Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Денеска имам по некоја капка, но уште не ми е пробила :), папот не ми е готов, на микробиолошките имам кандида, седиментација во ред. Дали ќе сакаат во Систина да ми прават проодност? и кој ден да се јавам да закажам.

п.с Се јавив пред две недели, но таа од контакт центарот не беше многу културна или да кажам информирана да ми каже што точно бараат за проодност.

2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    треба да прашаш гинеколог за кандидата, јас се јавив на 5ти закажав и правев на 9ти ден, побарај да те поврзат со одделот за радиологија тие од кол центарот не верувам дека знаат баш. Инаку се што бараат имаш ти, пап не ти треба, доволни се брисевите само види со гинеколог за кандидата.

На Zaljubena111 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    13.670
    Нема да се нафатат поради кандидата. Ичисти ја, па повторно е направиш седиментација за тогаш како ќе ти биде.
    Прават ХСГ само на добри резултати. Ако имаш некоја инфекција постои пожност со контрастот инфекцијата да се прошири и на други органи.
    Дури и ако сите резултати се во ред даваат апчиња после тоа да пиеш за секој случај.

На Zaljubena111 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    да даваат антибиотик заради инфекции, мене докторот ми рече мора да дадеме антибиотик зашто сепак нешто од надвор влагало во матката . си требала да ставаш некои вагиналети пред да добиеш, или сепак консултирај се со гинеколог мислам дека може орално да земеш флуканзол капсула да ја исчистиш, доста е јака одма ја чисти.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене нишѕо не ми бараа.. иако ми беше покачрна седиментацијата никој нр ми побара потврда.

6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.310
    Допаѓања:
    278.325
    Ве читам постојано,се радувам на вашите успеси и тагувам со секоја неубава случка.Денес слушнав убава вест која сакам да ја споделам со вас овде Со многу убав пример сакам да ви дадам поддршка кон вашата цел храбри феминки:Во нашата фамилија ќе имаме бебе од брачен пар кој повеќе години се бори за таа цел ,а и двајцата се во 5 деценија од животот(тој 48 таа повеќе од 40 ,незнам точно колку)Не се откажувајте борете се и знајте дека сите ќе бидете прекрасни мамички.

На srekice, Emy867, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    статавав вагиналети Полигинах две недели, сега ми дојде, не зеднаш дали ке бидат резулатите готови за еднА ДЕН за да ја проверам веднаѓш што ми заврши, таа капсула флуканзол може да ја примам кога имам мензис?

8. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Во брис од цервик и вагина најдена ми е Ешерихија . Во урина ја исчистив но продолжила нагоре ! Дали некој има вакво искуство . Е баш се разоцарав а се мислев дека овај месец ќе ми се посреќи ;(;(;(

9. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    @fs-fs-fs se sekavam deka @AngelOfArh ja iscisti e.coli so vloski od TianDe.

10. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    Zdravo devojki, podoglo vreme nemam pisano. Jas trebase da dobijam na 29ti, no eve uste nisto, sepak strav mi e za test da pravam, ne sakam da se razocaram od edna crta. Inaku, duri pred dva tri dena pocnaa gradite da me bolat i drugi nekoi simptomi nemam

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Да, но ја исчистив уринарно, јас вагинално ја немав, а тоа е многу, многу поопасно од уринарно, може буквално јајници да уништи. Јас пиев и еден чај, од семки од лубеница, 20 семки во литар вода, 2 дена пиеш еден ден пауза, а може и да не правиш пауза, можеш наеднаш да си вариш по 40 семки во 2 литра за два дена, има многу комбинации. Искрено ја жалам девојката што вагинално ја закачила и и препорачувам и мажот да си направи уринокултура и брисеви од пенис, оти многу е голема веројатноста тој да ја има и да и ја пренел. Еширихијата многу тешко се пренесува од урина во вагина, треба буквално да се измочаш во гаки и цел ден да не смениш гаки за да се деси тоа, а да ја префатиш најчесто тоа е од сексуален однос или базени. Побарај некој кој е зачленет во ТианДе и пиј од ова со семките од лубеница, можеш да си ги исушиш за во зима, дека нема лубеница во зима ;) Со среќа :)

