Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.190
    Ни ни е не пушиме, не пиеме алкохол во големи количини, тук и таму некое пивце, јадеме здрава непрскана храна па пак имавме мака 2 години, ама значително е тоа што и двајцата се свртевме на хомеопатијата и на здравата храна па сега сме многу поздрави и посреќни. Не велам тоа е битното, ете од тоа сум останала бремена, реков склоп на случајности беше, влошките, исхраната, хомеопатијата, окупираноста со друго, растеретувањето на мислите за бебе, јас буквално реков подобро да не се трудиме, дури и мм свршуваше надвор неколку пати, ама ете сакала од неколку пати внатре па да бидне.

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    JAs go zemav 1035d od zegin od strumica

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас не верувам во тоа дека алкохол и цигари се клучни за бременост и коса ми се крева кога го слушам ова и кога овие прашања ни се поставуваат. Не е ниту медицински докажано. Ние ниту пушиме ниту пиеме. Другарките мои исто. Сите сме со истиот проблем. Оние кои ги знам, а пушат ко турци (конзумирале и дрога) без проблем имаат деца, и тоа не едно. Така да, не верувам.

На Lisa_Maja, Adeline и MADO им се допаѓа ова.
  4. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Женички како сте ми :) Ве следам редовно не сум ве заборавила но времево влијае многу на мене ме нема нигде само на работа и дома во кревет.
    Се надевам дека со. @AngelOfArh ја завлечивме ногата и многу ќе се префрлете во труднички муабети :) После две години мачење решивме да помине летото одмор и одиме на испитувања. Чекав Да добијам и на третиот ден да одам да испитам хормони... Но не добив направив тест и беше позитивен сеуште го глефам и како да не ми се верува
    Не губете надеж се во свое време не кога ние сакаме туку кога тоа сака
    Ве бакнувам сите :*

На Lisa_Maja, pandelka, hope123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.190
    Нема правила Кукле ;)

6. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    @
    Epten na mesto ti e muabetot kukla,potpolno se soglasuvam,veke godina dena sum pomirena deka moram so mnogu poveke trud i borba da dojdam do dete...ete bas nie ne sme imale sreka.....no se poveke stanuvam alergicna na muabeti od tipot ne pusi ne pij,sportuvaj,toa jadi toa pravi...ete mm osven stresot nieden drug faktor go nema kako pricina za problem so spermogramot.Jas,se e vo red dosega ibpak sme na in vitro.I nesto drugo sakam da kazam ne e isto nekoj dve i pol godini cekal bez odenje vo bolnici i ostanala bremena i nekoj sto od 8 meseci pocnal so ispituvanje i odenje po bolnici...epa izvinete ama psihata ubiva...taka da se e sudbina

На pandelka, BirMelek, Ninichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.190
    Мадо јас истите маки ги терав ко сите вас, со гинекологот решивме да средам осигурање и да почнеме со проодност, па после три месеци и со инсеминација да пробаме. Мислам ви пишав за тоа баш, ама почнав со нова работа и викам ај пауза малце. Кај мене имаше и еширихија коли проблем, не можев проодноста од неа да ја направам. Велиш осбен стрес, стресот е 10 пати повлијателен и од алкохолот и од цигарите, а спортувањето, е за тоа во право се сите доктори, организам кој спие 14 саати на ден, ако претпоставиме дека 10 користиме на работаи пар до и од работа, нофмално дека ќе биде мрзлив. Но има исклучоци и нема правила. Точно наркоманки и алкохоличарки од еднаш остануваат бремени и раѓаат, а ние водејќи здрав живот и правејќи се што треба не можеме да забремениме. Но не можеме да бидеме гневни на сите кои забремениле и да избегнуваме народ, не е во ред да се полниме со гнев и стрес, за нас и за нашето здравје. Стресот е итекако битен и влијателен.

8. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Za da se izolirame od stres ne treba da rabotime I treba da odime da ziveeme na selo,ete vo takvo vreme ziveeme,neznam zosto mislis deka sum gnevna I deka ne se raduvam na novite trudnici,ocigledno dobro ne si me procenila I te kako se raduvam na trudnici posebno po priroden pat,rekov me iritira muabetov posto I ti samata neznaes sto tocno e pricinata sto si ostanala bremena,se e sklop na okolnosti.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А кој не е под стрес во денешно време? Да знаеа лекарите што предизвикува одреден проблем, ќе имаше лек, а не да препорачуваат витаминска терапија само. Да беше и до спортот, дебелите луѓе никогаш немаше деца да имаат. Не е така црно-бело, ама никој не може да ме убеди за цигари и пушење.

Едит. И не се работи дека некој е гневен на бремените. И јас избегавам да се гледам со бремени - не затоа што на нив сум гневна, туку што ме потсеќа на мојата мака и не сакам да се измачувам.

На pandelka, hope123, Ninichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    И јас го зедов толку :)

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.190
    Мадо тоа не се однесуваше на тебе да си гневна туку на другата феминкс која дури со огорченост збореше за трудните пријателки и оние со деца. Точно е, од стрес не можеме да се иџолираме, впрочем и јас првиот месец бев под огромен стрес, новата работа, односно газдата беше многу стресно се тоа, ама подобрив многу работи, возев точак, се движев, јадев само домашна храна, без буреци и пецива и пиев многу течности. Пак ќе повторам нема правила и има исклучоци, она што упалило кај мене не значи дека кај тебе ќе биде клучно или кај другите. Јас ви кажав се на што се сетив за да помогнам впрочем ;)

12. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Galaj si go mesko @AngelOfArh ,se nadevam naskoro ke se pridruzime i nie :)

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.190
    Дајбоже, едвај ве чекам ;)

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Јас сум толку зависна од цигарите и од кафето што не дека неможам него не сакам да ги откажам,убаво ми е.А и докторите истото ми го кажале не е до цигарите ништо,тешки нарко зависници имаат деца па ништо,ми викаше докторот на шега ,свиткајте си по едно двојче да исчезне стресот ама немој да ми се навлечете:D:D:D:D:D

На awl, pandelka, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    @Libra88 вие ги користевте влошките на ТианДе? и ти и сопругот? задоволни сте? мојов незнам дали ќе сака,вика уште памперс да носам

16. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.767
    Допаѓања:
    4.604
    Дечки како беше тоа рецептот со смоквите и маслиновото масло,и колку дена треба да отстои и како се јаде.

17. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    40 smokvi stojat 40 dena vo maslinov zejtin I potoa se jade po edna na den,mislam ama ne sum sigurna koja feminka jadese od vecer si potopuva smokva vo maslinov zejtin I utroto ja jade,aj nekoj ako mu tekne koja bese neka napise.

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.767
    Допаѓања:
    4.604
    Мене ме буни оти последнава смоква ке биде осумдесет дена дур ја изедам,или треба да ги исцедам?А и јас читав некој рецепт со помалку дена оддтојување

19. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Јас ги чував 40 дена зашто ми се неубави за јадење а другарками од вечер си ги ставаше и наутро ги јадеше и забремени .:inlove:

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332