Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Здраво девојки! Цело време ве следам и Искрено им честитам на сите кои си ги дочекаја двете линии :) Нас ни е четврти месец како се обидуваме и уште ништо....

2. srekice

srekice Популарен член

Ај да не речам добредојде,бидејќи никој не е добредојден на темава сите треба да сме во труднички муабети или грижа за бебе ,и од се срце посакувам да се изгубиме сите од тука и да се затвори темава.Срце тазе сте вие,немаш никакво место за грижа не се оптеретувај воопшто една година обидување е нормално.Многумина од нас овде се со долгогодишен стаж можат и пензија да ни дадат.:D:envy: Опушти се и кулирај ќе биде

MADO, do-re-mi, kukla21 and 4 others like this.
  3. Adeline

Adeline Популарен член

Eve posle ova ke bidam pogolem optimist :P golema nedoumnica mi e kako nekoi se obiduvaat tolku dolgo I navistina sakaat bebence a nekoj od prv Pat pa I slucajno Im se fakja? Hmm..

srekice likes this.
  4. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Аделин верувам дека, во даден момент, секоја од девојкиве на темава се запрашале истото. Но, најважно е прифаќањето на ситуацијата. Да прифатиш, не значи да се помириш и откажеш во борбата за бебуш. Едноставно, да прифатиш дека тоа е твојот пат до моментот кога ќе го гушнеш твоето ангелче. Некој трча 100 м, ние трчаме маратон, но сите ќе стигнеме до целта. ;)

Zaljubena111, MADO, Libra88 and 4 others like this.
  5. srekice

srekice Популарен член

@Adeline Тоа случајно или несакајќи кога ќе ги слушнам да ми кажат дека забремениле коса ми се крева.Како може несакајќи?? Сите сме големи и знаеме како се прават деца,ако несакаш користис анти бејби пилули или презерватив а вака кога ќе останат трудни а несакале за мене тоа е као оправдување да не ги осудуваат или се стварно прости и неинформирани.

Senjorita14, MADO, BirMelek and 3 others like this.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Вчера имаше една емисија и девојката се породила со едно и за 5 месеци од еднаш останала со второ :o Од насилен однос, како бе од еднаш? Кога сака Бог се може, тоа е тоа. Вие мислете позитивно за себе, оставете ги другите, тоа само нервози ви носи.

Bebulleee likes this.
  7. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Девојки редовно ја пратам темава и ве читам. Многу пати од вашите постови ми надоаѓаат солзи и искрено сочувствувам со вашата мака и борба за бебче. Но само да знаете дека нема ништо посилно и појако од ЖЕНА. Се може да ни приреди животот, се може да ни сервира судбината. Само смиреноста и борбата со се не прави посилни и посилни. Кога ги читам вашите маки и проблеми ви се восхитувам за истрајноста. Додека да останам бремена секакви филмови си вртев во глава бидејќи прв пат пред бременост испитував хормони и некои беа раздрмани. На итернет се изначитав се и сешто па и дека со така раздрмани хормони не може да се остане бремена. Се убивав од плачење со денови и ноќи. Филмови во глава што да ви кажувам, дури и се мислев ако не можам да забременам да посвојам дете.
    Иако пред 3 месеци станав мајка а релативно кратко време пробувавме, пробувам само да замислам колку е тежок патот по кој чекорите и желбата за која мечтаете. Кога останав бремена немав никакви симптоми а и не ни мислев дека сум трудна бидејќи баш на датата кога требаше да добијам имав неколку кафени точки на вешот. Маж ми беше на работа и со свекрва ми првевме муабет дека сум добила. Не можев да ги додржам солзите дека и тој втор месец од обиди ќе нема бебе а многу го посакував тоа ангелче. Кога се врати маж ми од работа се утепав од плачење и прво нешто што му кажав е дека ми дошло бидејќи му се спори сперматозоидите :( Но после тие 2-3 кафени капки немаше ништо. 5-6 дена ни капка. Градите мислам ќе ми експлодираа не можев да се движам од што ме болеа. Се си мислев дека ми се пореметил циклусот од одмор и на секои 5 минути одев у ВЦ да проверам дали ми дошло. Дома се спремавме за реновирање, мајстори се врткаа низ куќа и еден ден враќајќи се од работа решив да купам тест за бременост. На 6 ти ден од каснење направив тест во 6 сабајле бидејќи мајсторите требаше да дојдат во 6:30. Го правев заедно со маж ми бидејќи и тој беше нестрплив. Се појави втора бледа линија и не знаев дали сум трудна или не. Тој па се запна дека ако нема бременост немало воопшто ни да се појави. И се покажа неговата констатација точна.
    Постов е малку подолг но го пишувам само за да ви ја изразам мојата најголема поддршка.Молете се на Бог и запалете по некогаш свеќа во црква. Тоа многу значи за смирување на душевниот немир. Не е лесен патот да се стане мајка,но не заборавајте дека секогаш по дожд доаѓа сонце. Ви посакувам на сите од срце да ги видите двете цртки што поскоро. Есен е време идеално за бебиња. Оние кои подолг период чекаат ангелче да ги наполнат рацете со 2-3 бебчиња одеднаш. Не се откажувајте во ниту еден момент и не заборавајте дека Бог е секогаш тука за оние кои се истрајни и кои силно посакуваат нешто, а и медицината е доста напредна.
    Со среќа девојки и што поскоро да ве читам во труднички муабети.
    п.с. Ви препорачувам да го погледнете филмов, можеби е постар но е одличен ;)

