Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Pocituvani,

Deneska i jas se registrrav vo forumot, zasto imam i jas nekolku prasanja. Kako prvo vekje 6 meseci ne mozam da zatrudnam, bev kaj ginekolog i mi rece deka imam kaj desniot jajnik imam policisticen jajnik isto taka i mal uterus. Mi prepisa doktorot 10 dena da pijam primolut nor tableti pa posle 2 meseci da prodolzam so yaz tableti. Kje ve zamolam nekoj da mi pise dali imal vakvo iskustvo i dali posle moze da zatrudnis?

Vi blagodaram na site, ;)

[mod-kirilica:2d7yqay4][/mod-kirilica:2d7yqay4]

2. mimi4ka91

mimi4ka91 Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    zdravo na site .Jas imam edno prasanje ne sum ja procitala celava tema mozebi nekade se i spomnuva za toa sto mene me interisira no bi ve zamolila dokolku nekoj moze da mi dade nekoe mislenje .Pijam tableti za podobruvanje na redovnosta na menstruacijata koi isto taka vo edno se neli i zastita od bremenost ,e sega me interisira dali nekoja od vas gi piela niv a po toa sakala da zabremeni ,sto se slucuva od koga ke prestanam da gi pijam dali e mozno da imam nekakvi problemi da zabremenam ili postoi sansa vednas da se sluci toa vi blagodaram mnogu pozz

[mod-kirilica:v5ffxivm][/mod-kirilica:v5ffxivm]

3. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    43
    Леле бре не можеш ли некако порано да отидеш на преглед, знам дека не си во МК, ама што знам, некако..... Чудно е, а тестовите негативцни....не знам......

4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Bев вцера до болница и н. Kрај испадна сите овије болки дека ми се од вирус (настинја)

5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.474
    Малку оф топик ама најсоодветно ми се виде за прашување на нашите мамички...после колку време ја добивте менструацијата после породување?

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.162
    Јас добив точно месец дена откако се породив. Инаку, индивидуално е :)

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Јас добив 4 месеци по пораѓај.

8. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    После 1 месец :(

9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.474
    Јас и пред да останам бремена имав нередовна менструација а еве утре изминуваат три месеци од кога се породив па помислив дека е редно да добијам :| Ќе одам на гинеколог па ќе видам што е "пресудата".
    Фала ви за одговорите.

10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Јас добив после 7 месеци во двата случаи.
    Одмори уште некој месец, не брзај :)

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.489
    Поминаа 10 месеци од породувањето и уште немам добиено , што мислам дека кога ке престанам да дојам ке добијам :)

12. stefka30

stefka30 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    pa vaka dragi feminki da se nadovrzam na mojava tema...od koga mi zavrsi slabiot taka narecen kafeav iscedok i maloto bledo krvarenje toj den bese 14 januari i od togas pa se do sega imam potencijalni simptomi za bremenost ..pr.pospanost,zgolemen apetit,gadenje bez povrakanje,malko cuvstvitelni gradi..itn deneska napraviv test vo popladnevnite casovi i izle negativen za zal a tolko se nadevav....a sega denovive treba da dobijam ako e tocen rezultatot.. :(

13. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    девојки дај помагајте 3 месеца се обидуваме ништо сакаме да си имаме бебенце ве молам кажете некој лек оти ова стварно ме изнервира страв ми е да не имам стерилност бев на лекар пред недела дена се ми е во ред ама за стерилност нз како да дознаам позз и ве молам помогнете ми,

14. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Не се оптоварувај уште е рано па само три месеци ,биди поопуштена некогаш ние жените премногу драматизираме биди опуштена и не мисли само на бебе води љубов и уживај,само позитивна мисла и се ке биде во ред.

15. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Јас останав бремена после цела година,прво и јас така се измачував леле јас не можам деца да имам зошто така,отидов на гиниколог си направив пап тест и после тоа требаше да одам за микробиолошки и оп бремена наредниот месец кога и најмалку очекував ајде нему се толку умислуви се ќе биде и тоа кога најмалку очекуваш и верба во Бога

На bici-xxx, smiki и nana2112 им се допаѓа ова.
  16. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    здраво на сите ми треба еден совет од некој кој е веќе родител сакам да прашам дали пред да почнам со инвитрото под хитно да отидам кај стоматолог да ми направи преглед бидејќи ми се во лоша состојба има некои за поправка и некој за вадење па дали сега под хитно да ги средам оти имам слушнато дека треба да се средат пред да станам бремена па ќе морам да почнам да ги средувам бидејќи ми остана да направам уште да направам 4D ехо на каналите и да ги поднесам во фондот во нашиот град и потоа во мај или јуни здравје само со господ напред да почнам со процедурата во ремедика и јас конечно по 7 години неуспех да конечно да бидеме родители како што викаат моите внуки тетко да даде господ да добиеш три близначиња замислете најголемата има само 6 години па ме теши кога ми го продума тоа ми течат солзи радосници кога ќе ти го каже тоа дете кое е 6 годинки и ми викаат со двете помали сестрички ќе дојдеме и ќе ти помагаме да ги чуваме поздрав до сите и смо да слушаме и пишуваме убави вести на оваа тема поздрав до сите и кои се во во борба да станат родители да не се откажуваат да не губат верба бидејќи успееме сите поздрав голем до сите

17. kasiopeja

kasiopeja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    39
    Јас не сум сеуште родител(во обид сум да станам и имам огромна желба)но сум стоматолог па ќе ти одговорам на прашањето.Средувањето на забите независно од бременоста е многу важна работа за општата здравствена ситуација.Затоа веднаш започни со поправка на забите па со мирна глава дочекај си ја бременоста.Се случува и во бременост да се расипат заби па и тогаш не е проблем да се интервенира но ти направиго тоа на време.Не знам колку год имаш но кај мене малку покасно се случуваат работите во животот но секогаш биле ,,правата ствар,,.Таков е мојот став - Подобро да ти се случи правата работа 1 отколку лажни и ради реда ствари 100 пати.Ќе видиш ќе биде со еден удар ќе излезат 3 бебенца(како што посакуваш) и ќе заборавиш се што си поминала за да дојдеш до таа среќа.
    Поздрав идна мамичке.

На nana2112 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    и благодарам многу за советот во најскоро време почнувам со корекции на забите и ти посакубам и на тебе да ти се десат многу убави работи во животот и доколку немаш се уште бебе да ти оствари што поскоро ти посакувам се најдобро и сите да успееме да бидеме родители :* :* :hai: :hai:

19. m1lani

m1lani Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    JEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSS jas sum TRUDNA sakam mojata sreka da ja spodelam so vas moi dragi feminki, i nemoj da se razocaruvate koga najmalku ocekuvas togas ke dojde momentot na vasata sreka. :* :* :* :*

На LaChiquita, love23, Hipica и 2 други им се допаѓа ова.
  20. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    честитки од мене и со лесно да си ја износиш бременоста :*

На m1lani му/ѝ се допаѓа ова.