Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ennaz

ennaz Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    414
    Може сте пишале веќе ама ме интересира колку пари се тие за циклус?

2. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Dosega 3. Ama ke teram i jas do 10. Sledni na spisok mi se i ciklusnite :) a, samo edno mi e nejasno...posle plodni denovi do datum za dobivanje, ne se koristat? Deka neli ne se za bremeni...toa nekako ne mi ide...kako da gi tempiram da bidat 10. Ti kako napravi @AngelOfArh ?

3. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Se vrativ vo svetot na zivite, nokeska imav pritisok 190/120.
    30 min me osvestuvaa.. Losa gletka..
    Dobro utro, za mnogu godini praznikov mene me cuvashe majka Bogorodica taka i vas da ve cuva, sreka mir i ljubov
    .. Do godina polni race da imame site :*

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Bokaceee od kade tolkav pritisok??? auuuuu.. I da ne kazes, Bogorodica te cuvala!!!
    Za mnogu godini praznikov!

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ne znam, obicno tahikardicna sum no toa sto nokeska beshe lele majko, no pomina custvuvav vrtoglavica i jaka glavobolka i potoa se izgubiv..
    Sega odmaram i se nadevam deka nema da se povtori :*

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.992
    Има различни цени, најубаво да се праша дистрибутер, тие зелена енергија се околи 600, а другите се околу 400, не ме фаќај за збор. Инаку се многу добри, право чудо. Мм користи и шампон, да видите нова коса му порасна, се згусна и стана поубава косата, не му е ко метла веќе.

7. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Neka ne cuva site nas licna Bogorodica ,
    @bokace odmaraj sega i da ne se povtori poveke :*

На bokace и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Срцка можеш к во пп да ми пишеш за да не избегаме од темава,ама како се вика шампонот и колку пари е оти и јас сакам да си ја управам косава и да ја зајакнам.

9. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Феминки мои ,да ви кажам јас денес бев на контрола кај Ивановски по стумулација од седум дена со Кломифен, Естрофен и Гонал, имам два големи фолекули по 21 мм,но многу ми е слаб енодометриумот и др. ми рече да ставиме една инекција директно внатре во ендометриумот со цел да да се здебели уште малку, бидејки ако остане вака слаб и да дојде до оплодување можно било да не се задржи плодот во матката(така ми објасни тој) и секако ја ставив таа инекција (56 евра чини) исто во собата за инсеминација се прави, полежав 10 минути и готово беше.Да се надеваме дека Господ и Мајка Богородица ќе ми помогнат до четврток да се здебели и тогаш ми е закажана инсеминацијата и плус имам уште еден Глонал и Естофен 2х2 ми зголеми.СО ГОСПОД НАПРЕД, незнам што друго да кажам:(

На pandelka, Zaljubena111, MADO и 3 други им се допаѓа ова.
  10. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Денеска 10ти ден ми е.Повеќе не се оптоварувам..навистина ништо не оди по план...само по судбина,кога ке каже Господ тогаш ке биде.Џабе и плодни денови и кревање нозе и солзи кога ке ти дојде...Ке биде некогаш, јас верувам.На сите нека ни е со среќа денеска е убав празник.Јас на Богородица носев бебешко боди во црква и го оставив,запалив свеќа и само преостанува да се молиме сите.Јас еднаш останав,. заврши со спонтан.Направив испитувања..докторот ми рече се е во ред,нема објаснување зошто така заврши.Веројатно така требало да биде.Ке дојдеш кај мене пак кога ке ги видиш повторно двете цртки. До тогаш уживај си и опушти се.

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Незнам само дали за три дена е можно да дојде до задебелување на ендометриумот, колку треба да биде дебел на денот на инсеминацијата????:(

12. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    феминки сакам да ве прашам дали некој слушнал и применувал за оние кои имале спонтани абортусти а за кои лекарите незналее што да кажат како причина, дека вибрамицинот помагал. Јас имав некоја билоска бременост или спонтан како да казам во 5 недела и една жена ми кажа да пробам кога ке ми дојде циклус да почнам да пијам вибрамицин по 1 на ден се додека ми трае циклусот и дека на тој начин преку крвта ке се исчистат и тие скриени бактерии или тела кои што го напагаат плодот. па сега незнам дали некој има позитивно искуство со ова за да пробам и јас...Еве денес ми дојде и се мислам дали да почнам да ги пијам..

13. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860

Не сум запознаена,но еве пример за вибрамицин..Пред 3 дена ме фати настинка..крајниците и јас претрчав до аптека знам дека од цефалексин ке ми помини ..побарав-немаше..И ја замолив аптекарката за вибрамицин,а таа вели кај го најде најлошото да го побараш?! Вибрамицинот незнам а и немав време да се распрашам, но ете можеби и не е така.Побарај друго мислење..

14. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Не губете надеж, опуштете се иако е тешко, мора да биде. :) Мене треба да не ми дојде на 29ти па здравје Боже ќе видиме како ќе излезе работава. Инаку не се чуваме еден месец, и знам дека е многу мал период пробување со оглед на тоа што има овде некои кои пробуваат со години, па поради тоа само ве читам и не сакам да пишувам во оваа тема, немам толку искуства, некои поими ми се тотално непознати и што да кажам друго освен, со среќа и да се префрлиме во труднички муабети што побрзо. :):*

На AngelOfArh, MADO и Lisa_Maja им се допаѓа ова.
  15. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    @delvi, вибрамицинот е јак антибиотик со широк спектар на дејство. Јас не би го земала на своја рака.
    Не верувам дека со тоа ќе го решиш проблемот со спонтан абортус кој може се случил од 300 најразлични причини. Консултирај се со доктор, најдобро.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    И јас ја примав инекцијата два пати вториот пат ми беше 11.5 ендометриумот па пак ја примив за негово целосно обојување :)

На tanja manja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    a kolku ti bese sega endometriumot?

18. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Doktorot mi rece 6mm deka e slab i zatoa si vikam dali e mozno do cetvrtok da se zdebeli baram malku

19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Ќе се здебели до кај 8 мм за првата иуи ми беше 6.2 за три дена толку се зголеми а естрофемот 3x2 го пиев тие три дена до инсеминацијата. Кога ке примиш стоп инекција утре? Овидрел ти даде?

20. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Stop inekcija ke primam utre vecer, a estrofen 2x2 mi zgolemi i vo cetvrtok inseminacija

На pandelka, MADO, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.