8. Adeline

Adeline Популарен член

I jas pred 5-6 god mislev eej odma ke se fati znam ha-ha.budala. imam Edna drugarka koja nemozam da vi opisam kolku panici .koristele kondom pa bil vo wc se izmil itn pak prodolzile I ne svrsilll! Znaci potenciram Ne Svrsil vtoriot Pat itoa kratko trael toj odnos .ete I sega na glavnoto- mozebi napravi 3 testovi I iako ispadnaja negativni taa pak vikase mozda ne se tocni.I vikam jas se obiduvam za bebence a imam Eden test napraveno vo zivot a ti... Ne e igracka ako neznaes kako odat tie raboti podobro neka ne ti vlaga! I pak po staro Znaci kolku da Im kazuvas dzabe e.

Стефани_5 likes this.
  9. srekice

srekice Популарен член

Имам и јас една ваква,често и касни ама и касни зашто како што ја пратам има нередовен циклус на 35-40 дена и нон стоп ја терам да иде на лекар да испита хормони ама на кој зборам јас ,не слуша само плаче леле што ако сум трудна.

10. Adeline

Adeline Популарен член

Mene mi ide na zivci toa sto znaat kako se pravat deca ( ili pak ne :) ) a se pravat kako 15 godisni .jas pak ke se nadovrzam deka nekoi so godini se obiduvaat a drugi panicat sto duri I NE Im Svrsil vnatre... Ludost .

srekice likes this.
  11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Здраво здраво еве сега стасав да се уклучам. Сабалје бев кај геникологот ми даде сируп, апчина, и таблетки за шмукање..

Attached Files:

12. Adeline

Adeline Популарен член

13. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Здраво феминки, да ви ја расказам мојата приказна, вчера бевме во систина на контрола за полипот што го вадев, инаку кај доктор Ивановски одам, и секако требаше спремограм да направеме и знаето што ГОСПОД Е ГОЛЕМ стварно се случуваат чуда смермограмот на мм беше со дијагноза нормоспремија кој две години по ред а катастофален а еве сега се е во ред и докторот ни рече да продолжи така со тој режим на исхрана и живот. Откако тој ме виде на ехо и го виде резултатот на мм ми рече да проверам пролактин и ТСХ , секако јас веднаш ги испитав таму во систина резултатите беа готови за 2 саати и докторот рече дека хормоните се во ред можеме да почнеме со терапија за инсеминација. Добро се погоди тоа што вчера ми беше 5 ден од циклус и веднаш почнавем со стимулација. Докторот ми даде кломифен и естрофем мислам беа и 3 инекции незнам како се викаа и еве со ГОСПОД напред од вчера понав со терапијата и сега останува да ги следеме фолекулите и да видеме здравје кога ке биде инсеминацијата. Многу ме фака паника ама се трудам на мислам на тоа да оставам ГОСПОД сам да си ја заврши работата. Не сум кажала на никој за ова па сакав да споделам тука со вас малку да ми олесни да душата :(:*

Fatalnata, awl, kukla21 and 15 others like this.
  14. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Ти пуштам среќа што побрзо да ги видиш двете линии,истото им го посакувам на сите феминки.Ќе ми кажеш каков режим на исхрана имате за подобар спермограм и каква терапија? ние вчера направивме инсеминација па ќе видиме

MADO, srekice, bebaa and 1 other person like this.
  15. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Здраво Anetaoh , значи вака мм имаше операција пред 2 месеци и откако излезе од болница ослабна 10 килограми, продолжи со полесна исхрана, леб никако не јадеше, почна повеќе мед и производите на виталија, почна да пешачи повеќе, алхолот во тој период го намали, не ептен да не пие ама го доведе до минимално ниво и незнам дали и од терапијата што ја примаше таму довело до подобрување, да се надеваме дека ќе успееме сите па и јас со инсеминацијата. А ти како беше стимулирана пред инсеминацијата и како помина

MADO and Bebulleee like this.
  16. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Јас пиев само кломифен по пола на ден и имав 3 фоликули од кои после 36 часа само една не беше прсната,но кај нас проблем беше спермограмот кој од минатиот пат беше малку подобар,но со консултација на неколку доктори можело да се направи добра инсеминација иако на форумов сите ме советуваа да одам дирекно на инвитро јас ја направив па што ќе биде нека биде.Сега пијам дабростон 2 пати по 1 до тестот за бременост,инаку добро поминав,бев исплашена дека прв пат ама помина.Сакав спермограмот да го подобриме ама овој пат ништо не препиша,сакам за трибестан да прашам,многу се фалат од него.

17. MADO

MADO Популарен член

18. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Фала ти Господ нека е со нас

mimidjon, MADO and Anetaoh like this.
  19. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Ајде со Господ напред како е тој никој не е да се молиме да ни помогне. Да сум слишнала и за трибестанот дека е добар можете да го земете пробајте и ќе видете.ГОСПОД нека и со тебе и со мене во оваа ситуацијата :*

MADO and Anetaoh like this.
  20. srekice

srekice Популарен член

И јас (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)