си испитам брисеви и хормони и да си бидам мирна, да знам на што сум па ако имам потреба ќе превентирам. Инаку имам редовен циклус, па тоа ме теши. Уште еднаш ти благодарам од срце, ако треба нешто ако не е проблем ќе те контактирам по лп. Па се надевам дека се ќе е во ред.
ајдеее сакам и ви посакувам на сите ваква слика штоо побрзооо вие сте жени борци и на сите Господ да Ви подари