Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Mina Mouse

Mina Mouse Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    22
    Девојки дали може да се остане бремена во сите плодни денови или само во денот на овулација?И кои од плодните денови се најдобри за оплодување.Јас имам редовен циклус на 28-29 дена па за најплодни ги сметам 13-14 ден.

2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Бремена можеш да останеш секогаш.
    Имај си секој втор ден односи па и секојдневно небитно уживајте и сакај те се! :)

3. katerince27

katerince27 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Sakam da prasam nesto jas eden dolg period nemav partner taka da nemora da znaci ama menszruacijata mi se namali od 5 na 3 dena znaci deneska mi doaga utre mi trae dr den mi pominalo doktorot mi rece deka se e vo red megutoa so partnerot sto go imam sega sakame bebce i meseci nanazad neuspevame pa dali feminki mislite deka ova e problem i dali nekoj dr.ima vakvi maki i dali za vreme na menstruacija dokolku imas odnos mozes da ostanes bremena

4. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Ova bas sega mi izleze na facebook

https://www.facebook.com/1289412268...28941226810/10152918237991811/?type=1&theater

На fs-fs-fs и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  5. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    @Libra88 i site drugi vi blagodaram mnogu sto se angazirate okolku sekoj napishan post na forumot baknezi do site ve gushkam

На MADO, pandelka и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  6. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    За жал доцна се разбравме, но сепак мислам дека ме свати.Поентата ми беше дека јас во ниеден момент не кренав раце од целата постапка на забременување, туку само, ете се олабавив како што и самата кажуваш и фокусот на мислите ми беше во нешто друго т.е. во процедурите што требаше да ми следуваат... инсеминација, снимања, инвитро. Едноставно тој месец конкретно си го сфатив просто кажано... и да не бидне месецов, јас си имам надеж во инвитро. Во таа смисла ви реков дека не сум мислела, односно сум се растеретила од успехот или неуспехот моментален. А што се однесува до времетраењето на мојата борба, не е само тоа фактор, фактор е и годините што ги имаме со партнерот и квалитетот на спермограмот. Тежината на една ситуација не лежи само во времетраењето.

7. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Тука не си воопшто во право. @ocicka2014 си зборуваше за себе-дали да мисли дека јава на коњ додека води љубов со мажот, а ти на нејзе и рече ако сака нека мисли дека јава и на црнец ако тоа ја правело посреќна. Значи има разлика, таа зборуваше за себе а ти зборуваше за нејзе и тоа со навреда. Зошто ја мешаш туѓата среќа или несреќа? Од каде знаеш ти што е најголема среќа за неа? Како можеш да ја споредиш желбата за бебе и таа среќа со "среќата" да јава на црнец??? Срамота, не знам која возраст си, ама ова е неопростливо. Бурно реагираш и не си свесна како повредуваш.
    А и не можеш да го почнеш постот со-еве јас сум таа што не мислев, а целата содржина ти се состои во тоа како демек не си се замарала со тоа, ама секој ден си проверувала овулација за да не ја утнеш.
    Тебе никој не те нападна, туку ти коментираше на контрадикторностите во твојот пост.
    Не е исто, ама на тешко болен не можеш да му кажеш-не мисли, опушти се и ќе биде, ќе оздравиш. Ова е само пример, не дека нашите проблеми ги поистоветувам со неизлечива болест. Дај боже сите да си ја пронајдеме среќата и да држиме деца во раце, не само едно, туку и повеќе да дава Господ.
    И ај смирете се, вакви муабети најмалку требаат. Ако имате нешто корисно за споделување, некое испитување, некое прашање, споделете меѓу себе, кавгите се вишок.

Последна измена: 1 септември 2015
    На Lisa_Maja, Kristula, emkaemka и 3 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Тежината е поголема со времето!

На Zaljubena111, guldzana и MADO им се допаѓа ова.
  9. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.996
    Допаѓања:
    4.214
    Јас пак се прашувам каква врска имаат годините? Уствари да имаат врска, кога некој чека 5, 10 години и повеќе, и тука веќе и годините почнуваат да притискаат. Ама тоа што вие сте чекале толку и сте почнале на повозрасни години да правите дете е ваш избор, и нема никаква врска со тежината на маката која овие жени во групата ја минуваат. Јас се борев за дете многу пократко време, забременив природно во сета таа борба, не стигнав ни до инсеминација, ама и тоа што го направив ме истошти максимално. Не сакам да замислам како им е тука на женичкиве со сето тоа што го прават. И вака некој падобранец ( добро де и јас улетувам ко падобранец во темава не викам не ) ќе им става сол на раната, ќе се шегува со нив, подбива , ќе ги прави злобни, љубормони, огорчени.. Не е убаво не, не е човечно, ама не е па ни секој човек.
    Толку :)

