Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Momichka

Momichka Популарен член

за брисеви, ехо, се во ред, исто и пап тест е сосема во ред. тие се некои работи кои би требало и секоја женска личност и пред "обиди за бебе" да ги прави. Само после една година почнете со спермограми. И нашите партнери се доста осетливи суштества како нас. Секој различно демострира, но и тие сигурно чуствуваат стрес од неуспехот. :(

MADO and kristina.k like this.
  2. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Jas si vikam - ne sme go pogodile denot zosto malce I gi ignorirav plodnite denovi zatoa mesecov ke sledam . pred dva dena mi zavrsi I od posledniot den na ciklusot pocnavme so obidi eve denes povtorno :D sigurna sum deka plodnite denovi mi se nekade za nedela dena :) fala vi na poddrskata bas posakuvam site da se izraduvame so dve crtki sto poskoro :*

MADO likes this.
  3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Кога и да закажам преглед кај матичниот мене секогаш ми иди. Си реков ќе одам мокрача, да проверам и да ме види докоторо ама ништо. Хаха легенда,
    Вчера сабалјето закажав и кај 5 сато кафенко, сега станувам утоп...
    Не сум зарочарана бидејќи ми дојде, можи да се кажи дека подобро беше вака. Па после ќе му ја мислиме.
    Уште нешто, вчера ми се јаве чешање долу сигурно е од кандидата, дури да ми заврши како да се справам со тоа.Шо да клавам :*

Momichka likes this.
  4. pandelka

pandelka Популарен член

Само откако ќе ти заврши душо, мислам дека нема да има ефект. Откако ќе заврши земи си канестен вагиналитетки или кансен мислам дек беа другите исти ко првите само далеку поефтини 100 ден се мислам, и јас завршив со нив. Ајде со Господ напред и со нови сили наредните 9 да не ти дојде..кис4е

Bebulleee likes this.
  5. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас добив една недела порано :( не памтам некогаш да сум имала цуклус од 30 дена. Не ми е од промена на клима затоа што градите ме болеа уште кога си појдов од дома. Точно 7 дена покасно си добив, бај д бук!
    Дремам со тампон на плажа, ми е страв да се брцнам :(

Дојде септември, кој ќе оди по лекари пак :(

6. kukla21

Јас ќе ти порачам полигинакс. Имаат повеќекратно дејство - антибактериско и плус нистатин кој третира кандида.. Се користат одма по завршување на циклус. Мислам 9 беа, тоа е една доза.

7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

@kukla21 Da ne e ona so go reklamiraat na tv? Ili ne se vikashe taka, a kaj mozham da go najdam ova?

8. kukla21

Појма немам дали го рекламираат на ТВ?! Во секоја аптека треба да го има. Тоа се вагиналетки. Мене ми ги дадоа превентивно пред ивф, ама кога прашав доктор и читнав на интернет имаа добра рецензија заради тројно дејство. Малку се големки - јас не сум ставала никогаш претходно, па ова ми беше малку тежок дел. Читни ма нет - poliginax :)

9. pandelka

pandelka Популарен член

брцни се и ич немислисе...и одма нов тампон.

10. kukla21

Едвај овој го наместив :) хххихи :) До после ќе падне бањање гарант :) Се сварив :)

MADO and pandelka like this.
  11. pandelka

pandelka Популарен член

@kukla21 кое после..до после уште повеќе пати, ајде местењето тампон ти е најлесната работа што ја имаш искусено изминативе месеци , стисни заби и туркај хихи..уживај и опуштисе и еднаш и за мене брцнисе, наполниги батериите 100%.. Кисчињаааа

MADO and kukla21 like this.
  12. kukla21

Дали е плитко, дали е длабоко ставен?! Како ќе го вадам :) А не ми е прв пат да користам :)

13. pandelka

pandelka Популарен член

:DЕ за вадењето немам коментар..хихи јака ти душа..

kukla21 likes this.
  14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Прочитав да. Ај ко ќе ми заврши ќе појдам кај матичниот ќе кажи тој

15. MADO

MADO Популарен член

kukla jas dobiv 5 dena pokasno,pretpostaviv deka pricina za toa e promenaa na klima,neznam ama i mene veke me mava psiha,depresija koj ke tera po doktori,nesakam veke,a znam deka morame,nekako veke vo nisto ne sum sigurno pa i vo in vitroto,epten sum down,kolku i da sakam da ignoriram,deca okolu mene,trudnici isto kolku ti dusa saka,ne biva,covek si so cuvstva kolku i da si silen ke potkleknes,tlee vo tebe nemirot i ishodot koga ke se bidne i jas da imam bebce,mi fali mnogu i jas sakam da bidam mama.