На Libra88, only44you и Bebulleee им се допаѓа ова.
  12. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    @AngelOfArh сега треба да пијам еден куп антибиотици тешко мене само се чуадам како се исчисти уринарно дури сега се мислам дали е точна дијагнозата дека ја немам , а на мажот ми само амосциклав му дадоа не ми рекоа да зема брисеви ама ќе мора то е !:sweat::sweat:

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Мој совет обавезно да направи брисеви и уринокултура, да не пие на своја рака, како без антибиограм бе антибиотик, што е ова, стока? Глупости! Инсистирај на брисеви и уринокултура со антибиограм, не ке се труете залудно. А од искуство, амоксиклав не ти врши работа.

14. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Jas koga ja imav urinarno ja iscistiv so 16 infuzii po dve na den I amoksiklavot dzabe go pies toj he ti deluva na bakterijata, pobaraj si nekoja Dr terapija za da me zavrsis ko mene, odvaj od bolki,temperatura krenav glava. Mene citeral so nesto mi mesaa go infuziite I na kraj mi dadoa nifuran tabletki za da me mi se povtori infekcijata, pa eve dve godini sum OK...

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Панделка, друго е уринарно, друго е вагинално, со инфузиите ти преку мокрачата ја вадиш, а овде треба баш да се уништи. Покомплицирано не можеше да биде.

16. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    Да не некој фати емисија на тв кај баба Рада, некои гости од Стојаково, со рецепт со мед..
    И претходно имам слушено од еден човек од Гостивар, со матичен млеч, но моите инсистираа да ги најдам и тие од Стојаково. Некој со повеке инфо???

P.s. една доза според рецептот на Гостивар испивме, ама ајде, ќе им направам кејфот и за Стојаковска доза :D

На pandelka и kukla21 им се допаѓа ова.
  17. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Jas se javiv pred 5-6 meseci na ovie od stojakovo I me udri vo glava. 8000 denari za pola kg med so mlec I tamu neznam sto drugo stavaat. A I toj stariot mi kaza deka go preporacuval za onie koi nemale medicinski problem.

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Momichka имаше негде на форумов број за медот од Антониј и Блага од Стојаково ако е истиот од тогаш кога беа гости. Од 8-9000 е зависи дали го пуштаат по пошта. Покрај млеч ставаат и перга затоа е толку скап- ама незнам колку е ефикасно.

Еве мобилен 075/754-604

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    @Libra88 @kristina.k ви Благодарам и на двете.
    го најдов бројот на форумот, да.
    034/235-383
    075/754-604

јас купив матичен млеч за 1200 денари, мало шише. и поленов прав ми поклонија едни пријатели кои не им успеа. И со пропулес ги направив со мед. Чим сум на оваа група, ефект немаше.
    Ама ајде викам да видам.
    Уф, 8000. па еден цел сандак со пчели е 6000. :/ ного скапо.

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Антоније и Блага
    во месец декември-јануари и јас бев кај нив зедов од медот.. Потоа сите контроли беа се повеќе во ред... Во април останав трудна, можеби не е од тоа ама ете кај мене така бидна.. контакт:
    034\253-383
    075 754 604
    076 263 170
    070 890 099
    Еве ти броеви подобро ѕвони на мобилните, бидејќи на домашен нема да кренат. Пола кило е 8000 денари, а Кило 16000.
    Скапо е се зачудив ко ми ја кажаа цената, ама реков ќе прежалам пари и све ако е вистина ако не, ќе ширам низ луѓето дека лажат, мене искрено ми помогна ние јадевме една лажица на сабалје нагладно и потоа 1-2 саати да не јадиш
    ако има проблем со неплодност по 2.. И однос ко ќе ти свршува со перница под задникот, и 1 саат лежење