На Lisa_Maja, alisijad, emkaemka и 6 други им се допаѓа ова.
  10. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    @Bebe2015 што направи, испита хормон? Каков ти е? Бацки

На Bebe2015 и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    Да. Моите сопствени години не ми прават некоја посебна тежина(барем така мислам), но времето поминето чекајки една оплодена клетка ме фрла во очај. Пред две недели бев супер оптимистички настроена, но овие денови не можам да се соберам.(уште еден pms )
    Мислам дека целиот тој асорбиран очај се претвара во без. :envy:
    Од една страна милo ми е шо сама го воочувам и се трудам да го решам, да го надминам, ама од друга страна постојано ме напаѓа. Не успевам да го надминам. Не ми оди.

Денес на пример, доброволно може да влезам во фрижидер да ме заледат на едно 2-3 години па да си се вратам :wasntme:

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Ovde sme za poddrska, vprocem kako sto kazuva temata, neli? Smetam deka bezobrazlukot i drskosta ne se za tuka! Pa ova e najcuvstvitelnata tema...ne mozam da sfatam navistina...
    Se slozuvam so site vas sto kazavete okolu mislenje, nemislenje, znam po sebe deka e nevozmozno. Makar i da se trudam od petni zili i da najdam iljadnici zanimacii, obvrski i sto ne, koga ke se nablizi denot...sami doagjaat mislive. Eve na primer, minatiov mesec bev na odmor, se vrativ na rabota, rabotev po 12 casa sekoj den...i navecer kapnata od umor i pak ke projde nekoja misla niz glavava. Ete...posilno e od mene.
    Ovaa tema e mnogu pozitivna iako imame i solzi od negativnite testovi. Uste ovde ako si mavame po nos, se navreduvame i nemame razbiranje, tesko nas. Se nadevam vakvi razgovori nema da ima pak.
    Se nadevam i deka septemvri ke bide blagosloven mesec za site nas sto cekame II :)
    Jas sekoj mesec imam nadez deka nesto ima:D ovoj mesec najmnogu! Daleku mi e datumot, okolu 20 ti nekade,ima vreme. Testot e kupen uste pred edna godina koga prv pat mi kasnese 2 dena, ama ne stignav da go iskoristam...daj boze mesecov da go iskoristam i da vidam pozitiven ishod:inlove: imajte ubava vecer prijatelki:hug:

На blessed2, guldzana, MADO и 6 други им се допаѓа ова.
  13. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Инекцииве имаа кумулативен ефект имам едно фоликулче 15 мм јухууу сега да се молиме да порасне :D

На elena.mak, Ninichka, BirMelek и 5 други им се допаѓа ова.
  14. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    денес помина и втората инсеминација...имаше малку проблем додека да влезе катетарот...пошто имам многу остра кривина на каналите ама помина добро....на вракање ме фати и вирусот и цел ден сум омалаксена...бев на лекар ми ставија инекции и сенадевам подобра ке сум сега....

На danichap, MADO, emkaemka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Што направи,правеше ли тест?Чекаме убава вест :l:

16. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    za zal nisto, sabajlevo dobiv, a bas nekako si se ponadevav. Nisto, poveke sreka sledniot mesec, ne treba da se razocaruvame

17. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Еј ама сум се напнала.Имам другарка која е 5 год во брак и нема деца и некако ја натерав да почне со испитувања и и набројав што се треба да испита.Си отишла кај нејзин гинеколог испита хормони и супер и се и микробиолошки брисеви и зема и пап тест и и рекол кломифен да пие,и ја искарал како тоа слушала други она што да прави он бил доктор.Ааа ми иде да отидам да му ја искинам таа глупа диплома како бре кломифен без хсг и спермограм бее

18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Цццццц

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Нит е прва нит е последна, и ја на колешката и викав и не ме слушаше. Не сакала проодност ќе ја болело. Камо да можев да направам сега проодност на канали, со трчање ќе направев. Ама тоа е, извинете на муабетот, ама кокошки, не размислуваат со своја глава.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Кој не му отиде наудрена да се направам да му кажам сакам деца ова она што да испитам па да му ги плеснам во фаца сите документи еве на.Абре нормален ли е?? Не читај по интернет многу и рекол,а он да земе да си се дообразува малце на нет мислам страшно.No coment

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.