1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739

А кај кој доктор одиш во сисѕина за тироида?

2. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    4.605
    И јас во систина кај Лазаревски инвитро ке правам без стимулации туку чекаме еве да созрее добар фоликул па после вајда стоп ке ми даде оти рече кога ке созреел,ке сме го потпомогнале за да досозрее.Па сега Господ на помош нека е.

3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    На 28ми овој месец бевме јас и мм во имунологија и хумана генетика.. За антитела мене ми зедоа 700денари, а мм испитување друго само неможам да се сетам како се викаше, тоа беше 60денари.
    А исто во геникологија и акушерство, во кариотип за двајцата плативме 1400денари на државно со осигурување, иначе е 6700денари

На pandelka и srekice им се допаѓа ова.
  4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    До каде стигна ти? :) Расте ли момето :)

5. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ние имаме правено кариотип уште пред две години мислам беше тоа е супер него ова со антиоваријални антитела не сум испитала,го прашав и докторот денес и ми рече да не се глупирам.Му викам што е проблемот несакам пак да правам и да не успее па пак со нови испитувања.Ми кажа да се опуштам он знае што треба.Така да стварно сега е се Господова работа.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  6. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Стандард муабет на Ивановски :D не се глупирај, не влагај во филм, во приказни итн. И искрено не ми се допаѓа тоа што не не праќа на дополнителни испитувања, чиниш од негов џеб ко да треба да ни плати :)

7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Се мислам и јас да одам на консултации кај Ивановски. Хммм

8. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ама мене и Јани на трансфузиологија ми кажа за терапијата што ми ја даде Ивановски дека е на место и он би идел така и само тоа го видоа као проблем за неимплатација на ембрионите.Незнам ок ми е вака па сега што сака нека биде за разлика од Петановски и Лазаревски ,Митко ми е некако моја крвна група и не се устручавам да прашам ништо

На Kiflicka05 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    и јас прашувам се што ми текне и ме кара само. многу сум била потресена, многу сум читала по интернет :?: едно време ме викаше интернет girl :rofl: мене не ми се допадна само што ми рече дури после 3 спонтан се испитувало, не после прв, е ова ми беше бесмислено, многу се изнервирав и по цел пат до дома си плачев ;( а која терапија ја примаш?
    Мене ми даде 2x2 фолна, аспирин, пентоксифилин, витамин е, б-комплекс. Нешто слично како минатиот пат само сега ми додаде пентоксифилин и витамин Е за подобра циркулација и имплантација

10. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    @alisijad ЕЕЕЕ со иста терапија сме само јас и Tocoherol 400 мг 2*2 ама јас пијам 2*1 многу ми се скапи.Тоа е чист витамин Е. А ти што дијагноза имаш кога сме на иста терапија????
    И мене тоа ми рече интернет грл,а јас му викам па и вие си читате.Тоа е добро на нет си има се се едуцирам ,се смее човекот

11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Јас побарав Токоферол од 400 ми рекоа дека тоа е Витамин Е, и зедов на Natural wealth 400 мг треба 2x1 да пијам. Какви поточно пиеш ти? А дијагноза посебна немам , освен што во 5 недела заврши бременоста постигната со инсеминација, не се развиваше плодот. Изгледа на многу ја дава оваа терапија, ко превенција.
    А, и плус Витамин Д пијам, он ми рече од 400 и.е јас не успеав да го најдам таков во таблетки, па си продолжив со капките како што пиев пред тоа.

12. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Матичниве немаат поим за некои испитувања, не знаат ни упат како треба да ти издадат. Зошто да не ги направиш тие испитувања на Институт за имунологија и хум.генетика, ништо нема да изгубиш, можеш само да дознаеш корисни информации. Обично ги даваат пакет на испитувања или во случај да не доаѓа до забременување или во случај после спонтан. Ако испитуваш, испитувај се комплет, не ги дели антитела, ова она, испитај си се.
    А такви коментари од доктори во смисла-не се глупирај, интернет грл, не влегувај во филм и сл. ми се крајно несериозни. Од интернет повеќе ќе дознаеме отколку од нив. Откако ги добив резултатите истражував и на интернет и мислам дека не погрешивме што ги направивме тие испитувања.

На alisijad и do-re-mi им се допаѓа ова.
  13. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    баш така абеја, мене дури и незгодно ми паѓа кога ке почне, ее ти пак нешто влезе во филм а, те знам јас тебе, ти реков да не читаш по интернет, само прикаски си правиш, види колку си стегната не бива така бла бла, и ај што да му одговорам на ова (facepalm)

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Е па имам мака :) Кога ќе си го решам проблемот може и јас вака ќе гледам на работите.

На MADO и alisijad им се допаѓа ова.
  15. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    @alisijad Витамин Е пијам на SYNERGY 700 денари се 60 апчиња. @Abeja и @kukla21 во право сте ,сигурно ќе испитам се не оставам ништо на случајност јас ,јас искрено не ни сакам да правам ИВФ зашто ако има проблем треба да се реши а не да експериментираме

На kukla21 и alisijad им се допаѓа ова.
  16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    е и јас ке се зезнев ке ги земев тие, во еурофарм ми викаа нема други само овие се, ама отидов до зегин и имаше на natural wealth 100 таблетки за 678 денари, за истата цена плус 40 таблетки добиваш, а исто многу добра американска фирма се natural wealth.

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  17. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Тогаш од зегин ќе си купам сега и така ми се при крај .Фала на информацијата:):)

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  18. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    да ве насмеам малце

Прикачени фајлови:

На ripce ripce, Anetaoh, pandelka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    4.605
    Малце споро е :) утре пак ке одиме да видиме до каде е.

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Бавно, ама сигурно :)

На pandelka, Anetaoh и bebaa им се допаѓа ова.