Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Девојчињаа, што правите??
    Ве нема..
    Јас одмарам во село пред Охрид со мажето.
    И уште не проби, толку само малку кафеаво џабе и аспирин се напив не ми помогна

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.939
    Допаѓања:
    110.281
    Па Бокаче од еден аспирин не помага, си сака пиење десет дена пред циклусот, секој ден. Аспирин со вит Ц, ти како си ги пиеш апченцава го бомбончиња, или пиеш или не, немој да си ствараш шокови на организмот мила. Тој еден аспирин би ти рекла дека за џабе си го испила, само вишок отрови во телото, вишок хемија. Јас имав како мала мака за да пробие и многу ме болеше, тогаш гинекологот рече да пијам една недела до 10 дена пред циклус дневно по еден аспирин и еден вит Ц, од тогаш го знам тоа. Сега мака немам никаква, скоро па и болки да немам, само малку нелагодност осеќам, нормално циклус е. И одмарај, ич да не ти дојде да можеш да се избањаш, после кога ќе си одиш дома ќе ти дојде ;) Рачунај и дека климава се менува, ти си сменила, не си дома, организмот си покажува се.

3. hope123

hope123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    35
    Здраво на сите, јас сум нов член на форумот, но ве следам веќе подолго време бидејќи и јас го имам истиот проблем - веќе 2 години. До сега не сум правела никакви испитувања, само обично ехо и пап тест кои беа во ред. Двапати имав стимулација со кломифен и примив прегнил но ништо (тоа беше зимата) и од тогаш не сум била на лекар со надеж дека ако не мислам на тоа ќе биде. Но ништо. Сега решивме со мм да правиме испитувања. Ќе направиме прво спермограм но незнам каде? Извинете на долгиот пост, но морав да се претставам. :D

На guldzana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Dobredojde hope,neznam koi se tie ginekolozi koi gi davaat apcinjata kako bomboncinja,mislis zenskoto telo e nepotroslivo,sto pominalo veke ne se vraka,no poveke klomifen NE bez ispitani proodnost na kanali.
    Vaka sega najlesno i najednostavno e da napravite spermogram,moze da odite vo privatni bolnici kako Sistina,Remedika,cena 2000 den ili so uput od maticen i negativni hepatit B,C i sida na Drzavna za okolu 100-150 denari.Posle spermogramot ti treba da napravis mikrobioloski brisevi vklucuvajki i klamiija,hormoni na tret den od ciklus,HSG i 4D.Dokolku postoi problem ke se upatite kaj ginekolozi specijalizirani za taa oblast.So sreka :)

На Momichka, Bond Girl, hope123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Женски на прво ја исчистив еширихијата :) ептем сум хепу !!!! Сега уште еден позитивен тест и на среќата и нема кај . Поздравче морав да ја споделам среќата ептем имав страв од ова оти читав дека од неа неможиш да останиш бремена

На Lisa_Maja, flower30, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Таа бактерија се гледа само на брисеви? Нешто симптоми има?

На мм никој не му зел брисеви...мислам ни дека од примерокот немаат испитувано....не разбирам зашто никој ова не ни го побарал

7. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Истото беше и со нас,се обидуваме една година пиев кломифен и примив прегнил но ништо,направивме спермограм испадна катастрофален и сега примаме терапија па нов следниов месец.Следно направете спермограм и ќе видете што понатаму,па проодност на канали...и се друго,не чекај чим за 2 год.не си останала бремена,мене една ми се гледа многу.Поздрав

На hope123 и MADO им се допаѓа ова.
  8. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ne nema simptomi kaj nego no kaj mene imase non stop grozna mirizba od intima posebno otkako ke zavrsevme rabota i mu kazav na doktorot i togas mu zemaa bris a kaj mene na brisevi nemase nisto.

INACE JAS DOBIV zavcera da vi se pozalam i toa najloso do sega bez simptomi samo me presece stomak ko sto stoev i pocna da sika krv, od aspirinot bilo barem bolki nemav prv pat bez inekcii pominav.

