Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    Мене па денес мајка ми ме растажи. Ми се јави да се слушнеме, и таква расположена ми соопшти дека керката на нејзината најдобра другарка (од забавиште и е другарка, а керка и правеше свадба пред 3 месеца), е трудна. Срце не и даде да каже, па ајде и вие, а ја осетив :( Баш ме растажи.....

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.999
    Кај мене ни мајка ми ни свекрва ми спомнаа некогаш, сега веќе викаат дека сите сакале да прашаат, да дадат совет, да понудат финансии ако ни треба за испитувања, ама среќа нивна се воздржале, иначе уште толку ќе ме разочараа.

3. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    Ма не не прашуваат ни нас сеуште, ама и осетив у гласот дека едвај се воздржа да не ме праша.....

4. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Срцко а колку време се обидувавте за бебе?

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.999
    Скоро па 2 години, 2 години точно откако стапивме во брак а некој месец подоцна, пред Нова Година поточно почнавме со обидите.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  6. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    4.209
    ангел може да ми кажеш кои поточно влошки од тианде со име? И како ги најде по набавна цена, прашувам за другарка ми да проба и она :)

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.999
    Влошките кои ги користев ги опишав погоре, 24 часовни, па Зелена енергија и на крај Нефертитна свежина, врати се наназад ќе видиш. Инаку по набавна ги добив преку другарка, а може да се зачлени и да си ги зима и она по набавна цена, не верувам дека некој ќе и ги даде така од дистрибутерите, освен и она ако не најде другарка така :D

8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Abeja извини јас дури сега гледам, упат зимам од матичниот гинеколог. Еве сега баш наредна среда ќе одам да ги испитам пак :)

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  9. biserka'

biserka' Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Девојчиња да прашам, мене вчера требаше да ми дојде ама еве ни денес ништо, си добивам редовно дури и ден два порано имам розев исцедок, со што знам дека сигурно ќе добијам.Направив и тест излезе негативен, е сега ме интересира пошто пред 20 дена правев проодност на канали дали може поради тоа да ми касни.

10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Мене лично ми каснеше после хсг.

11. biserka'

biserka' Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Ти благодарам многу на одговорот кукла.Сакам да прашам уште нешто, после колку дена од ризичниот однос тестот би покажал точно, мене утре ми е 11 ден, и ако не ми дојде утре сакам да го повтотрам, ама да не е рано пак ќе се разочарам,уффф пуста надеж моја

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @biserka' Clear blue тестот можеш да направиш 5 дена од можно зачнување. Значи не од однос, од зачнување, а тоа може да се случи и неколку дена од однос.

13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    За правење може и одма де да го направи.
    Ама ај реално колку време треба за телото да создаде бета за да се покаже. Дури и за преку крв колку и да е индивидуално треба 10 дена.

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    И јас не верувам во тоа 5 дена после односот дек акажува, и мислам тоа им е маркетиншки трик. Значи, идеално (и често невозможно) е дека баш во ист ден и овулација и оплодување и се останато се десило... остај што јајце клетката и спермата да се сретнат може да фати и 3-4 дена... ама ете теоретски, нека се се десило магично во истиот ден... оплодената јајце клетка патува 7-10 (кај некои и до 12) дена да стигне до матката и да се вгнезди таму. Дури после 10тиот ден минимум може да почне по малку хормон да произведе, и тоа пак минимално. А дека оплодувањето многу ретко може да се случи да се деси истиот ден како односот... тоа е факт!!! Значи затоа просек даваат 14 дена... секако тоа е просек. Тој тест по 5 дена не ни знам што открива, не ми е јасно :D

15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Тсх = 0.6 :)

На Kristula, AngelOfArh, MADO и 4 други им се допаѓа ова.
  16. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    поминаа 16 дена откако правевме инсмеинација, а циклус треба да добијам на кај 25...незнам дали да правам тест или да поцека до 25 дали ке ми дојде....се плашам бидејки последниот пат беше успешна па неуспешна....од знаци имам болка во градите подуеност и желба за секс :D

17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    ako primas utrogestan nema da ti dojde, pravi test ajde :)

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Ако има некој слободно време да ми ги напише комплет хормоните што се испитуваат на 3 ден.
    И кај е најдобро да ги испитувам, на биохемија или гинекологија? Дали ги испитуваат тироидните хормони на гинекологија?

19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Според мене подобро на гинекологија, ги испитуваат тироидните хормони освен ft3 тој не.
    Хормоните се следниве:
    FSH,LH, PROLAKTIN, ESTRADIOL,TESTOSTERON, TSH, FT4, FT3, DHEA-S, ANDROSTENDION, CORTISOL, можеш и PROGESTERON ма да јас лично не го сметам тој за нешто битен.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Јас бев сабајле на гинекологија за хормони,и гледам вратија многу девојки немале реагенси за нешто,и мене ми рекоа другата недела да дојдам ама и објаснив дека ми е 3 дена,аа па добро ме боцнаа ама другата недела.Иначе со електронскиве картици поголем проблем направија него со плави картончињата.Идеш во лабараторија,таа заокружува,па идеш во Call centar да ти извадат осигуруванје а се чека 15-20 мин па плакаш на друг шалтер па идеш на боцкање.АААА се напнав ќе играат хормоните :D:D:D