Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    Јас на моите и свекрва им кажувам се но тогаш кога јас сакам и се чувствуам подготвено да зборувам за тоа..но кога самите ке ме прашат или кога сакат да ми кажат што и како да правам тогаш коса ми се крева право негативно реагирам и нервозно... и на моите можам и им кажав дека да не ме прашуваат туку да чекаат јас сама да си кажам кога ке сум спремна дека ме нервираат такви разговори...а на свекрва ми последниот пат си викам ај да и кажам јас дека не е успешна инсеминацијата да не оди преку маж ми и она несакјаки или сакајки одмавна со рака и и кажа ехее ке се изначекаме....и тоа толку ме изреволтира но ништо не и реков туку си одлучив веке се да оди преку маж ми тој како син да си ја информира...

На mimidjon и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  2. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Јас пак уште некој период сигурно нема да и кажам многу е чуствителна на таа тема и сега кога ми вика ајде ајде бебе знам дека е од голема желба, а и не знае па не ме погодува толку многу нејзиното потпрашување, кога би дознала мислам би притискала мн за испитувања и слично па би не зела лично за рака да не носи по доктори а јас не би го дозволила таквото мешање во за мене толку лична и болна тема и би се направила големата

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Денес ми е 16-ти ден, симптоми за овулација немам, се надевам дека не поминала, зашто претходнава недела апстинирав, не ми беше до ништо, не само што имавме смртен случај туку и како да се изморив веќе од секс со стресови од неуспех. Знам дека ќе мора, но не само да морам, туку ќе морам и да сакам од вечерва па натаму, и онака имам доцна овулација јас.

Од злобни луѓе никогаш доста. Откако дозна дека правев хистеро и лапаро, приметив една како почна нагло на фб да реди слики со бебиња, со мајчинство дрн дрн, оние од семе синапово ако ви текнува, а не е дека толку е опседната мајка, да не ја знаев немаше да ми биде чудно, да не беше свекрва и тешко на тие деца, ама сериозно, и самите деца не ја обожаваат. На дете кога му фали мајка, не може да истрпи ден без неа, овие можат без родителите цела недела, не се сомневам и година дена да издржат без око да им трепне.

Мајка ми си прашува, не можам да ја осудувам за тоа, ја разбирам иако она како да не ме разбира мене дека ми е тешко да објаснувам. Татко ми па не е таков тип, никогаш не ми спомнал лично на мене, само со мајка ми прават муабет за тоа. Ама знам колку плачеа сестра ми кога имаше спонтан абортус со близнаци на пола бременост и знам колку сакаат внуци, исто како мене, ако може тоа да се мери.

Мене хормоните кога ги испитував последниот пат, ама испитував многу, ме фатија 700 денари на Клиничка биохемија, којзнае колку се на приватно.

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    abeja колку точно испита хормони? На гак нешто слаби се со реагенси па сакав и јас на биохемија да идам, ама ми спомнаа како таму најскапи биле, не биле како на други места по 50 денари од хормон. :(

5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Jas na moite im nemam kazano nisto, nitu deka odam za skopje po bolnici, nitu deka imame problem.bukvalno nisto, bidejki ednas ako kazam posle samo ke me isprasuvaat, a nema nikakva pozitivna rabota vo toa koga ke me iznerviraat prasuvajki, a i taka poveke ke se grizat. Svekor mi i svekrva mi znaat deka odime za skopje, znaat deka imame problem no ne prasuvaat nisto, odvreme navreme svekrva mi ke se javi da kaze nekoj lek sto ke slusne vo nekoja emisija :D :D :D Pa ima li nekoj lek sto veke ne go znam :D :D :D veke se isprobav i nema fajde :(
    Sega mislam strategija kako da izbegnam da im kazam deka ke pravime IVF, no nema sansi, dve nedeli bi bila doma na boluvanje posle ET nema sansi da ne osetat deka ne sum na rabota. Plus sekako ke razberat od nekoj od mnogute kolegi deka ne sum na rabota, taka da ke nema krienje izgleda. Pusto jas ne sakam da gi sekiram vo slucaj da ne bide uspeshno, no shto e tuka e.... Eeee pa i na rabota kako ke kazam... tuuuuuffffffff maki golemiii!!!

