Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. mama89

mama89 Истакнат член

Лелее колку сум среќна за тебеее,неќна ти пуштов среќичка а сега ти честитаам.бравооо :*,честиткии те чекаме во труднички муабетии :* со леснооо :*

only44you, Lisa_Maja and kukla21 like this.
  2. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Ви благодарам од се срце на сите,многу значи подршката што си ја даваме меѓусебно,никогаш не сме осамени.Мене некако уште не ми допре до мозокот веста,како на некој друг да му се случува,чудно е.Кога ги читав вашите честитки како да беа наменети за било која од нас.

3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

@Lisa_Maja Хаха сеуште не си свесна дека ги виде || линии... и јас бев истата
    Ама ќе бидиш ко ќе видиш точка на ехо.. Ќе бидиш најсреќната на светот..
    А и секако и на другите што поскоро им посакувам || линии..(и мене)

Lisa_Maja, mama89 and only44you like this.
  4. mama89

mama89 Истакнат член

Да Ви подарии што поскоро Господ на ситеее ;* а тебе бебуле бидејки редовно не дружиш во труднички муабети понекогаш мислам дека и ти си трудна и Дај Боже да си се префанала од толку трудни хехе :*

Lisa_Maja, Bebulleee and only44you like this.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

И ако не сум трудна, сепак ве дружам не ве оставам хеехе Уии ајде да ме фати мајата од трудните и месецов за НЕ добивање :$ :*

Lisa_Maja, mama89 and only44you like this.
  6. mama89

mama89 Истакнат член

И јас сакав така да пишам ,,да те фане мајата,, ама незнаев дали ќе ме разбереш со ,,мајата,,:lol:

Bebulleee likes this.
  7. bebaa

bebaa Популарен член

Девети ден од инсеминацијата ако го рачунам и денот кога ја правев.Немам никакви симптоми,знам оти е рано но некој тука скоро пиша дека е бремена од инсеминација,па сакам да ми каже дали имаше некакви симптоми пред тестот.Инаку како благи болки имам во матката и јајниците и тоа повремено.Се изнервирав нешто и како повеке да ме сече.

8. only44you

only44you Популарен член

@alisijad mislam ostana bremena so inseminacija, prasaj ja nejze...sega skoro bese pred nedela dena mislam. Sreknooooooo :*

bebaa likes this.
  9. bella24

bella24 Истакнат член

Јас пак добив :( и тоа точно на датумот. а последниот месец пред добивање имав и нагон за повраќање, и брадавиците ми беа големи подуени гради и со испакнати вени и тоа модри забележително што никогаш не ми било така. дури и си реков готово ќе биде работава, ама ништо :( 7 менструација од кога сме во обид, почнав да се загрижувам. е сега сакам хормони да испитам, викаат на 3 ти и на 21 ден од менструација дека се испитууват. тоа ми треба упат од матичен за на клиника или?

10. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Јас испитував хормони на 3 ден од менструација на клиника,со упат од матичен гинеколог.резултати биднуваат за 2 дена.А загриженоста е кај сите присутна кога не ни иде се по план.Се надевам на убави вести набрзо.Позитивно е што имаш редовна менструација...поззз

bella24 likes this.
  11. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Дали микроцисти на јајници претставуваат проблем при зачнување?в

12. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Со лесноо да си ја износиш бременоста мила, се да е во ред и повели во труднички муабети :*

Lisa_Maja likes this.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

И мене ме интересира ова, читав прашував но секој различно кажува, ајде од поискусните нека појасни некој ако знае да не просветли би ви била многу благодарна.

14. MADO

MADO Популарен член

@Lisa_Maja cestitki,ajde ajde edna po edna pocnaa da se cistime od ovaa tema,vlecejte trudniii pobrzo da doagame :)

Lisa_Maja and kukla21 like this.
  15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@thebabylover @vitamina мене ми беше дијагнозата микроцистични јајници од покачен пролактин, останав бремена после скоро една година. Ако не е во прашање синдромот на полицистични јајници полесно било, јас лично останав после хсг и плус пиев достинекс за пролактинот во ист месец. Најдобро е хормоните да се испитаат и покрај гинеколозите да се консултирате со ендокринолог. И тестостеронот ми го испитуваа, во ред беше, ама и да не е има терапија. Не е невозможно во секој случај, се надевам што побрзо ќе се случи кај сите што сакаат.

vitamina likes this.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Многу ти благодарам за несебичниот одговор, јас очигледно ќе треба да ја сменам мојава матична се што ја прашувам ништо не ми одговара им реков да ми направи брисеви и тие ствари таа ни тоа не сакаше, правев само пап и беше се во ред, ми кажа дека имам некои си мали цистички незнам ни точно какви и дека со едни апчиња ке ми се средат ги пиев и сеуште ги пијам на природна база и кога бев на контрола ми рече полека почнувале да исчезнуваат, но притоа ми кажа дека ми пукале и за време на менструален циклус и се ми испомеша, сега планирам да одам на друго место и да направам испитувања и консултации па дај боже се да биде добро. Не те разбрав баш ке можеш ли да ми кажеш какви испитувања треба да направам?!

17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@vitamina прво брисевите и хормоните на 3 ден од циклусот. Ако се во ред и плус имаш редовен циклус, микроцистите не ти сметаат за забременување. После ние направивме спермограм, и беше во ред, па правев хсг. Ама пак ќе кажам мене циклусот ми беше катастрофа и пролактинот дупло кренат,тоа беше проблемот, се надевам за побрзо ќе биде работата кај тебе. :*

vitamina and Bebulleee like this.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Фала ти многу, од срце ...веќе подолго се распрашував и никој не ми даде поконкретен одговор од тебе.
    Значи сега јас да си испитам брисеви и хормони и да си бидам мирна, да знам на што сум па ако имам потреба ќе превентирам. Инаку имам редовен циклус, па тоа ме теши.
    Уште еднаш ти благодарам од срце, ако треба нешто ако не е проблем ќе те контактирам по лп.
    Па се надевам дека се ќе е во ред.

mama89, kukla21 and kristina.k like this.
  19. mama89

mama89 Истакнат член

surecheck-672x372.jpg ајдеее сакам и ви посакувам на сите ваква слика штоо побрзооо вие сте жени борци и на сите Господ да Ви подари :*

CameliaMiller, awl, ennaz and 13 others like this.
  20. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

о нова трудница со среќа те чекаме во труднички муабети.