draga beba jas momentalno sum vo iscekuvanje da mi signe od grcija od manastirot hilandar grozjeto od sv.simion na toa se nadevam najveke pa so gospod napred sto bide toa
Повторно кафеаво, се надевам дека ке пробие овој пат плус сега испив аспирин 100ка за да забрза процес. Поздрав девојќи
не разбирам како тоа поминаа 37дена и нели треба да се чека 3 до6 месеци барем мене така ми рече докторот ?
Da, genikologot mi rece 3 meseci mozime da pocekame. Potoa doktorkta so me raboteshe za vreme na abortusot mi rece ako e se vo red mozi i odma po 1 mesec. vo toj mesec 2 mozi imavme ama se pazevme pijav edni kapki 3 pati na den za da mi zapri krvarenjeto i matkata da se vrati vo normala. Gi dopiv niv i otidov na kontrola, togas beshe se vo red i rece mozis odma da ostanish cista si se e vo red..
Се нервирам мила, некако да пробие само кафеаво тече. Ти што ме знаат тука знаат дека имам проблем со менструација. Ке полудам затоа што не се чуствувам добро, цело тело ме боли плус и глава а ова е трет пат кафеаво. Не знам веќе што да правам
3900 беше последно, ама после тоа имаше поскапувања дали ги поскапеле не знам.. авицена ти е 2500 многу поевтино
falaa, mi tekna sea da se javam, prasav, 1000 denari od bris. Potrebno mi e za soprugot, pravese pred 1 mesec vo avicena, mu izlegoa negativni brisevite, i sega urologot vo sistina mu vika tamu kaj niv da gi napravi, demek vo avicena laboranti zimale brisevi, ne zimale primerok dlaboko kako sto treba. I sega mm e uplasen dali se tocni rezultatite od avicena. A i dvajcata znaeme deka e samo zaradi pari zemanje.
а за мажите се поевтини јас мислев за тебе прашуваш, за мажите се околу 3200 сите 3 бриса. Како да не не знаеле во авицена баш мм таму беше лани како убаво му земаа, дури лаборантот го тераше да измие раце пред да се соблече нема врска, еве напрајте и во адриалаб ако не па видете. Јас како што паметам длабоко му земаа во авицена знам се жалеше после тоа на болки. во систина покрај брисот ти земаат плус уште 500 денари за услугата
за кламидија, за уреплазма/микоплазма , брис од уретра за бактерии и габички, и плус брис за трихомонијаза ова е 400 денари, зашто едно време ја имавме па сакавме да провериме. знам сите 4 не фатија 2300.
Нова сум на форумот и ве молам за помош...мм има дијагноза олигоастенотератозооспермија... Како да го подобриме спермограмот? Има ли некој успешно ин витро со оваа дијагноза? Инаку со мене е се во ред. Ве молам охабрете ме и дајте ми позитивни искуства
Обрати се на уролог, ке ви препише терапија и за 3 месеци би требало да има подобрување... Ние ја имавме оваа дијагноза па ја добивме азооспермија. Но не очајувај имате големи шанси да се подобри спермата, прогуглај малку на нет и ке ти даде некој рецепти за со мед за подобрување
Nie vo sistina ideme na urolog kaj dr.Aleksandar Mickovski i covekot e mnogu strucen, ako ti kazale pak da napravi brisevi poslusaj go doktorot i nie denes gi zemavme i mm ima bakterija sto gi zabavuva spermatozoidite a vo res humana ni bea dobri pred mesec dena.
каj мене немаше срцева реакциа значи мртов плод ама уште чекам да ми кажат што го предизвикало ме интересира ако сакаш да ми кажиш сега шо треба да направам да одам каjматичниот и? ке ми биди од корист барем нема да сум како изгубена зошто матичната не ми е многу од совет туку ме направи да се чуствувам како jас да сум крива и се уште не можам да се снаjдам а како и сите вас сакам бебуш ти благодарам однапред
@ripce ripce , најчесто во тие случаи каде што не ни се појавила срцева реакција, ниту плодот се развил, е грешка во хромозомите. Тоа не е ни твоја вина, ни ничија, едноставно, почнал целиот процес на создавање, ама не се довршил, значи не се ни создало бебче. Но сепак викаат тоа е добар знак дека можеш да останеш бремена, и посакувам од срце пак да си ги видиш двете цртки исто и @Bebulleee . Многу пати се случува како во твојот случај жената да не ни знае дека забременила, ќе и заксани, па после се чисти, и тоа го споредуваат со менс, и никому ништо. Ама кај тие што пробуваат да забременат, тоа послабо им бега, оти секогаш се во исчекување, како што бев и јас. Искрено, затоа имав фобија од тестови, не сакав една црта, ама кога ќе ми доцнеше по една недела и повеќе, се плашев да не 'фатам' некој ран абортус, и до последно тестови не правев. Испраќам позитивна енергија
@ripce ripce причината за спонтан абортус нај често останува не објаснета, може да е од некоја инфекција, бактерија или пак грешка во хромозомите, или плодот не бил доволно добар за да се развива понатаму и по пат на природна селекција самото тело го отфрла плодот како слаб, но ништо од ова не може со точност да се потврди дека баш тоа и тоа е причината. После киретажата, за три до шест недели треба да добиеш менструција. Откако ќе ти заврши крварењето оди кај матичниот, треба да ти направи контрола со вагинално ехо за да види дали матката е во ред и дали убаво е исчистена. Обавезно направи си ПАП тест и микробиолошки брисеви. Кога се прави киретажа лесно може да се добие бактерија, затоа брсеви и пап обавезно. Ако е се во ред, и ако бременоста е прекината рано може да си продолжиш со обиди за бебе без проблем. Ајде со среќа и со лесно до нова и успешна бременост, за тебе си за сите.