Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Kukla, zakaza li?

2. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    A kolku vreme se obiduvate za bebe? Mlada si 20 godini ne se razocaruvaj

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Не :$ цело време си наоѓав изговори да не вртам :) ај сабајле (fingers)

4. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Феминки некоја од вас со бактерија ешерихија коли што препиша гинекологот? за колку време можеме да се исчистиме?

5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    На Anetaoh му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.422
    Допаѓања:
    108.225
    Еве јадам лубеница и собирсм семки, 20 семки од лубеница во литро вода, да зоврие и да повари 5 минути. Ладно се пие 10 дена. Јас ја исчистив со влошките на ТианДе, тоа кошта многу али ми помогна и со борбата за бебче.

На zajka1, kukla21, irenna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800

Вагинална или уринарна ја имаш?Јас уринарната ја исчистив одма со бабин лек 1литар бело вино 20ешниња лук и свеж рузмарин. Оставаш на сонце 10 дена и потоа секој ден од сабајле по пола чакша ракија. Нажалост потоа ми се префрли и вагинално и еве и по втора проверка се уште ја имам. И јас не знам како да ја исчистам многу ми имаат кажувано лекови но сите се за уринарно и не помагаат. Така да само антибиотици ама некако станувам скептик :(

8. biljana006

biljana006 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    јас со години ја влечам Е.коли и во последниов период чим почне да се појавува ( да ме пече) пијам Фуролин таблети тоа е антибиотик за уринарни инфекции, на клиника др. нефролог ми ги препорача да ги пијам 1 месец по четвртинка навечер ама јас никогаш не пробав така, јас го пијам 7 дена и на нервна база по некое време пак се појавува, :(

9. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    @Libra88 и вие ја имате ли? Многу е упорна и од ешерихија коли е пострашна. Еве ние баш вчера ги зедовме резултатите од спермокултурата чисти се. Кога го зедовме првиот резултат по некоја „среќа“ мм го фати грип и пиеше сумамед на кој пак и ентерококот беше сензитивен и на вчерашнатра спермокултура бактеријата ја нема веќе. Секако тоа не се смета за излечена бактерија треба три пати со ред негативно да излези. Иначе препишаната терапија (која не ја зеде)ни беше 10 дена амоксиклав.
    Покрај тоа направивме и двајцата уринокултура чиста е и таа. Јас вчера однесов микробиолишки за мене се надевам и тие ќе бидат ок.:mm:

10. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Dobro utro milicki! Kako ste denes? Jas ne sum bas najdobro...me fati stomacen virus i me boli mnogu stomak:( i od vremevo mi se spie, edvaj gledam. Cela nokj se vrtev niz krevet, kako riba na suvo, ne mozev da zaspijam. Koj znae kolku vreme se prevrtuvav natamu, navamu:| koga mi zvonese alarmot sabajle...lele,lele...ne znaev kaj se naogjam:( da go isturkam denov nekako pa ke odmaram doma. Nekako se osekjam i kako temperatura da imam(facepalm)
    I ovie denovi mi se gledaat dolgi kako godina...aman veke! Ajde uste 7 saati i doma (waiting) jeeeej:|

11. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    се јавив во Тианде за влошките ..... за еден месец 3000ки не виле нешто ефтини. Да не знаете некој претставник да ми ги даде по набавна :)

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.422
    Допаѓања:
    108.225
    Никој нема да ти ги даде по набавна, прашај да се зачлениш па ќе си ги зимаш сама по набавна. Јас реков, не е ефтино, ама се исплати ;)

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Добро викаш се отепавме и онака од пари давање ќе стегнам заби уште за ова само да ми дојди и заврши. Да те прашам ти колку искористи од нив ! И уште ова вагинално ја имаше?

Последна измена: 8 октомври 2015
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.422
    Допаѓања:
    108.225
    После циклус искористив 10 24часовни, Лајф енерџи, потоа искористив едно пакетче Грин енерџи секојдневни, па добив и искористив едно пакетче за циклус Грин енерџи. Следниот циклус искористив едно пакетче Свежина на Нефертити и толку, повеќе не добив.

На wings и fs-fs-fs им се допаѓа ова.
  15. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Ke se zamesam vo muabetov za vloskite. Ako mozes da odvois finansii, veruvaj deka sekoj denar vredi. Ima efekti uste odma! Jas gi zemav zaradi pozitivnoto iskustvo na Angel:) ne zazaliv. Mislam deka ova e prv pat da nemam kandida i da se osekam super tamu dole:D site koleski na rabota zemaa posle mene:) i oni se prezadovolni. Jas potrosiv 5 od 24 casovnite i pola paketce od sekojdnevnite. Sega si zemav pak sekojdnevni. Zdravje, ako dobijam, ke si zemam i od ciklusnite. Se mislev uste pred nekoj den da zemam, ama si vikam aj da ne si pravam maleri:D

На fs-fs-fs и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.422
    Допаѓања:
    108.225
    Ич не праиш малери, мене ми остана едно пакетче неискористено влошки, предвреме ги купив и сеа ќе и ги дадам на сестра ми :D

17. Mina Mouse

Mina Mouse Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    22
    Девојки колку често практикувате секс? Јас пробувам да останам бремена неуспешно 4ти месец веќе, и имам редовен секс дури и неколку пати дневно.Дали мислите дека со тоа се уништува квалитетот на спермата?

18. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Da, no ne enterococcus tuku peptostreptococcus (toa se sigurno nekoi vidovi)
    E uste sumamed nema pieno od antibiotici. Piese Flexid i Flagil cel mesec. Nema praveno sega povtorno spermokuluta, no seuste ima maki. Sumamed gi zede na svoja raka ili vi gi prepisa doktor?

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.422
    Допаѓања:
    108.225
    Во приод на овулација препорачливо е да се има односи еднаш на 2-3 дена, за да може да се создадат доволно сперматозоиди кои ќе бидат доволно зрели и доволно силни за да ја оплодат јајце клетката. Во останатите денови може и почесто.

На dromka и bebaa им се допаѓа ова.
  20. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Вагинално ја имам,вчера на брисовите инаку последно кога испитував бев чиста како ја закачив не знам...денес отидовме да правиме спермокултура и уринокултура кај мм,да видиме дали таму ја има