Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. hope123

hope123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    35
    @ludacaa и јас мислам дека е рано, почекај уште некој ден, и мене ми беше како швајцарски саат, но во последно време знае да ми касни ден два, а некогаш и повеќе. За да не се разочараш како мене подобро почекај

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.897
    Допаѓања:
    110.122
    Секогаш сум имала швајцарски точен циклус, до ден, до саат, откако почнав да бројам, да се потресувам, ми се изремети циклусот, сега сигурно ми касни едно 3 дена ама не се секавам кога сум добила последно па не не можам да кажам сигурно. Ако до 10ти не добијам ќе направам тест, може годинава дедо Боже за роденден ќе ме израдува :D

На ennaz, t-sweet, elena.mak и 7 други им се допаѓа ова.
  3. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Девојки утре е 9ти Септември , православната црква го слави св.Фанури исполнувач на желби се меси лепче од 9 состојки се замислува желба и се носи да се пее во црква. потоа се раздава на верници. Кој што има можност можи да го направи ова можеби и нашата желба ќе се оствари.

На t-sweet, elena.mak, pandelka и 3 други им се допаѓа ова.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    јас имам икона дома на свети фануриј :)

На t-sweet, kukla21, pandelka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.209
    Допаѓања:
    13.664
    Најдов линк како се прави лепчево, само ме интересира се меси денес или утре(на сабајле, поручек или навечер)? И дали може да се оденсе на пеење на поп во црква поручек, бидејќи сум прва смена на работа и нема да можам од сабајле :(
    Инаку еве го линкот па кој сака нека си го направи. Јас се преиспитав ги имам сите сосотојки дома така да можам уште денес да си го направам :)
    http://sezahrana.mk/фанурија-колачот-кој-исполнува-желба/

На iv.ana и lady.milion им се допаѓа ова.
  6. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Се меси кога било а се носи поручек или утре сабајле бидејќи после ручек пеат лепчиња за другиот празник кој е на 10ти септември

7. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.209
    Допаѓања:
    13.664
    Уфф касно е веќе зза се. Да знев порано ќе си го замесев и ќе си го однесев денес. Јас денес ќе си го замесам, а утре само ќе го поделам на домашните. Може ли така, без да го испее поп?

8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Вечерва ќе го месам, а утре сабајле ќе го носам во црква. Зошто викате дека е касно, женички??? Нели утре сабајле се носи во црква?

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.209
    Допаѓања:
    13.664
    Викам касно, бидејќи членката ми рече може да го однесам да ми го испеат денес поручек. Бидејќи утре јас сум прва смена и нема да можам утре сабајле да го однесам, туку само на поручек. Ама касно било поручек бидејќи се пеело за друг празник веќе

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  10. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Грешно разбрав, се извинувам :)

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.209
    Допаѓања:
    13.664
    еееее не е проблем :$:*

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    И јас ке месам :) преска бев зедов тоа што ми фалеше, па ќе го замесам попосле . Не ме бива многу ама какво испадне такво, за здравје е :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    И јас немам врска од месење ама мислата е битна да ни помогни господ на сите и да се радуваме заедно ! Само добра мисла да имаме и големи сто мачиња да добиеме

На kukla21 и alisijad им се допаѓа ова.
  14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Реков ќе месам преѓе една фанурија А утре сабалје ама се јавив кај жената на манастирот кај шо одиме,рече дека утре не пееле за фанурија :/ А кај нас тука не е отворена

15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    многу сум тажна, си го испеков лепчето и да го извадам во кеса да го ставам да си омекне тоа се искрши, некако тешко е дали од тоа се скрши и како да го носам така сега на делови :( а што убаво си беше :( друго да месам немам состојки :(

16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    ич да не бидиш тажна намести ги деловите едно додруго да личи на цело и стави го на послужавник. Секако кога ќе го однесиш во црква после пеењето ќе треба да се искрши. Битна е мислата со која го правиме. не сме толку искусни домаќинки како нашите мајки и баби. утре кога ќе видам некоја помлада со криво-лево лепче ќе знам дека е со нашата мака :rofl: јас го чекам моето да стани малце. не пишува во рецептов така ама ќе го почекам малце. А како тоа да се измеси во форма на колач? кружно обично лепче или...?:wasntme:

На kukla21 и alisijad им се допаѓа ова.
  17. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Моево како погача цветна го направив, изгледа криво цело, не е ич за фалење, ама за арно нека е... битна е мислата. За многу години :)

На tessie, MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    До толку сум недомаќинка што немам тепсија и ќе го печам во тенџере:rofl: уште од сега ме фаќа срам за утре како ќе се појавам во црква кој знае на што ќе личи:$ Јас не го правам како погача. Така кружно како шо го измесив ќе го ставам да се печи. За арно да е и да ни се исполне желбата - кај сите е истата верувам!

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    го ставив на картонче едно ама ептен е тешко и испокршено мислам ќе ми падне негде како ке го носам до црква, пешки планирав да идам мм на работа е :( оф ептен ми е криво , се го правев по рецептата постирана овде што му стана

20. Aneance

Aneance Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    58
    И јас ќе месам ама за свети Јован ,се оди кај нас во црква, во четвртокот поручек ќе го однесеме да преноќи во црква и во петок попот ќе го пее