Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. S@nja

S@nja Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    17
    Здраво девојки... Нова сум на форумот и сакав да ве прашам.. Со мм се обидуваме да имаме бебе но некако не ни оди работата... Пред 3месеци бев на гинеколог и ми рече дека се е во ред дека има и фолекули.. Сега сакам да почнам со рен и вино па сакам да слушнам ваши мислења во врска со овој лек.. Се надевам дека ќе има резултати.. Позз

2. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Jas od simptomi imam se :) stomakot me boli sekoja den kako za dobivanje, bradavicite na gradite mi gorat, od sabajle i polovinata me mozev od krevetot da stanam. Skros sum zbunka :)

На pandelka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    прво треба да испиташ хормони, маж ти спермограм и ти проодност на канали па дури тогаш ако се е ок ке кажеш дека нема проблем. Лекот со вино и рен е за полицистични јајници

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Во последно време не сум толку активна, откако почнав на работа немам толку време, но редовно ве читам. Најпрво честитки до новите трудници, посебно до Ангел како поактивен член, премногу се израдував. Јас ќе си почекам до следниот месец, гостинската ме посети сабајлево:(

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    сања колку точно време се обидувате? Таман ќе ти пишев за пап, микробиолошки, хормони, спермограм за мт....алисија ме претекна;) од мака се знаеме.
    А како тоа лекот со вино и рен за ПЦО? Не го знам јас, а со оглед дека имам повисок ЛХ може да го пробам.
    Го знае ли некоја како се прави? Макар што нема да го пијам можам да замислам рен како лути, па и вино плус....

6. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Да и мене ми беше така ама ќе мине тоа е од прогестеронот што го примаш не е навикнат организмот,така е само првите денови после немаш гајле.Се надевам ќе биде успешно кај тебе ти пуштам среќа,јас добив на 12 тиот ден од инсеминацијата не дочекав ни тест да направам,иако осеќав дека ќе е негативно сепак имав трошка надеж :(

7. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Za da si sigurna deka se e vo red, treba mnogu poveke od eho. Jas na pocetokot napisav, no bidejki si nova samo na kratko ke ti kazam. I jas na pocetokot mislev deka se e ok i deka najdobar znak za toa e redovniot ciklus. Koga nekolku meseci ne bivase nisto, mi se ispostavi docna ovulacija, pa i cista, pa haos hormoni. Kaj mm los spermogram. Najdobronamerno te sovetuvam barem brisevi da si napravis i mt spermogram. Ako se e dobro, daj si malku vreme, pa posle teraj drugi pregledi kako hsg i hormoni i pratenje folikuli.
    Se nadevam deka nema da ti treba seto toa i deka naskoro ke si vidis pozitiven test:*
    Za lekot so ren, mozam da vi kazam deka e uzasen i deka mene mi napravi problemi so zeludnikot koi si gi lecev so meseci posle pienjeto, a ispiv samo malku, odprilika pola doza. Premnogu luti, a i vkusot e nesto sto ke vi pravi kosmari sekoj pat koga ke vi tekne deka treba da piete :D kaj mene osven sto si navlekov problemi, nisto dobro ne vidov sto ne mora da znaci deka kaj site e taka. Jas od mesecov go pocnav lekot so suvi smokvi i maslinovo maslo i ona sto go zabelezav do sega e deka imam mnogu prodzirna sluz vo plodnive denovi, ama znaci epten:D sabajlevo gledam i se cudam i se raduvam:D bas na vreme se pojavi znakot. Zatoa denes sum vredna so mm:$a i utre ke bidam:) smokvite vo ovaa kombinacija se dobri i za hormonite, posebno ako ne se lazam za fsh. A dobri se i za zeludnikot i crevata.
    Pametno koristete go vremevo, videte kakvo e...samo za gushkanje i ljubov:inlove:

На BirMelek, MADO, pandelka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Navistina mi e zal epten mi e krivo sto taka ispadna ama ajde recisi sigurno ima pricina sto GOSPOD taka pravi ke dojde denot koga i nie ke se raduvame bidi silna izdrzi ja i ovaa precka. Kako sto vikaat trapenie spasenie

На Anetaoh и pandelka им се допаѓа ова.
  9. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Што е тука е,вчера ми беше тешко веќе денес поинаку размислувам решив да почнам кај Таше во Плодност знам дека ќе ме фати ѓавол и пол но морам.Имаше една феминка кај него со дијагноза олигоастенотератозооспермија дал терапија но ме интересира дали некоја има успешно инвитро со ваква дијагноза не сакам да се маткам со инсеминации.

10. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    За колку време максимум може да се однесе примерок за спермограм во лабораторија ? (од момент на земање).

Ве поздравувам со слика ;)

Прикачени фајлови:

• day.jpg
      day.jpg
      Големина на фајлот:
      13,7 KB
      Прегледи:
      25
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Максимум 20мин.

12. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Kukla sto napravi ti? Ja preceka tetkata ili ke zaboravi da dojde ovaa godina?

13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.193
    Допаѓања:
    13.626
    Дента кога кукла се пријави за розовкото, утредента мене ми дојде. Тече како луда моментално.
    Цела среќа во оваа несреќа е дека втор пат во годинава ми иде нормално, се надевам дека за 5 дена ќе ми заврши како нормална менстуација и плодните денови нема да ги поминам со крварење...

На irenna и Anetaoh им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Дојде во саботата.. следниот месец повеќе среќа :)

15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    I mene mi dojde.. Pocnav nestrpliva da bidam :(

16. Lady4

Lady4 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    122
    И јас сум нестрплива дали ќе ми дојде вторник, среда. А се си мислам дека нема да ми дојде, нема да ми дојде, нема да ми дојде.... само надеж и нема разочарување што и да биде.

На pandelka, Bebulleee и kukla21 им се допаѓа ова.
  17. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.193
    Допаѓања:
    13.626
    Овој Септември изгледа сите сме биле ангажирани со ајвари, зимници и гроздобер, не сме се посветиле многу на работата. На сите скоро ни дојде! :D

На pandelka, MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Ajde Bebulleee brz razocaruvanje ovoj mesec vremevo e samo za guskanje site na rabota :) ke bide kaj site koga saka Bog.
    Mene od rucek navamu pocna da mi istekuva nekoj sekret bez nikakov miris nitu boja stvarno ne znam sto se desava

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    @zajka1
    Ajde daj bozhe da ima neshtooo :* barem kaj tebe hh

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.