Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23

Честитки и од мене свит воман,најголем Божји благослов е мајчинството.....Нека е зиво и здраво бебчето,се надевам и мене и сите кои оќекуваме Господ да не благослови во блиска иднина... :inlove:

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    Честитки битолчанке,со лесно да си ја износиш бременоста!!!!!Повлечи не сите што сме во исчекување за нос,да бидеме и ние во скоро време благословени како тебе :* :clap: :*

3. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    фала на честитките лесно поминав приридно се породив ама другиот ме болеше раната ама ми става инекции и се помина сега сум супер. е кога ќе ми текне кога велев мале како ќе биде како ќе излезе тоа дете ама еве помина се беше супер. и со лесно на тие што останале бремени позз

На love23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LaFemina

LaFemina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    34
    Честитки мила :l: Уживај во бременоста и секој миг нека ти биде исполнет со среќа и благосостојба :*

5. stefka30

stefka30 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    odamna sum na forumov kako gostinka i resiv da se pridruzam i da gi spodelam so vas moite iskustva..znaci taka vo brak sum 2 godini i se obiduvame za bebence ama nikako ne odi uste na pocetokot kga se verivme imav nekoi simptomi docnenje na men..i tn ,otidov kaj ginekolog i mi rece ima nesto ama uste e rano da se vidi kako malecka tocka bilo i nisto posle tri dena dobiv..i od togas se do sega sekoj mesec so nov ciklus....no ovoj mesec mi se sluci nesto cudno posledna mi bese na 14 dekemvrii na 7 primetiv kavev iscedok koj uste go imam mi se pojavuva od sabajle znaci ke me zabolo malko stomakot ke imam nekolku kapki i tolko prestanuva....sakam da prasam dali nekoj imal takvo slicno iskustvo i dali e normalno inaku do sega jas imam normalen ciklus i imam praveno pap testovi i mikrobioloski brisevi i se uredni..odnapred blagodaram

6. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    poz do site imam edno prasajne imav posledno od 24 dek. do 31. plodnite denovi mi beja od 4 do 8 jan.imavme odnosi so mm povejce pati bez zastita pravev test snosti odprilika kaj 17 h mi pokaza negativno.nemam grip a nekni i vcera imav nagoni povejce pati i 3 pati i povrativ vo tije 2 dena me boli polojnata me boli i rbetot do kaj pleskite me bolat gradite stomakot nisko dole i osejcam od vreme na vreme jaki bolki vo jajnicite ama kratki kako da me seci nekoj so noz odam cesto pati po mala nuzda. b.tempeatura na sabajle mi je 36.6 zavisi koga kako nekogas 2.3.plus minus a navecer mi je 37.5dali mozi nekoj da mi pomogni ( kazi) dali prerano go napraviv testot ili sigurno e deka nesum bremena.fala vi mnogu golemo pozdravce od mene :) do site fem....

7. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Мислам дека се уште е рано за симптоми. Почекај до денот кога треба да ти дојде и тогаш направи тест, најсигурно е.

8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.490

стефка а кога треба да добиеш циклус пак? понекогаш кафеав исцедок значи и бременост но не треба да е и постојан..

9. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Јас од мое искуство можам да потврдам дека кафеав исцедок може да асоцира на бременост ,јас еве сум влезена во 12 недела од бременоста и на денот кога требаше да добијам имав таков кафеав исцедок и мислев дека ке добијам само што не пробила ,но тоа беше првите два дена и тоа по малку само кога ке се избришев при мокрење ,направив после недела дена тест и ми покажа негативен и си викам ништо нема бременост,но сеусте не добив ме фати паника и си дадов усте една недела и викам на лекар ке одам ,па пред да отидам уште еден тест направив и втората цртка беше така бледа мислам само јас можев да ја приметам ,и знаев дека тоае веке знак дека има борба за опстанок :) отидов во 5 недела на лекар имаше мала точка но без срцева реакција ,па чекав уште 2 недели да го слушнам срцето на бебето и еве ме сега 12 недела .
    Затоа би сакала да им порачам на сите девојки и жени кои очекуваат да станат мајки да ја остават психата на мира да се опуштат бидејки секое бебче ке си го најде својот пат може некој пат ке се изгуби али следниот пат ке знае каде е грешката и нема да скршне од вистинскиот пат.
    Ве поздравувам и посакувам што поскоро да ги видите двете цртки што живот значат

