Oooo shto chitam Creshe dete i ti? Ajde gitla site vo trudnichki pobrzo, jas pochnuvam da se vdomuvam tamu veke
Честитки Ангел девојко сите многу не израдува како што гледаш Ти посакувам лесна бременост после долгото чекање. Уживај!!!
@AngelOfArh честитки од срце ех колку се израдував, ми ја разубави вечерта.Со лесно да си ја поминеш брменоста и да бидаш најсреќна мајка,заслужуваш!
Утре треба да ми дојде менструација ги искористивме сите можни плодни денови овој месец така да се надевам дека нема да ја добијам инаку сет стомак ми е пидуен,јадам како ненајадена на секој полачас ,градите ме болат,болки во долниот дел на стомакот исто како за менструација.Е сега имам чудно чуство што ме тера да плачам за секоја ситница ... Дали тоа би било некој симптом,плодните денови ми беа 28.29.30 август???
Ајде за да помогнам некому ќе си ги кажам моите симптоми од месецов. Прво и основно сите знаете дека имав циклус швајцарски саат, на точно 28 дена, до саат ми идеше, но изминатата година почна да прави екскурзии, да касни, да поранува, да доаѓа кога ќе и текне. Направив десетици негативни теста. Се пазев, внимавав, кревав нозе, перници под газ, гаѓав датуми и ништо. Месецов возев секојдневно по 20тина километри, ослабев 3-4 кила, кревав дома тешко, буткав, се нервирав многу, стресови секој ден и на работа, после однос веднаш станував и во вц, не се пазев ич. Како се приближуваа деновите за добивање се осеќав нервозно, немирно, стомакот ми се наду, аптетитот беше нормален, градите ме болеа многу, ќе ми експлодираа дури, дури и запек пред да треба да добијам имав, помина датумот и столицата ми се регулира и си викам ај сеа ќе дојде, ај сеа ај после и така скоро една недела кога се сетив веќе. Но цел месец имав мали вртоглавици, ќе ми се сврте и толку, кратко траеше. Во стомакот ниско болки остри ко со нож некој да ме пресекол кога ќе се истегнев и кога ќе се наведнев, при јадење веднаш грчеви ми се правеа. И така вчера сабајле си направив тест и оп 2 цртичкииии.... Според симптомиве ништо поразлично освен вртоглавиците и грчевите во стомакот, не ни помислував, ама ете, стварно кога не ни помислував на бременост се деси, буквално дури не ни знам кога точно требаше да добијам, сега си правев некоја пресметка по мое за да знам што даму кажам на докторот во четврток @VACA , немој да се оптоваруваш со симптомите, тие се речиси па исти ко и тие за добивање, не можеш да знаеш, едноставно најди си занимација со која нема да мислиш. Не знам колку време се обидуваш, но мојот пример нека ти биде водилка, по 2 години од свадба си ја доживеав среќата
Прв обид во врска сме 10год. купивме стан март годинава,правевме свадба 12ти јули годинава па време е за бебе ))
Mnogu se izraduvav za tebe @AngelOfArh ,iako jas ne sum so golem staz tuka,tebe te pratev i prethodno i site maki i problemi gi znam sto gi pomina. Pre preubava vest e ova,vistinski uspeh! Uzivaj vo sekoj mig sega zosto brzo pominuvaat 9 meseci
Од каде зема упат за на биохемија, бидејќи матичните лекари не давале, требало специјалист. Дали може преку матичен гинеколог да се земе? За еден витамин треба да се малтретирам по специјалисти како којзнае што да е. @AngelOfArh честитики за бременоста. Ти највеќе ме изненади, бидејќи цело време се расправаш со некоја бактерија, со хомеопати и ова беше баш како гром од ведро небо. А ј сите нека не погаѓаат такви громови @bella24 честитики и до тебе девојче. Со лесно да си ја поминете бременоста. Ви посакувам двојки, тројки, за повеќе не ве мачам, до трето е доволно за да си земете плата за трето дете
E zdravo gi zedov rezultatite. I go prasav nasiot doktor kolku so razbrav i procitav imam Streptokoka, i So e pozitivno toa Anti Rubella - bilo deka sum primila vakcina za sipanici (ako gi nemam prelezano) Sto mislite vie?
Zborev so Biljana od komisijata za invitro. Mi dade nadez deka ke uspeeme. Mi kaza dovolno bilo samo uste eden spermogram i so histopatoloshkiot naod od biopsijata ke se zavrshi so nego, za mene hsg i drugite ispituvanja. Nemam dobieno od 06.07 kicma me boli i gradite, insulinot e 48 pa zborev so koleshka na majka mi me sovetuva metforminot da go pijam. Drugiot mesec ke imam kartoncinja veke pa ke zakazam za hsg vo drzavna. Se obiduvame 2 godini i 4meseci . Pari za biopsija nova ke imame vo Februari, pa zdravje togash i invitro. @AngelOfArh mnogu se raduvam za tebe, veruvaj isto kako sto se raduvam za sestra mi Edit: bebule ova se brisevi ili drugo ispituvanje, mene ne mi pobarale do sega da ispitam za ova ti sto go imash napraveno. Moze li nekoja so slobodno vreme da mi podobjasni
bokace јас тебе за метформинот уште лани ти кажував да го пиеш а ти играчки си играш и затоа не добиваш циклус, инсулинот ти е премногу висок. @AngelOfArh честитки мила ептен ме израдува, да си имаш најубава бременост
Фала ви на сите и овде и во порака што ми испраќате подршка, многу ми значи Бокаче мила, сакам и јас малку да те искарам, на толку проблеми ти се однесуваш многу лабаво, знаеш дека ние тука добро ти мислиме, земи ја работата во свои раце што побргу!
@LadyIvvy Jas mislam deka DA. Duri mislev na toa, t.e nemozi da ne mislish samo povekje vreme obrani na obvrski, izleguvaj setaj, ne misli postojano na bebe... Samo ke si dojdi ko ke treba.. ZNACI- nemozi da nemislish, ama barem mozish so neshto drugo da se zanimavash . So srekja
Ne mislam tolku na toa kolku sto se zamaram so drugi glupavi sitnici celo vreme sum napnata .I eve denes pak se razocarav koga se zasilija bolkite vo stomakot kako I sekoj mesec- pred dobivanje I znam deka ke dobijam. speak mislam deka e poveke napnatosta od maskata strana kaj nas .mozno e?