Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    и јас исто се осеќам, треба да добијам на 30ти, осетливи ми се градиве ептен, уште од пред 2-3 дена, топло - ладно ми е, типични симптоми ми се за добивање

2. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Ja staviv sinokja od radoznalost, ke cekam da mi dojde i zavrsi pa ke prodolzam da gi koristam i drugite... Pusta nadez da ne se fatilo nesto ovoj mesec na taka los spermogram :D :D :D

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.531
    Допаѓања:
    108.656
    @Libra88 знаеш дека јас ви пишав кога останав без работа дека нема да продолжам со борбата, дека додека не се стабилизирам на работа проектот бебе паузира, ама ете, и покрај сите работи се посреќи. Цел месец, стрес, нервози со новата работа, секс исклучиво насабајле и тоа одма станување и во вц, па бидна. Јас и покрај тоа што се откажав од борбата потајно се надевав, може едно сперматозидче било поиздржливо, поинаетливо, и стварно било. На мм спермограмот не беше лош, ама не беше ни сјаен. Дајбоже да биднало месецов, обавезно да ги прекинеш влошките, во бременост не се користат ;)

4. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    јас не знам како кажуваат некои дека воопшто не мислат на тоа, колку и да не сакаш да мислиш, паметот таму ти оди. еве и ти AngelOfArh колку толку тајно си се надевала. стварно не знам како им успева да не мислат на тоа

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.531
    Допаѓања:
    108.656
    Потполно си во право Невена, значи не ми успеа да не мислам на тоа, бар не последните денови кога требаше да добијам, ама едноставно решив дека бебе не праиме додека не се стабилизирам на работа и плус многу обврски и нервози, не стигнав да мислам дали влегло или не нешто, дали се фатило или не. Ама црвот ме касна на роденденот, кога сфатив дека ми касни. Не се пазев ич, работев, кревав, станував одма по однос, тоа сакав да кажам кога реков дека не мислам. А како да не мислиш кога треба да добиеш и ти касни, нормално дека ќе се понадеваш.

На nevenask му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Девојки да не знае некоја во Струга дали и каде прават спермограм ?

7. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    Браво за мене,во понед ке треба да почнам со постапка за инвитро а јас стомачен вирус фанав.Повракам цел ден.Си купив инфузија за растцарање,вајда ке ми мине бргу

8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Mozhi da mi kasni od Pancef so pijav 10 dena i plus eden sirup i acerola ??
    sigurno :sweat::?:

9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    оо беба и ја го поминав медицински јаглен обавезно и чај од нане, се надевам нема температура да качиш мене таа во кревет цела недела ме легна :(

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Devojcinja jas naminuvam samo da ve pozdravam. Mene vremevo me unisti. Migrenava mi e aktivna kako nikogas do sega. Tolku me boli...mislam glavava ke mi se otvori...i plusvrtoglavici. Se nadevam ke me popusti denovive, da mozam da se posvetam malku na bebe planot, inaku so vakvi bolki, teska rabota. Ah, pa i denes se rasplakav na rabota. Boze...prv pat mi se sluci toa. Na salter sum lugje, vo banka. Mi bese sram posle toa, ama gotovo bese, solzite se strkalaa veke. A, zasto? Edna babicka, nemase nikakva zla namera, so godini ide kaj mene na salter, mi kazuvase nesto za vnuceto, se razbolelo, kako go nosela sama po bolnici..i na kraj mi vika, tebe koj ti go cuva maloto? Vikam jas uste nemam. Mi se izvini, mi vika ajde ke dade gospod i kaj tebe. Mislam nemase nisto loso...i samo sto zamina taa, druga stranka po nejze, mene ocive polni so solzi, krevam pogled i samo si vikam, ne trepkaj, ne trepkaj, ama dzabe, otidoa solzite :'( Se izviniv, stanav, se izbrisav, se vrakjam nazad i zenata sto bese na red mi vika ne se sekiraj i mene mi ide taka negokas... Ah, lele, lele...sto mi stana? Stvarno nemase nesto loso, a mene tolku mi natezna na dusava...Si vikam da ne e nekoj ran PMS? Zar e mozno? Ili jas sum stanala ligla na 28 godini? Ova kje da e, vtrovo :|

На CameliaMiller, pandelka, emkaemka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Kristul draga,ke izlazam ako kazam deka ne sum placala,no ke pomine i taa faza,neznam kolku vreme se obiduvate,no eve jas otrpnav,kolku i da mi e tesko,kolku da nesakam da pravam in vitro moram,zosto toa mi dava tronka nadez deka sum poblisku do celta.
    Ti posakuvam od se srce da si gi vidis pobrzo dvete crticki,moze babata ima nekoe pretcuvstvo :)

На pandelka, bebaa, Kristula и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @MADO ti blagodaram :) otkako se obiduvame za nekoj mesec ke ima 2 godini, samo vo prvata godina recisi i da ne bevme mnogu angazirani, ama sepak i taa ja smetam vo vremeto za obidi. Ne znam...i jas sum placela, doma, sama vo soba, duri i mm da ne me vidi. Ama ima nekolku meseci kaj sto ne mi se slucilo takva taga i tezina kako vcera. Ziv covek, sega ke place, pa ke se smee, sto da pravam...posilno bese od mene. Eve i sega koga pisuvam i koga mi teknuva na vcera, pak solzi mi idat... Ovaa ne e na arno :| ke se pustam denes malku vo setanje posle rabota, da ja razbrkam tagava i da ne pisuvam veke vakvi dozdlivi postovi :) vi podakuvam ubav den milicki :*

На CameliaMiller и MADO им се допаѓа ова.
  13. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    @Kristula драга тоа е посилно од нас, знаме сите овде како , што мислиш на секого му се има случено тоа, тоа доаѓа од внатре и ние не сме способни да ги контролираме понекогаш чувствата колку и да се трудиме. Како минува времето се повеќе сме покршливи и поболни, поемоционални. Јас како најстар член од темава дојдов и испратив многу феминки, верувај мило ми е, многу ми е мило, иако кај мене нема сеуште бебе. Ама таква ми била судбината, јас барем со тоа се тешам, едноставно така сакал Бог, да одиме по трнлив пат и да се бориме. Но ајде само надежта ни останува, да се надеваме и да се бориме. Само пред луѓето не покажувам, едноставно не сакам да бидам повод за зборување, се трудам ама колку можам .....

На pandelka, menelele, Kristula и 4 други им се допаѓа ова.
  14. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Zaljubena што направи ти со хсг снимката што ти кажаа?

15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Моето календарче вика денес ќе добијам. Сабајле немаше никакви траги од добивање, ама само што се појави розевкото т.е. добивање во најава.
    Следниот месец повеќе среќа :)

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.531
    Допаѓања:
    108.656
    Цел ден те мислам кукле, што направи како си? Ајде, следниот месец те чекам во ТМ :*

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739

Дур не видам крв, не губам надеж хахахха

На pandelka, Lisa_Maja, bebaa и 4 други им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.531
    Допаѓања:
    108.656
    Така е ;) Кај мене идеше, немаше розевко, кафеавко, зеленко, иде и толку.

На bella24 и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    И кај мене обично така, ама знае некогаш да се поремети :)

20. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Keep calm and keep your head and LEGS up. (fingers)

На Lady4 и irenna им се допаѓа ова.