Споредуваш баби и жаби. Едно е јавање коњ друго е значењето на јавањето на црнец. Ама ти јавањето на коњ ако не си го сфатила како треба или пак црнците ги доживуваш како животни. Друго нема. Тоа е тоа...
Девојкииии, абе шо де расправате за ништо. Стварно неможиш да не мислиша чекаш толку време. Ама еве јас сум пример: - имавме скоро секој ден и спермата дури ја турав ич не лежев и останаав. Нема врска, мислиш-немислиш. Господ
Дојде да се зезаш со нас или што? Не мислев јас уопште тој месец ама правев тест за овулација, за секој случај де..не дриблаш или ? Ти мислеше на црнец тој месец?
Jasno mi e deka bolkata e golema, no ne mi e jasno zosto pocnavte kolektivno da napagate koga nekoj si kazuva sopstveno iskustvo. Nemora svojot bes na NA nas da go isfrlate. Ako mislite deka nekoj pisiva vo temava samo da Ve navede pogresno, togas nemam komentar. Voopsto ne e takva ideata. I jas sum imala maka, pa se najdov za povikana da kazam nesto sto meslev deka ke bide nekomu od korist. Toa sto nesakate da poveruvate Jas nemozam nisto. Tuka SME da si kazeme mislenje. Vase e seto ostanato. Poentata mi bese deka neocekuvav I ne se zamarav tokmu so toj mesec bidejki celi nadezi GI poloxiv na inseminacijata koja trebase da sleduva. Optovaruvanjeto vo toj moment mi go nemase.
To a sto si ogorcena voopsto ne ti dava za pravo da me napagas. Si imas problem resavaj si go. Ne mi go frlaj besot mene.
немам јас никаков проблем за решавање ниту сум огорчена, туку побарав/ме објаснување какво е тоа твое немислење а правење тест на овулација. И еве ако може кажи ни колку траеше твојата мака ? Ако не грешам 6 месеци? епа затоа не можеш да ги сфатиш жениве тука..и она со црнецот ти беше чисто подбивање. А ако таму е тајната на успехот кажи не на црни и на кинези ќе мислам
Ogorcenosta tvoja I besot za zal ti se osekaat preku sekoja tvoja recenica. No toa e speak tvoj problem. I toa so crnecot bese samo soodveten odgovor na replikata so konjot.
Мислев да не коментирам веќе, ама бидејќи си ме спомнала ќе продолжам.. Мене ми е навредлив твојот коментар и репликите подоле. Тонот, стилот и начинот на кој сакаш да кажеш "олабавете се" ти е погрешен. Ти не дека не си мислела на бебе, ти си се опуштила (народски кренала раце).. да не си мислела, немало ни тест да правиш, ни да темпираш односи... Целава дискусија забега и од поддршка прејде во триење сол на рана. На што личи тоа да пишеш "тоа што си огорчена", а?! Демек разбираш како е, а појма си немаш. 6 месеци се ништо со годините со кои некои се борат и одат на инсеминции и ивф. Ако имаш разбирање тоа штп сакаш да го кажеш ќе го кажеш суптилно, да ја постигнеш целта (поддршка), а не ова кошкање.
да де видовита си ти или можеби психолог си па ги тумачиш речениците ... со секој што се подбива и сити исто ќе разговарам , ништо лично.
Ајдеееее сега станавме огорчени и фрустрирани кучки кои што љубоморат на сите што останале бремени. Баш напротив! Се радувам на некоја која што ги поминува истите маки како мене, бидејќи се повеќе имам надеж за мене. Ако никој не останува трудна после одредени напори, анализи, ин витра и слично нема ни да постои оваа тема, ќе се знае ако не останеш од 5-6 пати трудна нема надеж за тебе! Убаво е да слушнеш искуства од други. Ама неповрзани работи, не мислев па малку мислев, па правев тест за овулација, па тест за бременост дека нели не мислев, ми е нелогично. И оние сите што останале додека не мислеле не им верувам бидејќи знам како е. Може нешто во периодот ти го одвлекло вниманието како реновирање, трчање по обврски ама кога навечер ќе легнеш со мажот знаеш што треба да се прави и зошто го правиш тоа. Страста ја има за време на сексот(кај некои), но на крај кога двајцата ќе се задововолите се знае што мислиш. Не мислат оние кои што ќе отидат на лекар за рутинска контрола и дознаваат дека се 4ти месец или повеќе. И оние кои држат диета оти малку се здебелиле, а они малку трудни се. А ти да дознаеш дека си во првите недели, додека плодот не се ни регистрира уште на ехо, е мислиш и тоа како мислиш...
Јас не мислев тој месец после односи ниту кревав нозе, ниту рачунав плодни денови зошто се спремавме за инсеминација и плус пиев достинекс, ама не заборавив на проблемот дури и плачев за тоа незнаејќи дека сум останала. Едноставно како да кренав раце тој месец и спремна бев да продолжиме со друго.
@kukla21 точно, не е ама тие односи се разликуваа од темпираните односи кога гледав каков секрет имам, во која положба па кревав нозе и на крај ставав утрогестан, па се молев да фати. Ама муабетот ми беше дека сепак мислев што ќе биди, кога ќе биди, читав за инсеминации итн. значи не можеш да речиш не мислам од денес и готово. А и јас сум рекла останав тој месец од што бев поопуштена, а може и не е точно тогаш се погодило се што треба и нема врска тоа со моето мислење или немислење.
феминки иако не пишувам редовно Ве читам....по пауза ние овој месец на 01 септември ке правиме втора инсеминација,... ово месец пак имам едно фоликулче но за разлика од претходниот пат сега беше убаво пораснато од прво мерење на 12 ден и беше околу 17 мм ...денес примив стоп инекција и во вторник на инсеминација....