Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. MADO

MADO Популарен член

Sekoj organizam e razlicen,a spermogramot e promenliva kategorija,taka da nikogas ne se znae,dovolno e eden spermatozoid da ja oplodi jajce kletkata,taka da ke odite na kontrola posle 2.5 meseci,ako nema podobruvanje ke si gi soberete dokumentite i ke probata so in vitro.Iskreno od moe iskustvo kolku porano i poseriozno ja svatis rabotata i situacijata,tolku poveke si napred i dobivas na vreme.Ne se sekiraj,eden soncev den site ke bideme mamicki :)

Momichka, pandelka and Libra88 like this.
  2. Libra88

Libra88 Популарен член

@Ciklamka5 , Proxidot bi trebalo da deluva, imam citano po forumi deka daval razultati, e sega kaj nekoj poveke kaj nekoj pomalku.
    Koj doktor vi prepisa Proxid? Obicno prepisuvaat Sexovit ili Spermotrend i Tribestan, Proksidot e mislam mnogu poskap od ovie sto gi nabrojav.

3. Ciklamka5

Ciklamka5 Активен член

Ni go prepisa d-r Tashe vo Plodnost.
    No mm ima operacija od kila kako mal, i doktorot ni rece (bidejki site rezultati se vo red) mozno e da se podzatvoreni kanalite i zatoa nema protok na mnogu spermatozoidi...pa zatoa ne sme sigurni dali so Proxeed ke imame rezultati...

Ako ima nekoja iskustvo so operacija so kila kaj maz, neka pise.

Vi blagodara na site, i od srce vi posakuvam sto pobrzo da si bidete mamicki :)

4. Ciklamka5

Ciklamka5 Активен член

Благодарам многу, дај боже сите да се израдуваме и тоа што побрзо :)

5. hope123

hope123 Истакнат член

Да, што треба тоа ќе се направи, а не дека докторот ништо не направи јас престанав да одам откако добив со последната стимулација и инекција прегнил. Се разочарав и оставив не отидов. Кај него ми е проблем што првиот преглед го закажуваш, а понатаму останатите доаѓаш без закажано и чекаш кога ќе се ослободи. Тоа трае некогаш и саат и повеќе. Можеш ли да ми препорачаш некој добар доктор. Поздрав

6. naty32

naty32 Активен член

Decki aj da kazam trebase denes da dobijam ama se uste nema nisto ni pms ni simptomi za bremenost bukvalno nisto eve prvpat i toa da se sluci vase mislenje molam.blagodaram

hope123, pandelka, MADO and 1 other person like this.
  7. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Почекај си уште некој ден, барем 5-6 дена нека доцни, па тест ;) стискам палци!!!

pandelka, MADO and naty32 like this.
  8. naty32

naty32 Активен член

Lele duso jas 11 god stiskam palci daj boze samo slava mu na boga site da ne blagoslovi

pandelka, emkaemka and MADO like this.
  9. MADO

MADO Популарен член

Neznam od kade si,jas odam kaj dr Organziski vo Stip,vo Sistina dr.Lazarevski,Ivanovski,vo Remedika imas strucni doktori.

10. MADO

MADO Популарен член

Da dade Gospod devet meseci da ne dobies....ajdee daj boze :*

pandelka and naty32 like this.
  11. hope123

hope123 Истакнат член

Од Скопје сум :)

MADO likes this.
  12. naty32

naty32 Активен член

Mado mila blagodaram na ubavite zborovi i poddrskata

MADO likes this.
  13. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Ние сме со истата дијагноза испитана пред 2 месеци,пиевме spermodrend 2 пати по 1 на ден,почетоков на септември ќе правиме нов спермограм дека докторот е на одмор да видиме дали има подобрување и ќе ти пишам.Мене ме советуваше докторот за инсеминација тебе што ти рече освен контрола за 2 месеци? Чудно ми е со ваков спермограм инсеминација,тоа со добар успешноста на инсеминациите е минимална не пак со ваков..те прашувам за докторов дека и јас сакам да одам кај него.Твој совет?

14. Momichka

Momichka Популарен член

Порано си фантазирав дека ќе добијам 2 цртки, дека нема да ми дојде... Сега, дури и најсилно кога ќе си затворам очите не можам да си го замислам тоа.
    Толку многу е тешко ;(

Си се тешам дека мора да го искористам сето ова време кое ми го дава животот на најпозитивен начин. Си се посветувам на сите други можни нешта и занимации.
    Кога пред неколку месеци им соопштив на моите дека се соочувам со стерилност, не им се веруваше. Сите беа уверени дека сакаме да го живееме животот до макс, и затоа немаме деца.
    Абе и мене не ми се верува, ама ете....:emo:

Убаво ми е кога има место каде можам да читам дека не сум единствена на светот, и многу ми е мило кога читам за позитивни резултати.
    ете само сакав да покажам дека постојано сум во позадина и читам. и поддршка за новите членови.
    Се надевам нема да се задржите уште во оваа група :l:

Mariangel, swordfish, hope123 and 5 others like this.
  15. MADO

MADO Популарен член

@Momichka znam kako ti e,site sme ovde na ista maka,i uste kolku ima sto samo ne citaat,se prasuvame zosto bas nie,no ete razlicni luge so razlicni problemi.Bolkata za bebe moze da ja sfati samo onoj koj se soocil so toa....a golema e..kako da mi zabil nekoj so noz u srce....ziveeme i se molime sto pobrzo i nie da si go galime mesko

Momichka likes this.
  16. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Кога се работи за кила можно е тогаш малку погоре да му се качени тестисите и сега од зголемената топлина не произведуваат како што треба-ова го знам од колешка кај нив тоа беше случајот. Правеа инсеминација неуспешна и после веднаш си земаа ваучер и на ивф-треба да се породи во декември. Видете си со време ова да не е и кај вас џабе да не си губите време со терапии и сл

MADO likes this.
  17. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Veke 4 ti mesec se obiduvame...seuste nisto...:(

18. MADO

MADO Популарен член

Devojce najdobronamerno ke ti dadam sovet,opustete se barem uste 3-4 meseci,a posle toa ako ne bidne rabota ke si pocnete so isputuvanja.

19. Momichka

Momichka Популарен член

Да, дадете си една година период. Знам дека е тешко но мора, пред се за вас. Почнавте ли со клиники, нема бегање.
    Опуштете се, водете љубов како за последен пат. Нормално дека бебињата летаат низ мозокот на наврати, ама правете го тоа од причина од љубовта која ја чуствувате кон партнерот. Извадете ги сите чуства како да нема утре, како целиот свет да е пред апокалипса, така да, како да не е важно дали ќе се фати или не, бидејќи апокалипсата ќе сруши се :P
    Бидете среќни денес! Не знаеме што следи утре ;P

p.s. еднаш месечно и мене ми успева филмот, до 3-4 пати најмногу 8)

BoyL, Kiflicka05, MADO and 2 others like this.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Јас не сум за чекање 1 година. Најмногу до кај 6 месеци, ама за основните прегледи ехо, брисеви и хормони може и на почеток, не е ни комплицирано нешто за проверка како обична контрола.