Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. vess17

vess17 Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdarvo na site,resiv i jas da ja spodelam so vas mojata prikazna,vo brak sum edna godina, pred 4 -5 meseci pocnavme da rabotime na slucajot da dobieme bebence ama seto toa bese neuspesno.Jas znam deka toa e mnogu kratok period za da go postavam prasanjeto zosto ne sum ostanala trudna,no od ginekoloskiot pregled rezultatite pokazaa deka imam ureoplazma ur. , imav trihomonas na papot i ehoto mi bese vo red.Normalno gin. mi dade vaginaleti a za ureoplazmata antibiotik,posle kontrolata,testot za ureoplazma bese pozitiven pak.Sega vo cetvrtok odam povtorno na kontrola zatoa sto doktorkata mi kaza deka najdobro e da se izleci bakterijata,prasanjeto mi e dali mozebi toa e pricinata za neuspesnite obidi izminatite meseci? Inaku mi kaza deka matkata mi bila ''malku nanazad'' i deka imam policisticni jajnici,ama kako sto ja razbrav nema nekakov problem za zacnuvanje.

2. nertilda

nertilda Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    поз до сите,еве и јас да си ја споделам маката со вас...мазена сум веке 1год и 3 месеци и од тогас се обидуваме за бебенце ама сеусте нисто.најпрво кога бев на гинеколог ми направи ехо и реце дека е се во ред,потоа бев кај еден мн познат лекар и тој не прегледа и двајцата и ни реце дека ми е мене горе матката и дека ми е свртена наназад но дека не е проблем да останам бремена.а мазми направи спермограм и се е во ред само сперматозоидитенезнам како немале врат,зс биле составенио од глава,врат,среден дел и опаска но реце дека и тоа не влијае мозе да се остани бремена,но еве пак нис.пиев кломифен по втор пат и нема резултати.нез веке со да правам.ве молам некој совет.ви благодарм

3. vess17

vess17 Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    А да те прашам нертилда зошто го препорачуваат кломифенот бидејки и јас и мм како што пишав погоре имавме неколку неуспешни обиди,и мојата матка има положба како твојата,но мене ме збуни докторката кога ми спомна за полицистични јајници,ама вчера читав дека симптомите кои што се карактеристични за овој синдром воопшто не ги препознавам кај мене,на пр. изостанок и нередовен м.циклус,напротив,јас имам редовна менструација на 28 или 29 дена, па затоа сум збунета.. поздрав до тебе и среќно

4. kasiopeja

kasiopeja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    39
    Полицистични јајници може да се дијагностицираат врз основа на ултразвучен преглед(по надворешниот слој на јајникот се гледа присуство на фоликули наредени како бисерен гердан) и не мора да ги има другите симптоми. Кога се присутни др. симптоми(изостанок или каснење на циклус,влакнетост, дебелина особено во стомакот,покачени масти...) состојбата се означува како СИНДРОМ на полицистични јајници (РСОS) Викаат дека позицијата на матката може да биде потешкотија но мојот гинеколог смета дека тоа е како да ти рече некој дека имаш крив нос(тој си ја врши функцијата крив или не). КЛОМИФЕН се дава за да се стимулира овулацијата и гинекологот одлучува дали ти е потребен.По примената на терапијата се прави фоликулометрија(на ехо 11,13,15 ден се гледа дали има созреани фоликули т.е овулација) па со планиран сексуален однос поголема е можноста за забременување. Се надевам дека нешто ти помогнав и брзо да видиш || на тестот за бременост ;)

5. isidora89

isidora89 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    dali e mozna bremenost 2 dena po zavrsuvanje na mensstruacija ???

6. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.314
    Допаѓања:
    12.982
    Теориски викаат 10 дена пред и 10 дена после циклусот се неплодни. Ама практично да, можно е да се забремени. Познавам многу девојки што забременија така

7. nertilda

nertilda Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    весс17 ете касиопеја мн добро објасна,и благодариме.леле усте колку ке треба вака под стрес да цекаме дали и овој месец ке добиеме или не.поз

8. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60

Касиопеја,
    Каде одиш на гинеколог? Ми звучи доста позитивен :) Ако можеш да ми пишеш во лична порака бидејќи многу сакам да одам на второ мислење и се двоумам помеѓу Вероника Кокормановска и ординација ,МАМА;.Поздрав

9. kasiopeja

kasiopeja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    39
    немам искуство со споменатите ординации можеби некој др ке ти помогне за тоа , а јас ти пратив л.п.

10. nertilda

nertilda Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    поз касиопеја,дали ке мозес и мене да ми преопорацас некој добар гинеколог

11. hunny-bunny

hunny-bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    80
    ако нешто ти значи, јас ти ја препорачувам Вероника

12. vess17

vess17 Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Јас одам во МАМА и сум задоволна многу,докторката е многу фина ,знае да разговара,можеш да ја прашаш за се што те интересира...супер е!

13. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    се породив јас конечно станав мама

На HeelsLover, love23, missperfect и 17 други им се допаѓа ова.
  14. swansy

swansy Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    здраво би сакала доколку може некоја да ми одговори ... се обидуваме со маж ми втор месец да забременам... овој месец мислев дека и тоа се случило.. имав симптоми се ..но точно на денот кога требаше да добијам прокрварев и ми траеше како нормална менструација, бидејќи прочитав дека може и да имаш менструација при бременост направив и тест кој излезе негативен на денот кој беше при крајот од крварењето. дали може да сум бремена бидејќи уште се осекам тешко гадливо...

15. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    85.080
    честитки да ти е живо и здраво бебчето само убави работи на сите да му се случубаат, сега го имаш најубавиот новогодишен подарок поздрав до тебе и бебушот

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bici-xxx

bici-xxx Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    27
    Честитки и од мене :) Зиво и здраво да е бебцето и големо да расте :)

17. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    честитки до sweet.woman :rofl: :clap: нека ти е живо и здраво бебенцето и нека ве чува Господ.уживај во секој миг од мајчинството :inlove:

18. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    па штом покажал тестот негативен не би требало да си бремена за жал :( но :!: не се разочарувај и не се оптоварувај со тоа тотално те разбирам како ти е.ама ако сакаш и ако толку мислиш дека си провери си и кај доктор.секако е добро да си ги направиш бактериолошките испитувања кога се планира бременост.ти посакубам што поскоро да станеш мама :)

19. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    43
    Честиткиииии, да е здраво и живо и среќно...... А што е машко или девојче???

20. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    нека ти е честито да ви биде живо и здраво бебенцето го доби најубавиот подарок за новата година