Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. hope123

hope123 Истакнат член

@ludacaa и јас мислам дека е рано, почекај уште некој ден, и мене ми беше како швајцарски саат, но во последно време знае да ми касни ден два, а некогаш и повеќе. За да не се разочараш како мене подобро почекај

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Секогаш сум имала швајцарски точен циклус, до ден, до саат, откако почнав да бројам, да се потресувам, ми се изремети циклусот, сега сигурно ми касни едно 3 дена ама не се секавам кога сум добила последно па не не можам да кажам сигурно. Ако до 10ти не добијам ќе направам тест, може годинава дедо Боже за роденден ќе ме израдува :D

ennaz, t-sweet, elena.mak and 7 others like this.
  3. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Девојки утре е 9ти Септември , православната црква го слави св.Фанури исполнувач на желби се меси лепче од 9 состојки се замислува желба и се носи да се пее во црква. потоа се раздава на верници. Кој што има можност можи да го направи ова можеби и нашата желба ќе се оствари.

t-sweet, elena.mak, pandelka and 3 others like this.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

јас имам икона дома на свети фануриј :)

5. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Најдов линк како се прави лепчево, само ме интересира се меси денес или утре(на сабајле, поручек или навечер)? И дали може да се оденсе на пеење на поп во црква поручек, бидејќи сум прва смена на работа и нема да можам од сабајле :(
    Инаку еве го линкот па кој сака нека си го направи. Јас се преиспитав ги имам сите сосотојки дома така да можам уште денес да си го направам :)
    http://sezahrana.mk/фанурија-колачот-кој-исполнува-желба/

iv.ana and lady.milion like this.
  6. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се меси кога било а се носи поручек или утре сабајле бидејќи после ручек пеат лепчиња за другиот празник кој е на 10ти септември

7. ocicka2014

Уфф касно е веќе зза се. Да знев порано ќе си го замесев и ќе си го однесев денес. Јас денес ќе си го замесам, а утре само ќе го поделам на домашните. Може ли така, без да го испее поп?

8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Вечерва ќе го месам, а утре сабајле ќе го носам во црква. Зошто викате дека е касно, женички??? Нели утре сабајле се носи во црква?

Bebulleee likes this.
  9. ocicka2014

Викам касно, бидејќи членката ми рече може да го однесам да ми го испеат денес поручек. Бидејќи утре јас сум прва смена и нема да можам утре сабајле да го однесам, туку само на поручек. Ама касно било поручек бидејќи се пеело за друг празник веќе

jacqueline.s likes this.
  10. jacqueline.s

Грешно разбрав, се извинувам :)

ocicka2014 likes this.
  11. ocicka2014

еееее не е проблем :$:*

jacqueline.s likes this.
  12. alisijad

alisijad Популарен член

И јас ке месам :) преска бев зедов тоа што ми фалеше, па ќе го замесам попосле . Не ме бива многу ама какво испадне такво, за здравје е :)

kukla21 likes this.
  13. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

И јас немам врска од месење ама мислата е битна да ни помогни господ на сите и да се радуваме заедно ! Само добра мисла да имаме и големи сто мачиња да добиеме

kukla21 and alisijad like this.
  14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Реков ќе месам преѓе една фанурија А утре сабалје ама се јавив кај жената на манастирот кај шо одиме,рече дека утре не пееле за фанурија :/ А кај нас тука не е отворена

15. alisijad

alisijad Популарен член

многу сум тажна, си го испеков лепчето и да го извадам во кеса да го ставам да си омекне тоа се искрши, некако тешко е дали од тоа се скрши и како да го носам така сега на делови :( а што убаво си беше :( друго да месам немам состојки :(

16. BirMelek

BirMelek Популарен член

ич да не бидиш тажна намести ги деловите едно додруго да личи на цело и стави го на послужавник. Секако кога ќе го однесиш во црква после пеењето ќе треба да се искрши. Битна е мислата со која го правиме. не сме толку искусни домаќинки како нашите мајки и баби. утре кога ќе видам некоја помлада со криво-лево лепче ќе знам дека е со нашата мака :rofl: јас го чекам моето да стани малце. не пишува во рецептов така ама ќе го почекам малце. А како тоа да се измеси во форма на колач? кружно обично лепче или...?:wasntme:

kukla21 and alisijad like this.
  17. jacqueline.s

Моево како погача цветна го направив, изгледа криво цело, не е ич за фалење, ама за арно нека е... битна е мислата. За многу години :)

tessie, MADO and kukla21 like this.
  18. BirMelek

BirMelek Популарен член

До толку сум недомаќинка што немам тепсија и ќе го печам во тенџере:rofl: уште од сега ме фаќа срам за утре како ќе се појавам во црква кој знае на што ќе личи:$ Јас не го правам како погача. Така кружно како шо го измесив ќе го ставам да се печи. За арно да е и да ни се исполне желбата - кај сите е истата верувам!

tessie likes this.
  19. alisijad

alisijad Популарен член

го ставив на картонче едно ама ептен е тешко и испокршено мислам ќе ми падне негде како ке го носам до црква, пешки планирав да идам мм на работа е :( оф ептен ми е криво , се го правев по рецептата постирана овде што му стана

20. Aneance

Aneance Активен член

И јас ќе месам ама за свети Јован ,се оди кај нас во црква, во четвртокот поручек ќе го однесеме да преноќи во црква и во петок попот ќе го пее