A inaku da vi se pofalam, rezultatite od hormonite mi se super, krvna slika super, hepatitite i hiv negativni. Da mi zavrsi i odam na 4D

На pandelka, MADO и irenna им се допаѓа ова.
  6. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    FT3, FT4, Cortizol, DHEA, Progesteron, Androstendion, Prolactin, Estradiol, LH, FSH, TSH, Testosteron, vit.D3
    Сите као демек беа во граници на нормала. Јас на имунологија платив толку многу, па за овие 700 денари. Едно одење на ехо ти е 300 денари со плави картони, ако треба неколку пати месечно да одиш на фоликулометрија ќе ти испадне повеќе и од хормони.
    Па и тука се фаќа по 50 денари од хормон, вит Д3 е малку поскап, може 55 или 60 денари ќе фати.

7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    за витамин Д знам дека е 80 денари, не е многу 700 во споредба со се друго, ама кога веќе години и години фрлаш пари богами ќе почнам да гледам веќе на се кога се нема :) до сега нова кола ќе си купев :D
    инаку витамин Д треба да ти е 30, не е доволно да е во граници на нормала, и мене ми беше така, ама гинеколозите и ендокринолозите викаат дека не е доволен, треба да е мин. 30 :)

8. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Kolku bi bilo ubavo da e taka !
    Jas sekoj mesec go imam toa pretcustvo i sekoj mesec gresam haha,pojma nemam od intuicija (facepalm)
    Koga treba da gi vidis dvete crtki?

На Lady4 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Јaс нa привaтнo вo мoјoт грaд пo 400 мислам oд хoрмoн ме фaти

10. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Pa treba (se nadevam) da ne dobijam na 15ti. Ohh kolku daleku mi se cini toj datum :D

11. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Znaci koga ke rece nekoj cekaj sega kariera rabota magistraturi doktorati Trista glupisti mi se povrakja! Zosto deteto moze da go spreci nekoj vo sekojdnevnite obvrski I kariera?? Pa deteto e dar od boga be ! Ne.nema da te spreci vo nisto samo ke te natera povekje da se Boris vo zivotot!!! Znaci koga ke rece nekoj sto cekate ili Pocekajte pouzivajte malce sami mi ide da go iskubam !!

На Lady4 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lady4

Lady4 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    122

Уживајте, шетајте за деца има време.... Хахахахах глупостиии како тоа дете ќе те спречи да уживаш, баш напротив едвај чекам да имам едн мал бебуш па да си уживаме сите заедно! :) :)

13. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    I jas toa go vikam - nikogas veke ne si sama a I plus imas pogolema pricina za borba vo zivotot

На BabyStyle и Lady4 им се допаѓа ова.
  14. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    зедов Евиотл од крка ама на нив пишува 100мг, а аптекарката ми рече да си земем по едно,,,дали може барем по две да земам...што мислите

15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    тие ти се многу слаби, препорачана дневна доза за стерилитет е до 800мг. 100 е премалку, јас зимам од 400мг на натурал велт и зимам 2 дневно значи вк. 800мг

16. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Кажете каде да купам Q10 ,прашав во еурофарм 1600 се 30 апчиња од 100мг а се пие едно на ден,некако скапички ми се видоа.

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.171
    Допаѓања:
    107.257
    Порачај си од IHerb, а зошто пиеш Q10? Внука ми ги пиеше и мислам дека сестра ми рече ефект нема никаков од нив.

18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    мислам дека даваат рефус во зегин, околу 600 денари доага за месец, еурофарм ми се некако слабо снабдени и со повисоки цени. Јас од кај нив обично зимам заради клуб картичката со која собирам поени ама кога нешто не се исплати си одам во зегин.

19. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Благодариме :hai::hai: Па и јас ради картичка со поени а и одма ми е тука до работа и затоа тамо купувам ама многу ми се скапи.Ке идам до зегин.

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.171
    Допаѓања:
    107.257
    Нема логика, ако се 1600/30 како би биле 600 за месец?