Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Oh. .. Ne mislev deka tolku ke se razocaram ne mi se mrda od krevet da ne se iskaram so nekoj zosto nervozata mi e 100tka

2. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Од колку саат почнуваат со работа на гинекологија за проверка на хормони знаете ли???

3. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Да знаеш јас колку се разочарав.Овој месец не главоболки не гадење,претеран осет на мирис,вртоглавици и вчера ми беше термин за добивање а јок симптоми баш никакви и си купив тест фино лепо и сабајле го правам,а бидејќи на сопругот му е денес роденден викам ќе го изненадам ептен иии ништо ни оваа година ќе пропушти таков поклон,ај до година синче ќе му родам да надоместам :D:D:D:D

На irenna, only44you и MADO им се допаѓа ова.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    од 8 :)

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Срекиче знам како ти е. Сочувствувам со тебе. ;(Истото ми се деси лани за роденденот на мм пред една година. Направив тест и по 2 саати добив. Еве сега за некој ден пак му е роденден, а се уште нема најава за поклонот кој сакам да му го дадам....

6. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    @BirMelek сега ќе бидеме вредни до нова година и таман наредна година од породилно ќе им честитаме роденден :^::^::^::inlove::inlove::inlove:

На mimidjon, Kristula, MADO и 2 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.873
    Допаѓања:
    110.002
    Деновиве си мислев што, покрај тоа што целосно ги ослободив мислите, сменив за да дојде до овие 2 толкупосакувани цртки. Не знам колку од вас знаат дека имав борба со еширихијата, долги години, се пробав и ништо не помагаше, од антибиотик до бапски лекови. На крај земав влошки од ТианДе, 24 часовни 10 дена ставав, потоа искористив пола пакетче секојдневни, па добив и тогаш користев и за циклус исто од ТианДе влошки Зелена енергија и ги дотрошив после циклусот секојдневните. Следното идење си земав од поефтините влошки, Нефертитна свежина, името им е на место, не сте осетиле таква свежина во циклус. Значи мили мои, малку е скапичко, се ме чинеше околу 50 евра и тоа по набавна цена, ама јас еве после 2 месеци останав бремена. Можеби е само сплет на околност, ама мислам дека и они многу помогнаа. Покрај тоа пиев и чај од семки од лубеница, и тој е наведен како многу ефективен за човечкиот организам. Се надевам со ова ќе помогнам на некоја од вас ;)

На Стефани_5, srekice, do-re-mi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Do nova godina sakam da procitam od site deka videle dve linii ! Site vredni na rabota sekoj den op op :P ma kakvi plodni denovi nisto ne gledam poveke :D imam I jas kupeno test AMA ne go pravam kupen mi e od pred dva meseci I za cudo sekoj mesec na den mi ide tamaaaan na vreme Eden den ne mi kasni barem da mi dade lazna nadez :D

9. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @srekice i @Adeline nema razocaruvanje. Nov mesec, nova nadez! Site sme bile vo situacija da imame simptomi, a i plus nadez, neli rabptime na slucajot i na kraj nisto...znam deka boli i deka razocaruvanjeto e pogolemo...ama mora da sme silni. Jas se nadevam sekoj mesec. Ke lazam ako kazam deka ne mislam...ne ona opsednato mislenje, ama sepak...eve sega kako mi se blizi denot, mislam deka mi e se potesko...simptomi eden kup(za dobivanje sekako), migrenozi glavobolki, tezina vo stomakov...a ete navecer koga ke legnam, pusto pak se nadevam :) moram inace malku ako opadnam, gotov e i maz mi. A ne smeam pak da si dozvolam kako proletta koga go izgubiv i onaka krevkoto zdravje lutajki niz bolnici.
    Jas se nadevam kako @AngelOfArh deka ovoj mesec ke mi bide sreken :) ako ne, uste sega sobiram sili za naredniot mesec i za nova borba!
    Imajte ubav den milicki :*

Последна измена: 15 септември 2015
    На Adeline и srekice им се допаѓа ова.
  10. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Не бе мила јас ја поминав таа криза ,таа фаќа негде после 1 година обиди.Сега немам гајле веќе штом не плачам и не пцујам се живо и диво и не паѓам во депресија супер е,свесна бев дека нема ништо бидејќи маж ми скоро еден месец не беше тука а од 2 пати не се фаќа ,па онака да проверам да не се изненадам :D:D:D несакајќи да не биднало.Јас одвај чекам задутре хормони да проверам и амх и трчанката кај Ивановски.:dance: да правиме бебе:party::party:

11. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Значи жими се ти си трета за која слушам дека останала бремена после користење на влошките од Тианде.Дали е случајно или не незнам,мене фризерката ми ги кажа влошкиве некоја муштерика ги користела и забременила и ми ги препорача и мене.
    П.С
    Можеби имаме иста фризерка па за тебе ми кажувала :rofl::rofl:

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.873
    Допаѓања:
    110.002
    Не верувам, ама да и мене мислам дека ми помогнаа многу ;)

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  13. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Девојки вака. На 23 август ја имав последната мен, а на 5,6,9,11,12 септември имав незаштитен однос. Сеуште немам правено тест за бременост, а и се плашам дека ке биде пак негативно. Сега треба(нетреба) да ми дојде на 20септември. Епа сега девојки што мислете можно ли е да сум бремена?

14. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Mozno e mila, mozno e.....stiskame palci za dve crtkiiiiiiiii :*

15. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    324
    Ништо :(
    Нов месец,нова надеж :inlove:(y)

16. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Ништо и кај мене овој месец. Денес бев на гинеколог и ми рече дека со менструацијата сум ги исфрлила јајце клетките, нема ниедна. А овие денови ми се плодни денови и ми вика може да работите на случајот. Ама не се откажувам БОГ ќе ни даде на сите. Само позитивни мисли и се ќе си дојде кога треба :)

На ssweety, pandelka, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Mene iskreno me plasi Edna rabota: sto ako nemozime da imame ako nekoj od nas nemoze? Pa od ispituvanja od bolnici kosata mi se kreva daaaj boze Da se fati za brzo :(

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.873
    Допаѓања:
    110.002
    Adeline не смееш така мила, зошто такво размислување? Ете оние што подолго ме знаат на темава знаат дека често знаев да речам ако даде Бог, ако не ќе си посвојам. Ние таман се спремавме за сериозни испитувања кога јас не добив, мислев околу Нова година да направам се и да идам на инсеминација, кога ете се случи што се случи, си видов две цртки. Ако навистина ништо не успееше ќе си посвоев, ќе усреќев неколку дечиња од домот за деца без родители, но немаше да се убивам себеси со тој факт. Бог е праведен, дели секому според чувствата. Еве се што мене ми помогна ви напишав, земете нешто од тоа и пробајте, зошто да не. Мене 100тина евра за ТианДе ми спасија нерви и пари дадени по испитувања, ете и Среќиче рече дека слушнала, јас исто имам слушнато за уште најмалце 5 жени кои забремениле по користење, може стварно има нешто. И подобро да испитате се, и урина, и спермограм, и пап, и брисеви и се пред да забремените, зошто со проблеми да влегуваш во така важен процес во животот, не го сметајте тоа како влечкање по болници. Ајде гордо напред и без поставување граници и лимити, кога ги тргнав сите временски рамки во кои си посакував да бидам бремена ете ме, со благослов чиво срценце очекувам ако даде Бог утре да го слушнам. Не сакам да звучам како ете јас успеав слушајте ме сега мене, и јас го одев трнливиот пат паралелно со вас. Но кога веќе сум од другата страна ќе направам се да ви помогнам, затоа катадневно се сеќавам на се што сум правела и ве советувам, за што побргу да ми се придружите и вие мене :*

На Aneance, podravka, thebabylover и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Кај мене вештерката стигна вчера, искрено летово и не бев баш многу преокупирана со бебе средувавме по дома, се регистриравме па се спремавме за свадба и не ни имав време да пратам плодни неполодни денови па искрено си велев подобро нека помине и свадбата кога веќе чекаше до сега нека почека уште некој месец, инаку активно пробуваме од април мината година ама ете досега ништо. Почнуваме полека со мм да размислуваме и за испитувања нели во прашање е веќе повеќе од година ама се некако одложувам се плашам од тоа што се би можело да биде колку нервози ќе настанат сакам овој период после свадбата малку да се опуштиме да си се љубиме па здравје ако не бидне нешто после Нова година после празниците нема бегање. Душава ми гори за бебуш а сите околу мене само додаваат масло на огнот ајде што чекате сега ајде брзо да си направите бебе ах како ние да не сакаме:(

20. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @Adeline go delam istoto mislenje so Angel. Ne smees da mislis taka. Ako ni bilo sudbina da ne mozeme da imame deca, makar i so koristenje na site sovremeni metodi od medecinata, ke si posvoime :) ne e majka samo taa sto ragja, neli? Ima mnogu poslozen proces za da se dobie titulata majka :) iako mislam deka nema da ne skokne blagoslovot za bebe. Kaj nekoj porano, kaj nekoj pokasno. Ednas mi vikam na mm sto ako ne mozam da ostanam bremena, a toj mi vika, pa ke posvoime, ama ke mi bide krivo sto izdadov tolku pari na kondomi koga se cuvavme :D budaletinka :D
    Jas denes kako sto ocekuvav, dobiv. Denes odam po vloski od tiande, da me fati magijata i mene ;) sledniot mesec ke ne ima poveke za nedobivanje i garant ke ima novi mesinja. Imajte ubav den :*

На MADO и Adeline им се допаѓа ова.