Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. zaljubenakiss

zaljubenakiss Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    0
    фала ви многу што бевте тука за мене многу ми значе тоа.закажав на гинеколог следната недела па ако има нешто ке ви пишам.ви благодарам уште еднаш :$

2. skorpijaa87

skorpijaa87 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    zdravo devojki jas i partnerot se obiduvame 1 godina za bebence i nikako da zabremeanm odev redovno na genikolog i nisto sega konecno dobiv sila i otidovme vo sistina kako za prv pregled jas sum przadovolna odam kaj doktor Palcevski dali nekoja od vas znae nesto poveke za doktort?I sakam da ve prasam dali e bolno dlabinsko snimanje na kanalite i hormonsko ispituvanje na tretiot den od menstruacijata?Mi rekoa drugata nedela da mi gi napravat ovie ispituvanja i ke vidat za ponatamu pozdrav fala vi odnapred

3. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Хормонското испитување на трет ден од менстурацијата го прават преку земање на крв, така да не боли тоа. А за испитувањето на проодноста на каналите, не знам, ама сум слушнала дека малку болело.

4. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    Докторот е еден од подобрите во Мк, чичко и е на една моја другарка и навистина го бива човекот. :)

5. AneAnence

AneAnence Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Здраво. Јас сум нова феминка што сака да забремени :) , овој месец почнавме бебе да правиме, треба да ми дојде на 16.12.11 па ќе чекам до тогаш. Има ли некоја од вас нешто да ми препорача што е важно за почетокот на бременоста. :*

6. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    пиј ги апчињата фолна киселина и само опуштено

7. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    ај да прашам јас за тие апчињата фолна киселина, мора да ти ги препише гинеколот, или може да се земат на сопствена рака шо би се рекло ;)

8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Може и на сопствена рака да се земат, ги има во сите аптеки и нема никаква штета од нив :)

9. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    фала многу, само уште едно прашање, дали може да се купат без рецепта?

10. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.094
    Допаѓања:
    43.366
    Може и без рецепт да се купат, јас моите витамини без рецепт ги купувам ;) ;)

11. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    фала многу, понеделник одма ке си купам, па ке видиме ;)

12. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Да се купуваат без рецепта. Ќе им кажеш само дајте ми фолна, ми препорача гинекологот и готово. Мене ми рекоа дека најдобри се на алкалоид и тие ги земав.

13. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    хехех ке купам па ке пробам сите велат дека би било добро да се пијат пред да се забремени, па се надевам ке имаат ефект кај мене, иако несе обидуваме многу долго време за бебенце, неколку месеци, мене ми се чини дека е многу време :)

14. bitol4anka

bitol4anka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    zdravo.eve i jas da vi se priklucam na temava :D so soprugot resivme da pocneme da pravime bebence.plodni denovi mi se od 12,12 do 16 negde.se nadevam deka ke bidi :) a da ve prasam dali mozi stomakot dame boli pred ovulacija,bideki pred nekoj den me bolese kaj jajnicite dolu kratka bolka i odma pominvase,a i vo odnosi ako go pikni poveke me zdoboluva....a za tie apcinja da ne se stetni...ako se efikasni gi zemam :) drzetemi sreka ke ve izvestam sto ke bide ovie dena... :D pozzz do site...

15. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    можно е да те боли малку стомак ама јас ти препорачувам да не се ориентираш многу по плодни и неплодни денови имајте си односи преку вечер со уживање и без многу мисли за бебе и се ќе биде. и јас ја пиев фолната и еве во 9 месец сум веќе. поздрав се најубаво те чекаме со добри вести наскоро

На bitol4anka и nana2112 им се допаѓа ова.
  16. bitol4anka

bitol4anka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    a da prasam dali folnata kiselina e stetna za pienje dane ima nekoj efekt los neznam.kolku pari se dvizat dali treba recepta ili taka moze...pozz do tebe i fala mnogu ;)

17. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    43
    Нема никаков штетен ефект, напротив, сепак тоа е витамин...Се препорачува да се пијат пред зачнување и во првите три месеци од бременоста обавезно затоа што се многу битни за развојот на бебето. Нема потреба од рецепта, позз

18. smiki

smiki Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво..нова сум ама и јас имам сличен проблем како вас, сакам да забременам но не бива, бев на гиниколог и ми вели дека се е добро дека се е во психата. Секој месец се разочарувам. Разликата од вас е што во фебруари останав бремена (тогаш само што бев верена и не ни го планиравме тоа останав), но на 7 недели се пропадна во вода, имав спонтан абортус,во несреќата имаше и среќа не ме чистија се моето тело заврши, се излезе само. Ги направив сите испитувања и се е ок, ама ете несака,ако е до психата не знам како да се контролирам да не ми влијае, секако пробав и не бива.

19. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    а дали мазот ти има направено тестови спермокултура и спермо грам?

20. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    исти случај како мене само што јас после 4 месеци обидување повторно останав бремена и еве си го чекам моето златце... па не се оптоварувај со тоа