Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. sesilija

sesilija Популарен член

Извинете вака што ви се мешам, ама сакам да ти одговорам на дилемите за да си знаеш за следен пат ако месиш. Штом лепчето е тешко значи не ти било доволно стасано.
    Немој да се грижиш и тоа да те спречи да го однесеш во црква како што си планирала, само стави го во проѕирен целофан и нема каде да бега.
    Еве слика, да видиш на што мислам. Стегни го добро, па потоа кога ќе дојде ред за кршење ќе го извадиш од целофанот.
    Поздрав жени и секое добро.

MADO, irenna, alisijad and 1 other person like this.
  2. alisijad

alisijad Популарен член

3. alisijad

alisijad Популарен член

абе женски мене нешто друго сега ме мачи, после спонтан читам сите пауза некоја правеле, а овој мојов доктор ми брка фоликули, со тоа значи ме спрема за нова бременост, а нема ни месец поминато од спонтаниот? Четврток ќе го прашам обавезно, знам дека ептен беше мала бременоста сама се исчисти ама сепак..бар месец, два пауза.

4. BirMelek

BirMelek Популарен член

Ама кај тебе немаше чистење нели? или имаше? Јас знам за спонтан во поодмината бременост со веќе срцева акција и се по ред се препорачува пауза од околу 3 месеци, а кај некои 6. Како и да е женски јас сепак ќе речам ако нешто требало да правиме или да не правиме докторот секако ќе ни кажел - сепак одиме кај специјалисти за т.н неплодност (ужасно звучи) кои не пратат. Опуштено па дај боже да ти се фати пак овој месец и да ја износиш до крај.

irenna, kukla21 and alisijad like this.
  5. alisijad

alisijad Популарен член

немаше не, со циклусот искочи самото, не бев ни 5та недела. Белки знае што прави, јас сепак ќе го прашам кога ќе идам.

6. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Го испеков лепчето, супер ми испадна. Таман со мажето ќе ни биде појадок, дел ќе дадам на свекорот само колку да се даде на некој друг.
    Јас немам можност да го однесам кај поп да ми го испее ама со добра мисла е правено, желбата е замислена и се надевам дека дедо Боже ќе ми ја исполни и ќе ме сфати.
    Така да @alisijad да не се секираш, важно е дека со убава мисла е правено поп и мање битно е дали ќе го испее. Ако сепак си во можност однеси го не е битно ни каква форма ни каква голмина е. :*

7. only44you

only44you Популарен член

Дај боже да ми ти се исполни желбата што си ја замисли и тоа што поскоро.... И тебе и на сите членки тука што се во оваа тема и во Вештачко :*

ocicka2014, pandelka and irenna like this.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас уште не добив, ама овој пат не попуштам, не правам тест пред 10ти, знам со сигурност дека тогаш веќе имав завршено бидејќи на работа дојдов на 11ти а немав добиено, што значи веќе ми касни, ама ќе чекам до утре. Многу многу не мислам како порано што се трескав од земја, ама пак повремено си мислам, колку би било убаво да биде роденденски подарок за мене од Господа. Вчера во подароците еден братучед ми донел бебешка цуцла, да ми се нашла што побргу, си викам Господе Боже ми даваш ли некакви знаци? Што и да е за добро да е, ние ќе прифатиме се за нас што било наменето, затоа што тоа е нашата цел. Минатиот месец дури и паузирав на некој начин од правење бебе, дека немав работа, не сакав да дојде на свет бебе во беспарица, ама да е жива и здрава @ennaz ме просветли. Што и да е од Бог е :) Убав ден милички :*

ennaz, elena.mak, hope123 and 14 others like this.
  9. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ммммм.. фино звучи ангелче :)

10. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

ентерококус во мокрача на сопругот ? милење и дали треба да испитува брисеви и да прави спермограм ?

vitamina likes this.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Значи вака, за мажите ама ич не ви е битно мокрачата што се однесува до забременување, спермограм и спермокултура под итно, а не е лошо и брисеви ама претпоставувам ќе излезе дека има ентерококус и на брис. Најбитно е спермограм и спермокултура.

12. BirMelek

BirMelek Популарен член

мм има ентерокок во спермокултурата. Не направивме уринокултура, наредна недела ќе прави. Каков ви е спермограмот? Нашиот кога излезе лош, докторот веднаш не упати на спермокултура на која излезе дека има ентерокок 75 000 во мл. Тешко се лечела и долготрајно. Направете си спермокултура...

13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Јас бев 3месеци и бебето беше 5цм напрајв киретажа и не ми рекоја ни 3 ни 6 медеци одма ми рекоја само шо ќе ми дојди.. Нема потреба да чекате бидејќи ти со менс.. го исфрли. Еве скоро 2месеци напрајвме ние сега да ги доклавам вагиналетите ии после нема пазење

Last edited: Sep 9, 2015
  14. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

До сега нема правено ама ќе мора сега !

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

И покрај борбата за бебенце односи исклучиво со кондом, за да не си навлечеш и ти беља, а мислам ти ја имаше вагинално еширихијата да не му ја налечеш и на мти. Не бе жена да не си, сите бељи мора да ги поминеме :/

fs-fs-fs and pandelka like this.
  16. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Cekam rezultati od hsg-to, kako da go slusnav doktorot edniot probil drugiot ne :( . Inace boli ne boli ,znaci mene licno mnogu me bolese

17. bella24

bella24 Истакнат член

Лелееее женички нз што да мислам пишав пред некој ден во симптоми на бременосѕ но не добив одговор и еве не тука сега, после 7 или 8 месеци обиди за бебенце ни касни по 2 пат, но овој пат ме болеше малку поинаку стомакот пред добивање и не добив но болките продолжија и уште траат а ми доцни 6 или 7 дена. И еве сега направив тест за бременост од најефтиниот и еве што покажа. Да се радувам да се фалам или да чекам уште некој ден. Вие сте први што знаете. Помешани чувства. Ви пуштам среќа на сите

Attached Files:

ennaz, Mariangel, delvi and 10 others like this.
  18. bebence456

bebence456 Истакнат член

Радувај се бремена си.Штом има втора цртка па макар и бледа тестот е позитивен.Најверојатно се работи за рана бременост.Со среќа да ти е и со лесно да си ја поминеш цела бременост.Поздрав

bella24 likes this.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Рана бременост, закажи си на гинеколог да видиш. Можеби и дека не е со утринска а е од ефтините, тие бараат со утринска мокрача. Направи уште еден утре сабајле а после закажи си кај гинеколог. Кај мене е слично ко кај тебе со описов, болки во стомакот како за добивање, вчера се преоптеретив со работа и ме болеше многу стомакот, градите исто ме болат и се надувани, стомакот целиот од желудник ми е надуван и не сум добила сеуште, ама кај мене тие се симптомите за добивање така да не можам да речам дека е нешто чудно. Само што доцни, а колку појма немам оти она не се замарај баш си го сфатив буквално.

bella24 and Bebulleee like this.
  20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

@bella24 Yeeeeee, toa e rana bremenost. Zakazisi odma na genikolog i oficijano da si se pofalite... So sreka i so lesno :*

@AngelOfArh Ajde srcka i kaj tebe da ima neshto, misli samo pozitivno se ke si dojdi po sebe :hug:

AngelOfArh likes this.