16. Libra88

Libra88 Популарен член

@MADO site imame period koga pagjame vo iskushenie, koga veke nemame doverba vo nisto. I ne sakam da bidam pesimist no ponekogas si pomisluvam deka treba da bidam spremna deka ni so ivf ne e sigurno deka od prva ke se fati, no ete pak od druga strana ke si kazam se ponapred odat tehnologiite, taka da i pogolemi se sansite. E sega ako bolnicite sakaat da si pravat profit na nasa maka, pa da ne dadat se od sebe za uspesno ivf toa e drugo.

@kukla21 uzivaj sega vo odmorot ne gi misli bolnicite, toa ke go mislis koga ke dojde denot. A i togas ke si kazes deka mora da go pravis toa za da stignes do celta II :)

Inaku i jas deneska dobiv, na 31 den od ciklus sto ne e svojstveno za mene, no znam deka ova e delo na Metforminot koj pocnav da go pijam pred mesec dena. Ajde barem nema da treba da cekam po 50 dena od ciklus.
    Me ceka nova inseminacija vo septemvri, treta po red, pa planiram naredniot ciklus da pravam ispituvanja na hormoni i mikrobioloski brisevi i da podnesam dokumenti so 3 inseminacii :^)
    :^):^), ako ne mi odobrat da treba da im podnesam potoa samo uste cetvrtata inseminacija.

HSG imam, pap test imam od pred 2 meseci, ke napravam 4D kaj maticniot, i eden spermogram imam od mm od pred dva meseci, sega uste eden da napravi. Osven ovie ispituvanja mislam deka ne mi treba nisto drugo, ako vi tekne nesto, pisete mi.

17. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Луѓе. Да ме посочите што да правам кај да си барам чаре.
    Менструацијата ми е катастрофа имам по еден месец. После тоа ми иде по месец ипол. Хормни испитани и не беа во ред, примам терапија и после тоа само 2-3 месеца ми се управи од кога почнав да ги пијам. Потоа пак си продолжи како што си беше.
    Препорака кај да си барам чаре што да правам да ми се регулира. Знам дека со недеровна меснтруација шаните се скоро 0 за забременување. Фоликулите кога ми пукаат сеуште имам менструација. Некогаш имам односи и кога имам ама чуството ми е гадно и непријатно, башка кога ќе помислам дека е џабе дека тешко се забременува додека имаш мензис...
    Што да пијам што да правам, некоја имала ли слично искуство?
    Матичната ми предложи анти-беби таблети да пијам за регулирање ама не ме утеши дека после нивното пиење дека се ќе се среди бидејќи само кај некои се средувало.
    Имам пиено примолут нор, но ефектот е краткотраен само 2 месеци ми се регулира после тоа пак исто...

18. bokace

bokace Популарен член

Treba i hiv i hepatit za tebe i maz ti.. :*

MADO likes this.
  19. Libra88

Libra88 Популарен член

@ocicka2014 , navistina e tezok tvojot problem i mislam deka za ovoj problem treba da odis na povisoko nivo na lekar, a ne kaj maticniot. Odi povtorno kaj lazarevski, mora da ti najde chare.

p.s. po greska bese nasocen postot do bokace, mislejki na nea deka e so ist slucaj i nea ja posociv. :)

Last edited: Aug 24, 2015
    bokace likes this.
  20. bokace

bokace Популарен член

Јас сум истата. Решението мене ми беше хормонска терапија, и сега план б лапараскопија.
    Утре ке одам за хормони крвна слика, мокрача и плус сакам да проверам и за бактерија во желудик.
    Знам како се чуствуваш, иста сум. Во врска со циклисот јас не добивам или пак оскудно еден ден и имав проблем со ендометриумот се здебелуваше многу па правев хистероскопија и се среди тоа но циклусот не. За повеке што тече препорачуваат тие капки за да престане или пак те чистат. Но чим се катастрофа хормоните со терапија ке се среди тоа.

Да се поврзам за документите на либра треба и крвна слика плус со хив и хепатит