Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. S@nja

S@nja Активен член

Здраво девојки... Нова сум на форумот и сакав да ве прашам.. Со мм се обидуваме да имаме бебе но некако не ни оди работата... Пред 3месеци бев на гинеколог и ми рече дека се е во ред дека има и фолекули.. Сега сакам да почнам со рен и вино па сакам да слушнам ваши мислења во врска со овој лек.. Се надевам дека ќе има резултати.. Позз

2. zajka1

zajka1 Истакнат член

Jas od simptomi imam se :) stomakot me boli sekoja den kako za dobivanje, bradavicite na gradite mi gorat, od sabajle i polovinata me mozev od krevetot da stanam. Skros sum zbunka :)

pandelka and Bebulleee like this.
  3. alisijad

alisijad Популарен член

прво треба да испиташ хормони, маж ти спермограм и ти проодност на канали па дури тогаш ако се е ок ке кажеш дека нема проблем. Лекот со вино и рен е за полицистични јајници

kukla21 likes this.
  4. Asiana

Asiana Истакнат член

Во последно време не сум толку активна, откако почнав на работа немам толку време, но редовно ве читам. Најпрво честитки до новите трудници, посебно до Ангел како поактивен член, премногу се израдував. Јас ќе си почекам до следниот месец, гостинската ме посети сабајлево:(

AngelOfArh likes this.
  5. BirMelek

BirMelek Популарен член

сања колку точно време се обидувате? Таман ќе ти пишев за пап, микробиолошки, хормони, спермограм за мт....алисија ме претекна;) од мака се знаеме.
    А како тоа лекот со вино и рен за ПЦО? Не го знам јас, а со оглед дека имам повисок ЛХ може да го пробам.
    Го знае ли некоја како се прави? Макар што нема да го пијам можам да замислам рен како лути, па и вино плус....

6. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Да и мене ми беше така ама ќе мине тоа е од прогестеронот што го примаш не е навикнат организмот,така е само првите денови после немаш гајле.Се надевам ќе биде успешно кај тебе ти пуштам среќа,јас добив на 12 тиот ден од инсеминацијата не дочекав ни тест да направам,иако осеќав дека ќе е негативно сепак имав трошка надеж :(

7. Kristula

Kristula Истакнат член

Za da si sigurna deka se e vo red, treba mnogu poveke od eho. Jas na pocetokot napisav, no bidejki si nova samo na kratko ke ti kazam. I jas na pocetokot mislev deka se e ok i deka najdobar znak za toa e redovniot ciklus. Koga nekolku meseci ne bivase nisto, mi se ispostavi docna ovulacija, pa i cista, pa haos hormoni. Kaj mm los spermogram. Najdobronamerno te sovetuvam barem brisevi da si napravis i mt spermogram. Ako se e dobro, daj si malku vreme, pa posle teraj drugi pregledi kako hsg i hormoni i pratenje folikuli.
    Se nadevam deka nema da ti treba seto toa i deka naskoro ke si vidis pozitiven test:*
    Za lekot so ren, mozam da vi kazam deka e uzasen i deka mene mi napravi problemi so zeludnikot koi si gi lecev so meseci posle pienjeto, a ispiv samo malku, odprilika pola doza. Premnogu luti, a i vkusot e nesto sto ke vi pravi kosmari sekoj pat koga ke vi tekne deka treba da piete :D kaj mene osven sto si navlekov problemi, nisto dobro ne vidov sto ne mora da znaci deka kaj site e taka. Jas od mesecov go pocnav lekot so suvi smokvi i maslinovo maslo i ona sto go zabelezav do sega e deka imam mnogu prodzirna sluz vo plodnive denovi, ama znaci epten:D sabajlevo gledam i se cudam i se raduvam:D bas na vreme se pojavi znakot. Zatoa denes sum vredna so mm:$a i utre ke bidam:) smokvite vo ovaa kombinacija se dobri i za hormonite, posebno ako ne se lazam za fsh. A dobri se i za zeludnikot i crevata.
    Pametno koristete go vremevo, videte kakvo e...samo za gushkanje i ljubov:inlove:

8. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Navistina mi e zal epten mi e krivo sto taka ispadna ama ajde recisi sigurno ima pricina sto GOSPOD taka pravi ke dojde denot koga i nie ke se raduvame bidi silna izdrzi ja i ovaa precka. Kako sto vikaat trapenie spasenie

Anetaoh and pandelka like this.
  9. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Што е тука е,вчера ми беше тешко веќе денес поинаку размислувам решив да почнам кај Таше во Плодност знам дека ќе ме фати ѓавол и пол но морам.Имаше една феминка кај него со дијагноза олигоастенотератозооспермија дал терапија но ме интересира дали некоја има успешно инвитро со ваква дијагноза не сакам да се маткам со инсеминации.

10. newring86

newring86 Популарен член

За колку време максимум може да се однесе примерок за спермограм во лабораторија ? (од момент на земање).

Ве поздравувам со слика ;)

Attached Files:

• day.jpg
      day.jpg
      File size:
      13.7 KB
      Views:
      25
  11. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Максимум 20мин.

12. Libra88

Libra88 Популарен член

Kukla sto napravi ti? Ja preceka tetkata ili ke zaboravi da dojde ovaa godina?

13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Дента кога кукла се пријави за розовкото, утредента мене ми дојде. Тече како луда моментално.
    Цела среќа во оваа несреќа е дека втор пат во годинава ми иде нормално, се надевам дека за 5 дена ќе ми заврши како нормална менстуација и плодните денови нема да ги поминам со крварење...

irenna and Anetaoh like this.
  14. kukla21

Дојде во саботата.. следниот месец повеќе среќа :)

15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

I mene mi dojde.. Pocnav nestrpliva da bidam :(

16. Lady4

Lady4 Истакнат член

И јас сум нестрплива дали ќе ми дојде вторник, среда. А се си мислам дека нема да ми дојде, нема да ми дојде, нема да ми дојде.... само надеж и нема разочарување што и да биде.

pandelka, Bebulleee and kukla21 like this.
  17. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Овој Септември изгледа сите сме биле ангажирани со ајвари, зимници и гроздобер, не сме се посветиле многу на работата. На сите скоро ни дојде! :D

pandelka, MADO and kukla21 like this.
  18. zajka1

zajka1 Истакнат член

Ajde Bebulleee brz razocaruvanje ovoj mesec vremevo e samo za guskanje site na rabota :) ke bide kaj site koga saka Bog.
    Mene od rucek navamu pocna da mi istekuva nekoj sekret bez nikakov miris nitu boja stvarno ne znam sto se desava

Bebulleee likes this.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

@zajka1
    Ajde daj bozhe da ima neshtooo :* barem kaj tebe hh

pandelka likes this.
  20. kukla21

А тест правеше?