1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Дур не се извадат не може да се знае дали се квалитетни и дали се доволно созреани. Доктор за да ги зрее може само да даде стимулација, друго ништо.
    А како тоа тебе не ти зрееле доволно за време на ивф?

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    @Libra88 која дијагноза ја имавте на спермограмот и каква терапија примаше маж ти? После терапијата направивте нов или откако ќе ја исчисти бактеријата?

3. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Па после пункција нели ти кажуваат колку извадиле и колку се зрели ,првиот пат само една беше зрела а вториот две зрели и спремни за оплодување.Овулираш секој месец нормално на време ама овулираш недозреани ј.клетки.Ќе ми каже деновиве,а и верувам пошто и она се мачеше со стерилитет,и двете дечиња и се со ивф добиени ,не е да речеш слушнала не разбрала .

4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ова слично ко кај мене. Јас имав многу фоликули а малку ј.клетки. има две причини ова: грешка во протокол - многу рано ти дале стоп инекција (или серијата не била со добар квалитет) и проблем со фоликулигенезата. Ова второво е ептен ретко. Кој доктор те води?!

5. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Kaj Petanovski bev i za dvete ivf

6. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Има една докторка славјанка поповска мислам беше, проф на времето гинеколог-ендокринолог е мислам дека ќе може да ти помогне. Малку е олд скул ама ептен стручна. Има ординација карши рамстор во градски ѕид зградите

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Незнам што да кажам. Јас кога бев кај него на кпнсултација ми кажа дека ги чекал фоликулите да пораснат на 20+мм за да се избегне ова, а еве кај тебе на 18мм 2 пати ти дава стоп инекција.. според некои испитувања кај 7% од пациентите се јавува ваков проблем, а шансите да се повтори се мн мали.
    Некои дополнителни испитувања правеше?

8. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    @Anetaoh mm imase oligoastenospermia koja se pretpostavuva deka e od bakterijata sto ja ima. Seuste prima antibiotici za bakterijata, za 10tina dena treba da napravi povtorno brisevi i spermokultura da vidime dali e iscistena bakterijata. Inaku pie i sexovit forte i tribestan.

9. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Здраво девојки,како сте?Ме немаше последниот месец едноставно реков да оладам малку психички да не се оптеретувам повеќе да уживам опуштено во летото.Не се оптеретував воопшто со плодни,неполодни денови се сакавме со мм спонтано притисок дека треба да правеме бебе. :)
    Искрено го заборавив и датумот кога треба да добијам се до пред три дена кога видов малку кафено-прозирен секрет на вешот.Во календарот видов дека минатиот месец сум добила на 22-ри,реков ете ја ќе дојде,искрено без разочарување бидејќи стрварно не се оптеретував.Но еве денеска е 3-ти ден а мене никако да ми пробие го имам истиот кафено-прозирен секрен само при бришење :? Овој пат навистина не знам што да мислам....Поздрав и цунки до сите :*

На pandelka, Momichka, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    @zajka1
    Ајде пуштаме среќа овој пат да има нешто. Да ни се пофалиш во скоро време. (fingers):hug:

На pandelka, Momichka и zajka1 им се допаѓа ова.
  11. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    Same story. Значи ми касни 2 недели. Закажувам на матичен и ме прегледува, вели, абе ќе ти дојде. До крајот на денот ми иде.
    Ми касни 10 дена. Одам за брис, На вториот брис ми потечува :D
    Добро, ама и во нормални ситуаци кога одам на гениколог, ме фака течна столица. ]:) Си велам да си се изненадувам кој ден ќе одам, да не планирам од претходниот ден :wasntme:

На pandelka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  12. Bebe2015

Bebe2015 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    43
    Zdravo na site..jas sum nova i baram vase mislenje.so mm se obiduvame za bebe veke 2 meseci.. ovoj mesec treba da dobijam na 28 no ne izdrzav i denes napraviv test..edniot poevtin i mi pokaza samo edna crticka a drugiot go napraviv samo po eden cas bese clearblue i mi pokaza bremenost...na koj da veruvam...

На mama89, bebaa и Bebulleee им се допаѓа ова.
  13. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Po mene na clearblue da mu veruvas.

Srekno :)

На bebaa, pandelka, bozenstvena и 3 други им се допаѓа ова.
  14. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Баш ников ти е како некој проект :).Изгледа проектов бебе2015 ти е успешен.Вторит тест е посензитивен на хцг и затоа ти покажал.Утре со утринска урина повториго и ке си бидеш посигурна,макар што јас мисламм оти си бременка.Честито.

На Mariangel, kukla21, Bebe2015 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Bebe2015

Bebe2015 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    43
    Pozdrav do site !!So prva mokraca napraviv uste eden sabajlevo i dobiv mnogu bledo rozova vtora linija... odam da proveram krv ..se nadevam ke se vratam srekna . ☺☺☺

На awl, mama89, bebaa и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Откако ќе се одморам малку на плажа, почнувам со некои нови упати и испутувања. Почнувам прво со испитувања за антиспермални антитела што мислам дека требаше да го направам пред хистеро и лапаро, ама кој да знаел, матичниве ништо не предложуваат, не советуваат за тие генетски, имунолошки испитувања, а се подеднакво потребни како и другите работи кои веќе ги испитував.
    Во случај на зголемено присуство на антиспермални антитела те праќале директно на инсеминација или инвитро, без да се замараш со други испитувања, џабе е се да е во ред, ако ги имаш тие антитела, одиш директно на инвитро, колку што разбрав.

17. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.670
    А ова со антителава каде се испитува? И како преку крв ли? За ова првпат слушам не ми спомнале досега...

18. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ако не се лазам кај доктор Кочо Димитров на клиника-имунологија си заокружува гинекологот што треба и е со мој термин јас чекав 1 месец

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    еве мене што ми дадоа да испитам после неуспешната бременост но истото се испитува и во случај на незабременување.

ВРОДЕНА ТРОМБОФИЛИЈА - МАНУ ( за двајцата) ова може и на имунологија да се испита но таму испитуваат повеќе мутации и е многу поскапо, а тие мутации баш и не се битни.

ХЛА типизација- Институт за имунобиологија и хумана генетика ( за двајцата)

PROTEIN S, PROTEIN C, LA, AT III, D-DIMER, HEMOSTAZA ( трансфузиологија за мене)

АВТОИМУНИ АНТИТЕЛА (мегу кои најбитни се ANA, AFA ( а испитуваат околу 30тина) ( за вас и ASA , ќе треба бидејки не остварувате бременост) на инситут за имуно биологија и хумана генетика, за сопругот само ASA.

ова е буквално се што се испитува и што треба да се испита. Распрашано, зборено со имунолог и трансфузиолог. И , да се се прави преку крв :)

Последна измена: 26 август 2015
    На ocicka2014, Abeja, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    кочо е на трансфузиологија , ама внимание ќе ви посвети само ако му отидете приватно во хемолаб тука не :)