Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Многу... т.е. најмногу од се ;)

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Тоа прво ми го кажа гинекологот, опушти се, после се друго. Не е дека не мислев, мислев, ама некако многу порелаксирано беше се.

Стефани_5 likes this.
  3. srekice

srekice Популарен член

@AngelOfArh што читам јас??? Ќе имаме бебенце:P ??? Честитки од срце сега уживај си :l:

AngelOfArh likes this.
  4. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас па не верувам во тоа. Сите што планираат бебе мислат на тоа. Ако треба да биде, ќе биде, сакаш ти мисли или не мисли. Во денешно време се се препишува на стрес, на психа. Ако те боли глава-стрес; ако ти касни-стрес; ако ти се врти-стес. Се е стрес!
    Колку тука примери има што уште од овулација да не речам тестови прават, напнати се и пак позитивен тест имаат.

cvekence 03, bebaa, only44you and 8 others like this.
  5. BirMelek

BirMelek Популарен член

Така е се како што кажа кукла да не се повторувам. Каков стрес какви бакрачи ене ги бегалцине од сирија секоја осма жена е бремена. Тоа не се ли стресови што ги преживуваат тие?
    Што се однесува до напнатоста за бебе се согласуваме дека сите мислиме само некогаш повеќе се надеваме дека сме успеале баш тој месец некогаш помалку. Најверојатно тоа се подразбира под „не мислев“. А мислата е присутна секој момент.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас овој месец ко што доживеав стресови никад не сум доживеала, поплава дома, нервози со мајсторот за кујната, на работа па да не зборам, и ете баш месецов бидна. Се е индивидуално!

7. jacqueline.s

Стресот нема врска... туку зборавме за мислата и опседнатоста :) Земете реновирајте дома, одма бебенце ќе направите :D

only44you, bella24 and AngelOfArh like this.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ете докажано и кај мене :D

only44you, bella24 and jacqueline.s like this.
  9. srekice

srekice Популарен член

Ха ха ха еј јас веке четири месеци како сум преселена во новата куќа и се несто средуваме правиме ,секс на екс и одма спиење ама пустото нејќе.Ма се е кога ти е пишано,ние можеме се и сешто да правиме ама ако оно несака џабе,не перници и нозе дигнати ,ма и стој на раце правела јас нејќе.Ќе биде еден ден кога оно ќе сака ,најдобредојдено е јас си чекам.

10. jacqueline.s

Знам, пример дадов... и ние кога средувавме дома не беше ништо... Ама пак беше во месец кога имавме други здравствени проблеми, т.е. со бубрези, па по болници поминавме цел месец, немаше време ни за асален секс, ни за ништо, со болки :D Знам памтам, бев тажна оти сме го пропуштиле месецот, ама се тешев да сме здрави и живи тоа е важно, да се нема мака со бубрезите веќе... и така. Сериозно, мислам сите да ја кажеме својата приказна, е всушност во месец кај што или не сме темпирале, или не сме се замарале, или сме биле окупирани толку многу со нешто друго, што бебе било веќе втор план. Да не сум пример, нема да го велам ова, ама од себе тргнувам, па и од други и другарки и на форумов.... сите кога најмалку очекувале останале :) Не дека не мислиш на тоа, или дека не посакуваш... туку едноставно не се преокупираш со тоа, или имаш други побитни работи кои те оптоваруваат во моментот.
    Секој со своето, ама затоа сме тука сите, за поддршка и за совети.

11. I <3 Books

I <3 Books Истакнат член

Честитам @AngelOfArh! Да не се навраќам по поракиве, колку време пробувавте? Ние еве деновиве трети месец ама нејќело така брзо :) Јас се надевав дека ќе биде одма, првиот месец не се ни оптоварував толку ама сега како поминува време, се’ повеќе мислам на тоа, си викам да не има некој проблем, а не ми се почнува со доктори зошто знам тоа бетер притисок ќе направи. Плус, ми рекоа минимум до 6 месеци никако доктори и испитувања, па дури и цела прва година било нормално...

12. I <3 Books

I <3 Books Истакнат член

Секоја чест за муабетот. И јас моментално ја читам Библијата, надвор од сите муабети за бебиња - ја читам затоа што верувам и затоа што е преубава книга да се прочита и затоа што чувствувам дека ме прави подобра личност. Се’ си е убаво напишано, кој прочитал знае - жените раѓаат деца и на 60-70-80 години и има неплодни на 20, како што си пишува, Господ и’ даде дете, Господ ја направи плодна, ја направи неплодна... За што и да е, никакви светци не се спомнуваат никаде, се’ треба да се бара во името на Исус затоа што рекол, побарајте се’ што сакате во мое име и ќе добиете. Се’ убаво си напишала, нема потреба да се повторувам.

BabyStyle, bebaa and kukla21 like this.
  13. srekice

srekice Популарен член

@jacqueline.s се сложувам со тебе и јас искрено истото си го мислев,одвај чекав да завршиме со куќата да се тргнеме од домашниве пошто спиевме соба да соба и ич не ми беше пријатно да знам дека некој ме слуша ама сега вака сами и со еден куп работа се надевам ќе биде бидејќк и тоа го сматрав за голема пречка.Сега нов дом и нова принова треба да си дојде,ама се вкупно многу ми олесна го нема повеќе стресот а и аплињава се надевам ќе помогнат.

14. mama89

mama89 Истакнат член

Ссрцка не ги отвара фајлови ве прикачи ги пак па да видиме :*

15. Kaetana

Kaetana Популарен член

@AngelOfArh
    Честитки златна, стварно се израдував! Да си истераш како што треба, со лесно! На радоста крај да нема!

Ајде жени, септември и октомври нека се магични за сите вас! Праќам среќа!

kukla21, pandelka and AngelOfArh like this.
  16. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Еве јас да си кажам.Подгготовки за свадба,трчање ваму таму..работа...трчање кај моите дома,трчање кај маж ми..преокупирана бев не бидна тогАш.После свадба на одмор,мислев поопуштено ке биде иии..МИ ДОЈДЕ порано една недела..баксуз!!!!!!! Кога ке биде веке една година сум кај маж ми...ена година уште малку по спонтаниот што го имав...ама Господ е голем,можеби така треба баш јас да чекорам по потрнливиот пат..многу е тешко.Сите ние тука сме големи борци..

MADO and emkaemka like this.
  17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Mislenje?

Attached Files:

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Se si e jasno, pozitiven bris idi kaj doktorkata da ti prepishe atb :(

Bebulleee likes this.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Taaka i jas mislev, samo gi staviv tuka da ne ima neshto po opasno :/

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ne be jasno i glasno si pishuva, odi si da ti prepishat atb i pij brusnica chaj ama od suva brusnica bez sheker, ne od kesichka ili od taa so sheker.

Bebulleee likes this.