10. stefka30

stefka30 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    pa vaka koritsaki blagodaram za odgovorot...po moje presmetuvanje znaci posledna men.na 14 dekemvvi trebase ciklusot da mi bide nekade okolu 11 ili 12 januari..a jas od 8 januari go imam toj kafeav iscedok i vcera malko primetiv kako bleda krv ama trase nekade okolu 3ili4 satii i epten malko koa ke mokram posle na toletnata hartija samo se poznava...neznam nekako cudno mi e ovaa...ama ke pocekam uste nekoj den pa ke vidam sto ke bide.

[mod-kirilica:3llw0lim][/mod-kirilica:3llw0lim]

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.490
    стефка , тогаш почекај уште 2-3 дена па земи си тест , ке бидеш така најсигурна. Јас кога останав бремена , ми каснеше мензисот и ме подболуваше стомакот нели како за добивање но ништо. И на крај направив тест и ми покажа позитивно.Земи си едно тестче така најубаво ке знаеш.. :) Ти праќам среќа да си трудна. Позз и пиши што ке направиш :)

12. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Ајде и јас пак да се приклучам на групава. Две години си чекаме бебче, веќе и нерви немам за да се нервирам. Од денеска почнав со Кломифен па се надевам на позитивни резултати. Воедно посакувам што поскоро сите што си чекаат бебе да си го дочекаат уште овој месец.

На m1lani му/ѝ се допаѓа ова.
  13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.490

Силк , без нервози. Понекогаш и нервите можат да предизвикаат негативни резултати. Како и да е пробај јас знам многу жени што успеале да останат бремени со помош на Кломифенот. Позз и со среќа :)

14. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    43
    Честиткииии, со лесно да си ја износиш бременоста и welcome to the club :)

15. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    imam uste edno prasajne dali nekoj znae dali mozi od folna kiselina da mi se losi da mi se vrti polojnata da me boli i gradite i dolu nisko stomakot ( jajnocite ) celata sum prasalnici (??????????????????????) nemozam nikako da si odgovoram :(((((((((

[mod-kirilica:czpvk8l8][/mod-kirilica:czpvk8l8]

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.163
    Тешко дека е тоа од фолната киселина, нешто друго да не е во прашање? :)

17. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    43
    Нема шанси ова да се контраиндикации од фолната киселина, напротив ова би значело симптоми на бременост.....

18. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Дали може некој да ми каже дали правел Приска ,вчера бев на лекар во 12 недела сум ми зема брис и направи некои мерења на бебето и ми даде упат за дрзавна за Приска ама денес неможесе дури во петок треба да одам ,ми спомна дека требало да се совпаднат мерењата од кај нејзе со тие од дрзавна за подобра сигурност за недај боже некои аномалии и даунов синдром ,дали нешто се посомнева или е рутина ова не знам ,ме фати паника па ако има некој некаква информација нека пише.

19. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Јас правев во 12-та недела приска во Адриа-лаб ама мерењата кои ми ги направи докторот истиот ден ги однесов во Адриа-Лаб и истиот ден ми земаа крв и истата крв со мерењата се праќаат во Германија на испитување и по една недела ги добиваш резултатите од кои тие го одредуваат ризикот и рано откривање на малформации на плодот на пример Даунов синдром, прв пат слушам дека приска може и во државна болница јас знам дека приска прават само две приватни клиники за државна не знам и колку што знам истиот ден се прават мерењата на плодот и истиот ден се зема крв, а незна зошто тебе ти рекле по неколку дена. Приска треба да направи секоја трудница не се секирај ама доста е скапо па некои од нив не ни прават

20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    denes bev na mat. dok. mi rece deka je mozno od folnata da me boli nisko dole stomakot i da mi se povrajca .. koga si dojdov doma procitav za (nebenwirkung) neznam kako se vika to na mk :( ali pisuva deka je mozno povrajcajne glavobolka pomodruvajne na usnite na liceto vrtoglavica i i i ...napraviv ponovo test i izleze pak negativen a grbov uzasno sto me boli vejce 2 nedeli za to se uste nemam odgovor a i mi se spije strasno ko pretepano sum :( poz od mene ;(