1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    E do tolku e informiranosta i nezaintersiranosta na maticnite.Nit se zamarat nit sakaat da poducat plus nesto novo.Ete jas ne sum doktor,no makata me natera da naucam se,i uste guglam.I jas da odev da mi kazaa klomifen,ke si piev,od kaj da znam deka se pravaat proodnost na kanali,moze da zamislete kolku ima osteteno zeni....ama toa e....nasata mila drzava.Strucnaci ima ama ne veruvam slepo ni na bolnicite za plodnost,se e matematika,a na nas ostanuva srekata da dojde den koga ke ni se poklopat kockite.

На emkaemka, delvi, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Se slozuvam so @MADO, toa e samo do nezainteresirnosta na maticnite. I jas piev klomifen ednas bez hsg. Toa bese uste na pocetokot na obidite, potoa koga pocnav da citam po forumi nauciv deka treba hsg da se pravi i vednas sledniot mesec si napraviv i bez da mu kazam na maticniot. I koga mu kazav sledniot pat deka pravev hsg mi vika koj ti kaza :) Abe za potsmev se samo.
    Potoa mi dava uput za vo gradskata bolnica vo mojot grad da napravam mikrobioloski brisevi, koga mu gi nosam negativni rezultati mi vika: Ah tamu sekogas negativni gi vadat.. Mi idese da se lupnam vo zid.. a podobro ke bese nego da go lupnam. Pa dobro zosto mi davas uput za tamu koga ne veruvas vo rezultatite, zarem 100 pati ista rabota ke pravam... Za zal ne mu go kazav toa vo lice, samo si go pomisliv, bidejki sto se vika zavisna sum od nego, drugite vo gradov se epten shlapnati vo glava, taka daaaa.. mora da si trpis. Sega samo za formalnosti odam kaj nego.
    Sledniot mesec ke pravam 4D kaj nego i usput da mi popolni potrebni formulari za vo fond.
    Vo ponedelnik ke pravam mikrobioloski brisevi, a mm hepatit b,c, hiv i spermogram. Jas hepatitite ke gi pravam sledniot mesec zaedno so hormonite i krvnata slika (se so edno bockanje).

На MADO и pandelka им се допаѓа ова.
  3. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    и мојата матична сакаше да ми даде кломифен без хсг на што само се насмеав...и веднаш се префрлив во плодност! за вакви работи се оди само кај специјалисти за потпомогнато оплодување свесна бев и тогаш, ама ајде реков може ќе бидне без многу замарање. сега ми е жал што чекав. ваму скапо е изгор во несвест ќе паднев што од цената што од резултатите од спермограмот, ама тоа е морам да прифатам дека само таму ми е спас. П.С денес го очекувам новиот шок од спермокултурата:worried: за колку време го даваат резултатот?

4. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Vo avicena za 5-6 saati mislam deka go doivme rezultatot.

5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    спермокултуа не може за 5-6 саати, треба да помине инкубација од 24 часа. Спермограм може да дадат приватно за неколку часа.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. niticka

niticka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    145
    zdravo na site:)nova sum na forumov so istiot problem kako i vasiot:( dolgo vreme so mm se obiduvame da dojdem do bebce no nikako ne ni odi iako se e vo red kaj dvajcata,celo vreme po lekari a nikako da bremenost :(sega se odlucivme za ivf i ja pocnavme procedurata,prvo tabletimikrogion,potoa suprefakt inekcii koi sama si gi stavam,na tret den ispitavme hormoni i mi dadoa inekcii fostimon ,sakm da prasam dali mekoj ima iskustvo so ovie inekcii?prviot den dobro gi podnesov a vroriot den imav uzasni grcevi vo stamakot jratko trajni ama jaki bolki,
    na site sto iscekuvaat bebe im posakuvam sto pobrzo da go dobijat,se nadevam i kaj nas ke bide za brzo,golem pozdrav do site i ako nekoj moze da mi odgovori sto sledi ponataka mnogu ke vi sum blagodarna,pisuvav i vo temata za vestacko oploduvanje ama nikoj ne mi odgovri,ako ima nekoj tuka ve molam za odgovor
    epten mi treba necie mislenje:(

7. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    @niticka po se izgleda nikoj nemal takvo iskustvo so inekciite.Najdobro e da se javis i da go prasas doktorot sto go vodi in vitroto.So sreka i so lesno

На niticka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. niticka

niticka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    145
    po se izgleda taka:( fala ti MADO ,sega mi preostanuva da primam vecer uste edna inekcija pa da vidam kako ke reagiram i ako e isto ke se javam kaj lekarot ,inaku ke go pravam ivf vo plodnost kaj dr.Tase ama ne sakam da sum dosdna zatoa prvo ovde prasav:)

9. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    More podobro dosadna,otkolku belja da bide,ne trpi bolki,ako uste imas bolki podobro baraj go uste swga,ic ne mu ja misli

На niticka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. niticka

niticka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    145
    n
    ne sega nemam bolki,inekciite gi primam vo muskul vo 20:00 casot,prviot den ok mi bese a vcera po 10 -tina miniti otkako ja primiv inekcijata dobiv grcevi oklu 5 min mi traese ama jaki bolki,potoa normalno mi bese se,ke cekam da vidam kako vecer ke e pa ke vi pisam pak ,golem pozz i fala to MADO dobro e koga mozes da smetas na necie mislenje,osobeno na nekoj so isti ili slucen problem

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    За спермокултура мора инкубација од 48ч.

12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Здраво како сте? Ме немаше одамна реков да ви пишам, да не ме заборајте хх
    Денеска бев кај геникологот, ми рече да испитам, крв,мокрача,хормони,пап, 4 бриса ми зеде. Ама во микробиологија ми зедоа само 2, бидејќи со останатите не работеле 1 месец. а на приватно 900денари еден брис. Ми даде Ројазол вагиналети. Ме виде вагинално ехо ми рече во ред е се. И сега ќе чекам резултати :hug::o:o

13. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Кој ден од циклусот ти беа болките?? Тоа можеби е овулација од твојот водечки фоликул јас го имав тој проблем

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И што направи со другите 2?

15. Bebe2015

Bebe2015 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    43
    Zdravo na site... tuka sum i veke poduena kako lubenica... mazot mi vika ako rastes vaka do 9 mesec treba da renovirame doma ☺... ispitav beta hcg i neli bese 35 ..zatoa bev zagrizena vo nedelata ispitav pak... i takva se tresam cela... cekam rezultat i fala mu na Boga 85.09 ..se preraduvav ☺☺ sega treba da cekam do 9 ti za prvo eho se nadevam se e vo red so bebceto... ama dodeka dojde 9 ti..poluduvam...pocnav da zemam folna (tabletki ) imam kratki tapi bolki vo matkata i jajnicite...dr. se e ok.
    Se nadevam i dusickava mala e dobra ..ziva i zdrava ...☺..pa si vikam ako ne e rano.. mozebi ke slusneme i srcev ritam... pozdrav do site !!!

На ennaz, niticka, delvi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Nishto :/ ete gi vcanta stojat ke gi frlam.. Ne ovoj, drugiot petok ke gi zemam rezultatite od mikrobiologija i ke prasam dali pak ke pocnat ispituvanje so niv

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А не можеше да ги однесеш на друго место? Мислам и на некој Институт прават микробиолошки тестови

18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    @kukla21
    Mi rece ako sakam da gi odnesam kaj eden doktor na privatno, go kaza ama go zaborajv jas.. 900 denari od bris.. Na drugo mesto neznaela. Ke vidam ke se rasprasam, pa i neznam za sto se kako se vikaat za da prasam Shiitt :@

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @alisijad е по државниве нек пише каде со плаво картонче на друго место се носи брис.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Во институт за јавно здравје секогаш имаат реагенси за сите, тоа ти е спроти микробиологија, малце погоре па десно има коли паркирано и по едни скалички ќе го најдеш сигурно.
    Исто и во центар за јавно здравје-пролече испитуваат, само со реагенси како стојат не знам. Само ќе треба нов да ти земе не тие старите ама сигурно си знаеш :)

А брисевите ти се следниве:

Бриц од вагина за бактерии и габички
    Брис од цервкис за бактерии и габички
    Брис од цервикс за кламидија трахоматис
    Брис од цервикс за уреаплазма и микоплазма.

На danichap, kukla21 и Bebulleee им се допаѓа ова.