Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @nevenask cestitki mila:f: so lesno! Ne misli loso, samo pozitivno i ubavo i se ke bide vo red :hug: ajde sega, povleci noga za site nas cekalki i starosedelci tuka :*

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Денес си добив, редовна и точна вештеркава. Со нови сили и нови симптоми за 20тина дена ;)

3. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Cestitki Nevena.Barem po edna nedelno da se cistime taman ke e :)

На Lisa_Maja, nevenask, pandelka и 2 други им се допаѓа ова.
  4. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Cestitki Nevena , so lesno da mi ti e... Misli samo pozitivno, se ke bide Vo najdobar red..

На nevenask му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јупиииии @nevenask
    Да си имаш лесна бременост!

На zajka1 и nevenask им се допаѓа ова.
  6. biba27

biba27 Нов член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    nova sum na forumov pa sakam da prasam nekoi od vas za mislenje. so mojot mm sakame mnogu da si imame bebence pa eve veke 4 meseci se obiduvame. poslednata menstruacija mi bese na 5.09 i sekogas mi e redovna na 28 ili 27 den mi doaga, a sega trebase da mi dojde na 2.10. pred edna nedela imav kako svetlo crvena krv i mi traese 2-3 dena, no edniot den imav nekakvi parcenca i se plasam deka toa mozebi e znam za spontan kolku sto sum citala a ne osekav nikakvi bolki vo stomakot kako za menstruacija. a sega imam sosema malku kako kafeav iscedok ne e mi iscedok kako kapki, sabajleto pravev test bese negativen. sto mislite vie? a mnoguuu sakame bebence:( vi blagodaram odnapred

7. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    http://www.sezadeca.com/novosti/5031-emotivna-prikazna-tatko-za-prv-pat милички една позитива една вистинита приказна...дека Господ некогаш забавува но сепак не заборава ...по 4 абортуса и 17 години агонија Господ им дарил бебче ...се наежив....

На bubic.k, Bebulleee, pandelka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Problemite I nervozite vo zivotot si go pravat svoeto :) sto ubavo mi bese koga bev malecka I si igrav so barbiki :D mora da mislime pozitivno! Mora! Gospod e golem ! Cestitki I od mene za novata trudnica tyka @nevenask da ti e so lesno :)

На Bebulleee и nevenask им се допаѓа ова.
  9. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Добро утро девојки, јас само што доаѓам од гинеколог бев на преглед и да ми земе брис за ПАП тест, најпрво ми кажа дека имам намалена PH на грлото на матката и мала инфекција за која ми препиша вагиналети и ми кажа да ги земам уште денес. После тоа ме гледаше на вагинално ехо кажа инфекцијата дека е локална и дека при забременување не прави никаков проблем, јајниците биле супер, фоликулот веќе пукнат, овулацијата навремена, само од кога ме виде на вагиналното ехо ми кажа да не ја почнувам денес терапијата туку да почекам да добијам менструација па од кога ќе ми заврши да ги земам вагиналетите или ми рече ќе дојдеш на преглед 7 дена од кога ќе ти задоцни и јас цела во прашалници што има нешто се гледа? Ми кажа рано е да се види било што ама да не ја исклучуваме таа можност зошто ендометриумот бил задебелен. На 12ти ми е датумот за недобивање па ќе видиме што ќе биде само многу надеж ми даде овој месец или ќе е голема радост или уште поголемо разочарување.

На Cka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  10. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Cestitki nevenask, imaj si lesna, skolska bremenost :*

На nevenask му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Каква инфекција од око се гледа?

На bebaa и alisijad им се допаѓа ова.
  12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    ме претрка кукле :D мене ме интересираше за пх вредноста како ја одредил?
    Понекогаш ако има воспаление може да се види внатрешно црвенило со око но сепак не може од тоа да се одреди каква е инфекцијата и со што треба да се третира. Затоа се земаат брисеви и според нив се дава антибиотик, какви вагиналети ти даде?

На bebaa и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Инфекцијава не ми е нова :) повеќе од година и пол имам мака со намалена ph и постојано повторување на истата инфекција, а со голо око се виде црвенило.

14. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    тогаш треба да се третира и перорално со антибиотик не само локално со вагиналети, ама мора микробиолошки брисеви да се направат да се види која е инфекцијата.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Значи вака претходниот пап тест го правев пред 6 месеци на него се покажа инфекцијата и тогаш ја лечевме со две дози вагиналети и антибиотик, сега ќе го почекаме резултатот од пап тестот за да се види дали е истата инфекција ма да од тоа што се гледа и од симптомите како зголемен вагинален секрет, зачестено мокрење и болки при однос во долниот дел на матката рече дека смета дека е тоа, а вагиналети ми препиша за локално да се смири воспалението ама ми кажа да почекаме да добијам зошто примети задебелување на ендометриумот.

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @Vennera.aa vo sekoj slucaj treba da se ispita pred da ti potvrdi deka stanuva zbor za istoto. Ne me sfakjaj pogresno, malku e neseriozno toa od golo oko da se kazuva. Imav slicno iskusto so edna doktorka kaj sto bev na eho i mi vide zdebelen endometeium, mi vika rano e za da se vidi gestacisko kese, ama izgleda si bremena. Jas se preraduvav...ama pak imav somnez. I vikam pa neli pred sekoe dobivanje nastanuva zadebeluvanje za mozno vgnezduvanje na plod, a taa me gleda i mi vika: e kako da ne, gluposti! Mislev deka sum greska, sepak e taa doktor, si vikam mozno e greska da imam zapamteno uste od biologija koga ucev. Taka srekjna si zaminav, za vecerta da dobijam...mi idese da se iskubam, da se izmavam od zid i da se zatvoram vo soba i da placam i vristam dve nedeli. Sekako, posle toj ispad na doktorkata si go zemav kartonot.
    Daj boze kaj tebe da ne e vaka! Od srce ti posakuvam dve crtki! Samo mislam deka doktorive ne razbiraat kolku e loso nekomu da dades lazna nadez...
    Se nadevam deka ti si sledna sto ke odi vo trudnicki muabeti:*

На MADO, kukla21, Vennera.aa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Те разбирам душо ми годи само надежта значи докторот не ми кажа веројатно си бремена само ми рече да почекаме да ти дојде ради примање на терапија, свесна сум дека веројатноста е 50-50 како и секој месец овој по ништо не ми беше посебен од претходните така да ќе видиме што е пишано ќе биде :*

18. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Мене матичната 3 пати ми го направи тоа. Првиот пат виде црно точкиче и исто ми вика да не те лажам пред време ама има нешто и по 3 дена добив. Вториот и третиот пат исто задебелен ендометриум јас пак во надеж и пак ништо. Веќе не одам кај неа зошто одам во Плодност оти ќе морам вештачко оплодување да правам, ама и да не беше така откако последниот пат ми рече можеби си трудна кога ми беше задебелен ендометирумот (а добив истата вечер) размислив да ја сменам. Може не е до неа и таа не ми рече сигурно си бремена, ама ете, не ми се допаѓа преурането кажување на такво нешто што нас „не ваѓа од патики“ - нели тоа е она што години чекаме да го слушнеме.

На Vennera.aa и bebaa им се допаѓа ова.
  19. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Феминки има ли шанси да имам овулација порано. Еве веќе 2-3 дена имам болки во стомакот и јајниците. А менструацијата ми заврши во петокот

20. biljana006

biljana006 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    здраво,
    искуства за Фостимон инекции???