9. ripce ripce

ripce ripce Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    53
    аjде честито и почни сега да се забавуваш

На fs-fs-fs му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @AngelOfArh problemot e sto ne znam koga ke dobijam treti pat po red tece kafeavko predhodno mi ima pomognato aspirin zatoa i se napiv. Imam nelagodnost i bolka da, no nemam dobieno. Se napiv vecerta i sabajleto. Vo ponedelnik ke odam za hormonite, na ne dobieno da gi proveram pa na ginikolog zatoa sto imam nekoja promena na gradite so vlaknata.
    Mora da se smiram malku i da go resam ovoj problem konecno :*
    Utrr sabajle idam za Skopje me viknaa na rabota, tolku od odmorot :)

11. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Da bokace mora da si go resis ovoj problem so ciklusot. Kako sto mi teknuva bese kaj lazarevski, sto ti kaza toj?

12. hope123

hope123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    35
    фала многу, па да ти кажам и јас не сум свесна дека поминаа две години, ама знаеш си викаш ајде овој месец не другиот ќе биде и така времето си поминува. Ама веќе редно е нешто да преземеме, сите само нафрлаат ајфе внуче и јас да дочекам, а ти само викаш здравје ќе биде како демек ти несакаш. Поздрав и ќе пишам што сме направиле

13. hope123

hope123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    35
    Фала Mado. Па незнам да ти кажам матичен гинеколог ми е Душко Филиповски од 8 септември, супер е ама малку збори, треба да го прашуваш ти за да ти каже нешто. Па си викам ај да одам на друго место па отидовме вчера во гинекомедика и да ти кажам не исплаши, треба да се прави ехо на матка, да се проверат хормони...... и на крај кога ќе имаме се ќе правиме инсеминација. Ни нафрли триста информации, си отидовме и веќе не се враќам. Сега незнам каде да одам, дали да се вратам кај Душко или да барам друг? Поздрав

14. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Nema od sto da se plasite,dobro ti kazale,se po red treba pa i da se pravi inseminacija ne e nisto strasno,se za bebe :) .Moe mislenje e da baras drug doktor posto ovoj ne prezemal nisto posebno 2 godini.

На hope123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Треба хсг да се направи, и да се види положбата на левиот јајник убаво. Па потоа лапараскопија и да се изгорат тие цисти на јајниците. Така би било најубаво. Затоа што ќе ослабам 1,2 кила и со хормонска терапија ќе вратам 5 кила и така во круг.
    Од другиот месец се надевам дека ке почнам со хсг, тогаш ќе имам плави картони и ќе закажувам на гак, баш и се распрашував за таму.
    Се чуствувам како маж бидејќи годинава добив само еднаш и тоа со хормомска терапија.

16. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Se ke se sredi samo da odis po instrukciite na lazarevski

17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @bokace а хормоните како ти се? Јас добивав на неколку месеци цел живот дури не примав терапија за пролактинот. Многу е тешко да не добиваш, посебно да не може да пробие, се надевам за брзо ќе ти се среди.

18. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Хормоните ѓи немам проверено од пред 8-9 месеци, не се нешто страшно но тестостеронот е сигурно висок и инсулинот, затоа сакав другата недела да одам или петок за на не добино да проверам.
    Само јас си знам како ми е, цело време мислам ке дојде и пак ништо еве си поминуваат 46 ден од п. М. абер нема да дојде туку само тоа кафеаво.

Здравје само за другото ќе успееме.
    Инаку една другарка ме колнела да немам деца никогаш еееј што не се изнаслушав денеска ц ц ц

19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    bokjace спиронолактон за тестостеронот и метформин за инсулинот и ќе се среди и циклусот и се оваа терапија мора да си ја примаш цело време без исклучоци.

20. Ciklamka5

Ciklamka5 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0

Со дијагноза олигоастенотератозооспермија, а уредно ехо на тестиси и нормални хормони (испитани преку крв), докторот ни даде Proxeed plus да пие мм 2X1, 72 дена и потоа веднаш да одиме на контрола.

Дали има некоја искуство слично, има ли подобрување, или и тие неколку спемрматозоиди не дај боже би исчезнале? :worried::worried::worried: