Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ајде добар ден женчиња мои :yawn: Ме утепува времево,депресивно.Ништо не се случува,незнам што сама со себе. @Lucija1987 не гледај ти статистика не читај тамо.По сите статистики на светско ниво парови кои што неможат да имаат деца од необјаснети причини изнесува некои 10-15 % па ние сите ја имавме таа "среќа" да бидеме у тој процент.Така да сега и ќе бидеме во тој процент на успешност :):) Девојко главата горе јас твојот позитивен резултат го чекам за да се фрлам и јас на инсеминација

На MADO, pandelka, Lucija1987 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    точно така, мене ивановски ми рече не 20 туку 12 % успешност имаат инсеминациите, ама воопшто не се замарав со таа бројка. Па ете и јас бев во тие 12 % :) @Lucija1987 уживај си и ич не се замарај ниту нервирај :)

На pandelka, Anetaoh, Kristula и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Фала ви девојки на советите ќе се потрудам да не мислам толку и да бидам малку позитивна па зошто и јас да не бидам во тие 12%:*

На pandelka, alisijad, bebaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Честитки Зајка. :):):)

Мене денес треба да ми дојде, и изгледа така ќе биде. Имам привремени болки во стомакот како пред добивање, подуен ми е, градите чувствителни, и имам некој си исцедок најверојатно бидејќи малку бев настината... :?:

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    и јас исто се осеќам и баш некако се разочарувам, се си барам симптоми други ама ништо

6. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    http://fashionel.mk/kolumni/koga-dete еете женички такс треба за сите шо се мешат во туѓи животи...јас немав со мм проблеми но сепак годинаипол се ,,пазевме,, мислам не со заштита онака ретко во мене свршуваше си викавме рано е но ако биде добредојдено е и сите не напнуваа ајде година ипол помина бебе ајде...де бе луѓе олабавете...и еве дојде и тој момент и сега вчера влегов во 9ти и ајдее нели излегува а?? Мислам претеризам...но на сите со насмевка им враќам кога ќе сака синко тогаш ;)

На MADO, Rabbit, pandelka и 3 други им се допаѓа ова.
  7. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Мене ме има па ме нема,те се разочарувам те се охрабрувам...ама редовно ве читам :)
    Туку,на 6-7 дена пред добивање сум,денес цел ден имав средно јаки болки те лев па десен јајник и доле ниско како во матка. Не дека не е пмс,ама малку поразлични и поинтензивни се. Да ме охрабри некоја месецов,незнам што да мислам?
    Гушки и бацки до сите вас :*

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    zenski, jas denes treba da dobijam, ama sakam da ve prasam, koga mozam da napravam test zasto nekako nastinato se osekjam i strav mi e bilo sto da se napijam da ne sum eventualno trudna. se mislam ako napravam da ne ne e tocen, zasto e rano?

9. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Devojki sinoka spored kalendarot mi bese vtor ploden den so golemi sansi za zabremuvanje. Normalno padna seks :) samo za ovoj mesec ke e posleden seks bidejki ja napustam drzavata. Epa mi ostanuva da se nadevam deka sonoka nesto se zakacilo. Imajte prijaten den

На blessed2 и Anetaoh им се допаѓа ова.
  10. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Женски дали знае некоја колку е уринокултура во Плодност за спермокултура знам 650 ден,а други испитувања хепатит Б,Ц хив вирус? да знам горе долу да се спремам

11. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Анета спермокултурата и уринокултурата плодност ги прави во Медицина на трудот - Битола, таму каде што одиме со упат. Така да немој да мислиш дека се нешто поверодостојни дека се од плодност. Значи ти ги носиш во плодност, а плодност ги носи во медицина на трудот. А за цената чудно, но вистинито спермокултурата е 650 денари,а во медицина на трудот е 1250??? Е сега, би требало и уринокултурата да е максимум 800 денари, колку што е и на државно. За хепатит не знам. Јави му се тие се ќе ти кажат.

На Anetaoh му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.472
    Допаѓања:
    108.394
    Уринокултура на државно е 80 денари со осигурање а без е 400 денари.

13. ripce ripce

ripce ripce Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    53
    бебуш е :yawn::l:

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    440
    Ke pomine ne se sekiraj samo zelba i tecnosti mnogu tecnosti, a dobro bilo i caj od smreka

15. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Многу ти благодарам,со Господ напред понеделник одам кај Таше во Плодност и почнувам од почеток,ехо ќе правам и нов спермограм за тоа имам закажано е сега што понатака ќе каже тој.Искрено се решив за ин витро со ваков лош спермограм нема потреба да правам инсеминации ама и овие други испитувања што треба да ги поднесам во фондот немора да ги правам во Плодност ќе си ги направам во мојов град и кај матичниот па ќе ги поднесам.Двоумицата ми е дали он ќе бара се да направам таму дека инвитрото сакам кај него или можам да друго место каде ќе поминам поефтино

16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Во Битола уринокултура на државно е 800 со сигурност. Милион пати сум правела кога имав ешерихија.
    Друго Анета ин витрото ти е добра одлука со лош спермограм тоа ќе ти го кажи и Таше. Не знам дали ќе ти бара нови документи кај него за разлика од тие што ги имаш на државно. Јас носев микробиолошки од авицена и не ми направи проблем. Ми рече овие се валидни нема потреба од нови. Но од тој момент натака се правев таму од страна на испитувања хормони, спермокултура итн...Мој совет ти е да си направиш уринокултура, тестови за хепатит итн... на државно, па потоа со нив во една папка да одиш кај Таше. Кажи му дека си спремна на инвитро, макар што ќе ти предложи инсеминација како мене.
    И друго и многу битно. Побарај го наназад мојот пост каде што кажав дека спермограмот во плодност чини неверојатно 4.500 денари. Биди сјачана со пари кога ќе одиш.Среќно!

На Anetaoh му/ѝ се допаѓа ова.
  17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    800 со картони? :o тука кај нас е 80 со картони, а по приватниве лаборатории како авицена адриалаб е 350 приватно.

18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739

И јас во авицена за 350 ден правев приватно. Чудно да е 800 - аууу

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Јас цела бременост правам уринокултура во медицина на трудот во Битола и е 80 ден преку фонд.
    IMG_201509273_034231.jpg

20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Така де преку фонд 80. Што значи, со оглед дека партиципацијата е 10 % на приватно е 800 денари.Сум правела и на двата начини. За медицина на труд зборувам, а не знам како е во плодност, авицена или адриалаб. Може да е поефтино оти пред малку ја пишав дуплата разлика за спермокултура во плодност и медицина на труд.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.