Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    немаат врска картичките мене никад не ми ја ни побарале, по ново им е така прво да се плати а потоа да те боцнат, порано им беше само проверка на осигурување во кол центарот па боцкање и плакање. И јас наредна недела треба да одам, да си се јавам да прашам најубаво за што имаат реагенси ако не на биохемија ќе одам таму секогаш имаат.

2. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Jas vo idadija sekogash gi proveruvam hormonite, tamu imaat reagensi i plus so vrski sum celo vreme..
    Nemam kartoncinja zatoa sto prva plata ne mi legnala na smetka i dokolku otidam vo gorce da gi zamolam dali bi mi zavrsele rabota??

3. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Bokace ne mi se veruva deka bez osiguruvanje ke ti zavrsat rabota. Ako imas nekoj vo idadija, pojdi tamu. Odamna te nemam citano, do kaj si ti? Ispitavte nesto plus?
    Inaku devojcinja, jas denes gi kupiv vloskite od Tiande. Sega edvaj cekam da mi zavrsi ciklusot i da pocnam da gi koristam. Mnogu mi gi pofali i edna prejatelka. Gi koristela bidejki e sklona kon cesti infekcii i mi vika bukvalno se preporodila posle koristenjeto. Nekako i jas se nadevam deka ke mi pomognat. Taka pretcuvstuvam...si se tesam...nadez:)
    Presmetuvav, ista matematika mi ispadna kako da odam na doktor. Brisevi, eho, pap- 1500 denari. Ako ispadne deka ima nesto, a ke ispadne, ke mi prepise kanasten, koj go mrazam veke i ete ja cenata na vloskite. Ova e barem prirodno. I nema da se zamaram so odenje po doktori i cekanje rezultati i stavanje vaginaleti:) @AngelOfArh se zablagodaruvam za spodelenite informacii! Ako bide uspesno, eden mesec da nemam kandida, te castam kafe:D kazuvam pred site femina svedoci. Uste pa ako ispadne II, leleeeee:D togas nesto plus od kafeto:D
    Vi posakuvam ubav den :*

На danichap, irenna, srekice и 2 други им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.999
    Дајбоже да излезе се ко што треба, ручек еден ќе праиме, јас сакам сите да фатиме бришка од овде, да не нема :*

На Kristula и bokace им се допаѓа ова.
  5. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Mi trebaa kartoncinja za hsg zatoa, nemame nisto plus ispitano ostanavme na toa sto bevme.. Sakam urinokultura da napravam zatoa sto od sabajle mnogu mi mirisa mokracata, a tie vloski se 1500 denari?

6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас од скоро ја "открив" воена болница. Имале нови апарати и супер функционира. Резултати можеш да си земеш уште истиот ден и тоа до 8 навечер. На Гак мора да одиш само во определено време и немаш никогаш готови резучтати истиот ден. Јас чекам да добијам и таму ќе одам.

7. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    4.209
    јас на времето кога испитував на гак зимав резултати после работа накај 5-6 саатот зависи како ќе стигнам, мислам до 7 работат, зимаат крв и попладне ама за хормони се оди од сабајле така да кај да одите глејте до 9-9ипол да се боцнете :) сега не знам како работат, ама знам еднаш бев во 8 саат, накај 1 саат ми беа готови резултати, многу ретко ми биле нареден ден.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    @kukla21 nema da dobies ovoj mesec :*

На Ninichka, BirMelek, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Bokace, ako nemas kartoni nema da zavrsis rabota, posebo ne hsg, osven ako epten nemas nekoj da ti izleze vo presret.
    Inaku za vloskite, moze razlicno da se kombiniraat. Idat na parce. Jas konkrerno zemav 7 od tie sto se nosat po cel den(162 denari e edna) i celo paketce sekojdnevni, ima 20 vnatre(430 den.). Moze i pomalku da se zemat, zavisi od finansii neli. Jas taman si gi tempiram da mi bidat blisku do plata i ako mi se pogodat, ke si zemam pak od tie sto se za cel den. Denes cel den go pominav vo baranje informacii niz stranski forumi i stvarno se falat zenive od vloskive...daj boze da ima rezultati.
    Ako si vo Skopje, ako si vo moznost moze da ides do tamu i da si odberes od tie sto najmnogi ke ti odgovaraat za problemot sto go imas.

На bokace и MADO им се допаѓа ова.
  10. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Девојки веке 3дена ми боли долниот ден од стомакот. Обично насабајле имам посилни болки. Да напоменам дека имав незаститен однос пред 10 дена. Менструација треба да ми дојде на 20сеп. Никогаш до сега не сум имала болки освен во првиот ден на менструација. Некој со ваков проблем?

11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    @perlaa , Се и сешто ми се дешавало, и чудни работи и слично. Што можеш да напраиш е да чекаш да помине 20ти, ако не дојде, за неколку дена тест. Дај Боже да го добиеш тоа што го посакуваш :)

На MADO, kukla21 и perlaa им се допаѓа ова.
  12. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    @Kristula јас им пишав на фб страната и ми вратија ,цената за 20 секојдневни влошки е 610 денари.А ти кај ги зема?? Имаат продавница некаде?? Јас гледав на нет имаат каталог ама немаат цени а има 7 вида на влошки (facepalm)(facepalm)(facepalm)

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Тоа веќе не функционира така. Резултати се земаат сл ден и тоа само од 12-2. Воена миа е топ!

14. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    4.209
    кукле и тогаш резултати се зимаа од 12 до 2 стоеше залепено баш на шалтерот ама не правеа проблеми да отидеш покасно , и можеби мене ми беа готови одма дека по 2-3 хормона испитував само оние проблематичните. А, воена не сум била никогаш, ете супер што направиле и таму, да се растерети малце Гак :)

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Можно е да ти давале. Секаде има исполепено кога се даваат резултати па не сум помислила да одам покасно.

16. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Jas vo idadija odam vo 8h sabajle, a rezultatite gi dobivam istiot den vo 14h.
    Znam deka vo drzavna se ceka do utre denta, taka beshe lani sega ne znam kako e.

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Исто!

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    абе женски јас последен пат испитував хормони пред втората инсеминација значи тоа беше некаде крај на јуни и истиот ден ги зедов, знам ми рекоа дојди во 1, кога отидов во 1 не беа готови, т.е беа ама не беа потпишани па ги почекав уште половина час. Можеби ми ги направија зашто јас реков итни ми се :D што знам ..ова за гак :)

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Јас мм го праќав бидејќи експлицитно ми потенцираа резултати сл ден. Згора на се, јасно пишуваше на ливчињата исполепени на шалтерот кога се даваат резулрати. Плус мн беа крш со сите процедури. Мене воена ми е Систина за ГАК.

20. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Bas ja gledav fakturata sto mi ja dadoa. Pisuva 20 sekojdnevni vloski-432 denari. Da ne ima nekoja razlika deka gi zemav direkno od pretsavnistvoto? A za vidot na vloskite, da, ima poveke. Jas nameravam sledniot mesec ako dobijam da si zemam i klasicni vloski, za vreme na ciklus sto se nosat. Vo princip site se so razni bilki polni. Na moive pisuva deka se za opsto podobruvanje na zdravjeto na reproduktivnite organi, protiv bakterii i infekcii.
    Bas ke pisam koga ke pocnam da gi koristam dali ke ima rezultati.