Затоа од одење по лекари ми е збоктисано. Ќе правевме ивф во септеври, ама сега немам сила. Еден од вас мора да е позитивецот. Кога и да сум "down", мм има зборови да ме утеши. Он е убеден дека прородно ќе си имаме бебенце.
Богами кукла не знам што да ти кажам. Кога мене не ми се оди можам само да замислам како ти е тебе после инсеминации и инвитро што имаше. Ако немаш сила почекај, застани и одмори се, луѓе сме! Јас верувај да немавме бактерија на спермокултурата немаше шанса да стапнам во болница до крајот на годинава - ма дошло бебе или не, Ама кога ќе влезеш во „барабанот“ само се вртиш и не можеш да застанеш, едното си влече друго итн. П.С И дај боже да му се исполни предвидувањето на мт
Не почнуваме додека не соберам сила. Да ви дава и вас Господ сила напред да одите. Сигурна сум дека сите со бебенца ќе бидеме.
Po karakter jas sum pessimist,a mm e optimist.Koga dojde vreme mm da odbiva tempirani odnosi posto smaceno mu e veke od negativni testovi,ispituvanja,pa vamu pa tamu,rekov pa stvarno bilo tesko.Na pocetok ispituvanjata gi smetav kako cekor napred poblisku do celta,no sum se izlazala.Prv pat podnesov dokumenti cinam mart bese,me vratija za spermogram I inseminacija,ja napraviv inseminacijata uste istiot mesec,no ne gi poddadov dokumentite,ednostavno nemozev,nesakav.Ne veruvav deka prirodno ke ostanam bremeno,no mi trebase odmor od doktori,sakav da go zaboravam mirisot na bolnicite,cekanjeto pred vrata I cuvstvoto na voznemirenost sto kako ke ni kazat.No......pominaa sest meseci vidov nevidov pak gi poddadov dokumentite,moram,....no stravot pocnuva vo mene,sonuvam veke bolnici I cuvstvuvam golem strav od ishodot.
Mene sega od glukofazot mi se normalizira ciklusot. Na 32 den dobiv za razlika prethodno na 50 dena. Eve denes nemam kafeavo. Neznam sto da kazam, utre ke go prasam doktorot ke vidam sto ke mi kaze. Koja bakterija ja ima tm? I mm ima bakterija, peptostreptokoka vo spermata 100.000/mililitar. Piese antibiotici no treba 10 dena da pominat otkako ke gi ispie pa da ja povtori spermokulturata.
Одамна не сум пишала,ај да се најдам у муабет со маткиве.Јас имам превртена матка,завалена наназад ми е.Мене логично па ми беше на грб да лежам,откако помина доста време во неуспешни обиди го прашав докторот,вели на стомак да лежиш мин. пола саат тебе ти е наназад завалена. 100 пати го препрашав рече на стомак.Е јас секако до сега лежев па и странично се вртев на страна на јајникот што овулира и пак ништо. Сега веќе не се замарам,завршуваме со мм и јас правец под туш,а тој вели па полежи малку не станувај одма. Мислам дека и лежењето не оптеретува,кога ќе сака ќе се фати и во стоечка (ова го мислам за оние што немаат конкретна пречка за зачнување)
Здраво феминки, не сум нова, бев прилично познат член овде, но некое време престанав да го посетувам форумов. Сега ново корисничко име, и активна во темите од овој тип. Со вереникот престанавме да внимаваме од пред една недела, заедно сме 7 години, живееме заедно пола година, па изгледа време ни е. Ме интерисира ако може да ми каже некоја како знаете дека свршил во вас? Шо знам, некако сумљиво ми е мене, да не ме лаже дека свршува внатре за да не му трубам за дете (иако реално не сум напнувала никад). Претпоследнот пат кога имавме односи одма после тоа отидов во wc и како да истече нешто ама не бев сигурна дали од мене или него... Денес пак ми рече дека внатре, ама не истече ништо кога отидов пак во wc. Извинете вака на изразувањето ама стварно не знам...
Ако свршува во тебе ќе осетиш. И по боја и по количина на течност а богами и по мирис. Јас кога одам после однос во вц обевезно го сеќавам мирисот на спермата. И за време на однос јас сеќавам. Некако му пулсира пенисот кога свршува. Поразлично е и мислам дека неможе тоа да се одглуми
@Libra88 kaj mm ima stenokok 75 000. ni dadoja amoksiklav 10 dena pa potoa pak proverka isto kako vas. da vidime dali od toa e los spermogramot. a se pazite li dodeka ja leci bakterijava?
Ne, mm ja ima dolgo vreme, godina dena samo mutira, peptostreptokoka, pa streptoka, pa enterocicus... Kaj mene na brisevite nemase nisto, nitu na pap testot. Eve utre ke gi povtoram mikrobioloskite brisevi bidejki pominaa 6 meseci od pislednite, a ke mi treba novi za vaucer. Inaku Dr.Mickovski mu dade Flexid antibiotici mesec dena zaedno so linex da ne mu se stvara druga bakterija od antibioticite.
Што мислите миже овие бактерии да си ги пренесуваме еден на друг поради незаштитен однос, и дали дури лечите бактерии имате односи
јас и сопругот се обидуваме за бебче од април па навака, ама еве дојде септември и уште ништо. после односи ставам перница и нозете ги кревам нагоре ама пак ништо. незнам што да мислам веќе, не можам да издржам. на работа само ме прашуваат има ли ново? навистина не можам
Теши се додека те прашуваат. Мене веќе не ме прашуваат дали има нешто ново, ајде што чекате да се загрижи човек е работава Воопшто не се плаши, пробуваш само 4 месеци што да речеме ние со над 4 години ?
сега последнава менструација ми е малку сомнителна. обично ми трае по 6-7 дена, а овој пат 4 дена и тоа со намален интензитет. третиот и четвртиот ден кафеав исцедок имав. се мислам да купам тест да направам, ама ми е страв од резултатот
Mnogu retko ima slucaevi koga imaat menstruacija I se bremeni,za da imas mir napraj si test,no mora da znaes deka sekoj mesec vlijaat nadvoresni faktori,stres,bolest,odmor koi mozat da predizvikat promeni vo ciklusot. Moj sovet,uci od nas koi veke poveke godini se macat,ne odzema vreme a mnogu raboti za pocetok ke gi znaete.Soprugot neka napravi spermogram,a ti pokraj pap test,ispitaj hormone na tret den od ciklus I mikrobioloski brisevi.Ako e se vo red,opustete se I probuvajte uste pola godina.Posle toa ako ne bidne rabota,ke odite na specijalist za neplodnost I toj ke vi kaze sto ponataka da pravite.So sreka I zelbi pobrzo do dve crtki . Ima bakterii koi se prenosli I bakterii koi ne se prenoslivi megu partnerite. @jacqueline.s ti kako si mila, raste li meseto ?
@MADO , добро сум, фала многу. Ете, малку бурно се почна, со проблемчиња, ама се истера најризичното, сега малку можеме малку да здивнеме. Ви испраќам многу љубов на сите