Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Aneance

Aneance Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    58
    Беба јас во ремедика правев на 14ден од инсеминација и мислам дека нема врска дали си гладна или не, јас од сабајле отидов
    А кој ден од инсем ти е денес
    На крв сигурно ќе покаже и вгнездувањето да било пред два дена може ќе покаже помало количество на хцг ама за два дена кога ќе го повториш тестот ќе се дуплира вредноста

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Оди во Авицена...Не треба закажување, може во било кој дел од денот...Резултатот е за брзо готов (2-3 саати макс.). Цената мислам беше 700 ден.

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ако си правела брисеви, немаш гајле! Не си стварај непотребен стрес.

Јас за да не се измачувам вака, обавезно правев преку крв. Нема ова-она, јасен е тестот. Во авицена кога сакаш можеш да одиш за крв. Нема закажување, нема ништо.
    Ти посакувам еден тон среќа!!! Да даде господ да се грешни сите тестови!

На bebaa и MADO им се допаѓа ова.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    со упат од матичен гинеколог ти е 100 денари адриалаб чисто да не даваш пари, резултати брзо има, било кое време можеш да отидеш, јадена нејадена нема врска

На bebaa и kukla21 им се допаѓа ова.
  5. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Па јас дека не сум од ск ,а тука не испитуваат преку крв и затоа со обичен тест проверубам.Уфф ајде ке видиме инаку сега рачунав ако не го бојам денот на инсем. 14ти ден ми е.

6. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    По аптекиве уште ли бараат рецепт за кломифенот? Има шанса да се купи некаде слободно како што се купуваше порано?
    Јас пиев кломифен април и мај, да не е брзо сега пак да пијам, по два месеци пауза?

7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас имам купено од зегин во јануари некаде. Јас пиев месец за месец, не би требало да е проблем.
    Имам едно кутивче дома јас, ако не успееш да купиш, со драго срце ќе ти го дадам.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Мене не мибараа рецепта во декември.

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И мене ми бараа, ама јас се ценкав со таа во Зегин и на крај попушти :)

На Стефани_5 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  10. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    А за што е кломифенот?

11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Стимулација на овулација.

12. Aneance

Aneance Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    58
    Бебаа го направи ли тестот или ќе почекаш уште некој ден
    Кога по правило треба да добиеш
    Јас кога правев инсеминација, проверив преку крв , утредента заминав во грција на одмор и клима сменив и точно ми дојде
    Се надевам тебе нема да ти дојде
    Среќно:)

13. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    @Aneance Мене циклусите ми се после триесетивториот ден некогаш и на 40дена иде.Тестот домашен го направив и е негативен.Од систина ми рекоа за два дена преку крв.

14. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Abe aj neka ne ti dojde :)

15. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Ами бидејки ми рекоа да ги продолжам вагиналните утрогестан(прогестерон) нема да ми дојде дури не ги прекинам.Ако биде негативен тестот преку крф,ке ги прекинам и после неколку дена ке ми дојде.

16. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @bebaa zasto mnogumina velat a eve I ti od progesteron ne im probivalo???? Jas posle IFV koristev crinone pa dobiv I den porano od sto trebase ;)
    Taka da mozda si trudnickaaaa :) pocekaj 2 dena I napravi test preku krv :) I izraduvajse :)

На bebaa и only44you им се допаѓа ова.
  17. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Добредојде aneance и се надеваме дека што побрзо ќе ја напуштиш темата и ќе се префрлиш во Труднички муабети.Додуша јас сум тазе бремена ама уште сум лојална на темата.
    Ми има многу позитивна енергија,и посебно ме радуваат деновите кога ќе се појави нова трудница.Ти посакувам се најдобро и успешна борба за бебенце.

На Kristula, butterfly*, MADO и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Aneance

Aneance Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    58
    Фала лиса маја и јас се надевам дека набргу ќе биде
    А на тебе ти посакувам лесна и школска бременост

19. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @Aneance dobredojde i sto pobrzo da si odis so pozitiven test :)
    Sakav da pisam nesto za site sto patime tuka po tie famozni dve crtki. Postot ke bide podolg. Se nadevam nema da mi zamerite.
    Pred da stapam vo brak, imav plan. Neli, prvo fakultet, pa rabota, pa svadba i posle bebe. Se mi se odvivase po planot osven poslednoto:( mislev deka ke bode lesno da zabremenam, ama ete ne ispadna taka. Redovno odev na pregledi, onie osnovnite i sekogas bese se ok. Mislev deka najdobar znak deka moeto reproduktivno zdravje e vo red, se redovnite mesecni ciklusi. No, ne bilo taka. Se uvide problemot- docna ovulacija;( ajde pocnav toa da go lecam. Sledese proverka na hormoni- rezultati haos. Ajde odnovo novo lecenje. Se sredi i toa. Ostana hsg i na kraj klomifen. Bidna hsg-to. Se skapav od citanje na forumi kako odma posle hsg se ostanuva bremena. Cekav do izluduvanje toj mesec...ke se spobudalev. Denta koga trebase da dobijam, napraviv test, negativen bese. Po nekolku casa, dobiv. Bev skrsena;( ne mi bese jasno kaj gresam? Vo site ovie situacii, vmetnete ogromna napnatost od moja strana, depresii, placenje, karanje so site okolu mene:( ne znaev kaj teram. Mislev deka ke poludam! Vo megjuvreme site okolu mene trudni i toa dopolnotelno me pritiskase psihicki deka ima nekoj neresliv problem kaj mene ili mm. Spermogram napraven- rezultati odlicni. Sobrav se od dokumenti i pojdov na klinika, care da baram kaj nekoj doktor specijalist za asistirana reprodukcija. Cekav so saati vo hodnik. Si napraviv film deka ete moze imam nesto neizlecivo, a nikoj ne videl:( posle edno 3 saat vlegov kaj doktorov. Jas zboram ko naviena, spremiv cel govor:D toj si gleda vo dokumentite, pa ke me pogledne onaka:^) i posle edno 10 minuti razgleduvanje na rezultatite mi veli: moram na kratko da izlezam, odma se vrakam. Gi sobra dokumentite i strafta niz vrata. Lele boze mili...gotovo ke se preparirav tamu! Vikam sto li vode ovoj, da ne imam nekoj rak:D sega mi e smesno, ama togas da trepnev sozi krokodilski ke pustev. I eve ti go za edno 15 minuti dogja. Sedi sproti mene i me gleda i so kjuti. Jas, pritisok 200. Mi vika vaka: mlada damo, smiri se. Nema nisto kako precka za bremenost. Rezultatite se odlicni posle primenata terapija i kontrolite nekolku meseci posle terapijata se isto super. Izlegov so rezultatite za da ti pokazam deka se e vo glavata. Taka i navecer, ti ne vodis ljubov, nego presmetuvas kako da se namestis za polesno da zabremenis, koga da imas seks, na kolku dena, dali sabajle ili vecer. Napnata si do beskraj! Olabavi se i uzivaj malku vo mladosta. Medicinata e napredna i ako veke ne mozes prirodno postoi ivf. Ma da jas mislam deka do kraj na ovaa godina ke imas pozitiven ishod. Jas zbuneta...ne mi se veruva. Izlegov od kaj nego...ne znam na kaj da odam. Mi gi otvori ocite:D lele si vikam, pa jas i maz mi nemame problem. Lele, radosti( ne deka ne znaev od prethodno, ama pusto mislev deka ima nekoj propust ):D od togas, eve nekolku meseci, podobro vodenje ljubov nemam doziveano od studentskite denovi koga ne se zamarav:rofl: sonce me ogrea :sun: napnatosta mi e nula. Uzivam vo sekoj den so mm. Koga sakam vodam ljubov, koga ne, ne. Izbrisav aplikacii za plodni denovi. I taka nemaa vrska so mojata situacija. Sega sum kako nova:) se nadevam deka malku ke ve prifati od mojava opustenost i site ke si vidime dve crtki za mnogu brzo:hug: mnogu e bitno da se pocne so pregledi na vreme. Jas sum srekjna sto barem za toa ne cekav. Imajte ubav den milicki :* daj boze site da si odime vo trudnicki muabeti sto pobrzo.

На CameliaMiller, Eli23, missswety и 24 други им се допаѓа ова.
  20. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    @Kristula, одамна немав прочитано ваков убав пост како твојот.
    Ти благодарам мила.

Среќно на сите :inlove:

На Kristula, pandelka, MADO и 1 друга личност им се допаѓа ова.