Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мислам @only44you е :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Jas polnam edno malo teglence I go jadam.ne go ostavam 40 dena I mislam nema potreba.kaj mene go regulira FSH.

На irenna, MADO и bebaa им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.166
    Допаѓања:
    107.179
    Хомеопатката ми рече мало тегленце 20 дена да стои ама јас од сите лекови само овој не го можев, се друго јадев и пиев :P

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Da Anetaoh mojot maz iskoristi 15 od 24 casovnite no nemase nikakov efekt. I toj mi vikase taka no zortot na se ke te natera. Toj ima sekojdnevni bolki koi doagjaat od vospalena prostata I sto se ne proba, od antibiotici do caevi pa I vloski I podobruvanje nema nikakvo. Site bolnici I urolozi gi pominavme I povtorno isto.

5. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    А што ви велат либра? Од бактеријата му е болката во простата сигурно. Јас знам какви болки се тоа кога имав воспалена бешика. Мора да ви помогнат да ја излечите бактеријата. Потоа ќе нема болки сигурно. А и спермограмот ќе се подобри значително. Само треба соодветна терапија. Јас кога имав бактерија 21 ден пиев антибиотик на пример.
    Сега да се разбериме знам дека бешика и простата не е исто:rofl: ама за бактерија се работи.

6. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ne sum jas :)

7. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Mila mm piese dva meseci antibiotici, rezultat nema. Velat deka nema klasicen lek za prostatitis deka nekoi I po 20 godini imale. Neznam za drugite no ova veke ne se izdrzuva koga go gledam nego, a nemozam da mu pomognam.

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ти не ги јадеше смоквите или ги чуваш 40 дена? :)

9. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Mi se vrti vo glavata @Стефани_5 da ne bese,ajde mila te povikuvame na pomos ;)

10. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Vo tegla onie od kilo sto se , stavi maslo maslinovo i smokvi kolku beri..........i pocni da jadis...jas odma pocnav da jadam od sledniot den od niv , pa za nekoe vreme mi se sredi FSH hormonot, a poznavam feminka od tuka koja i FSH hormonot go sredi so smokvite, a i ostana bremena ...inaku ona mi go kaza receptot ....(po 2 smokvi sabajle na gladno ke jadis)

Srekno

Ovoj post go najdov, go imase pisano only44you. Izgleda ne ve razbra za koj recept prasuvate :)

На bebaa и MADO им се допаѓа ова.
  11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    мене многу ми се гадни смоквиве :( уште некое имам во теглата ама уста не ми се отвара за нив :doh:

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Jas gi nemam jadeno smokvite, ama mnogu feminki se falea deka pomognal, pa probajte,nema sto da izgubite...zdravi se ako nisto drugo :)

13. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    only44you

И нон стоп ке си ги јадеш без прекин, не е важно дали имаш циклус или не и кој ден од циклус ти е............Значи јадеш цело време без прекин

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Е женчиња мои мили и драги еве ме и мене конечно....јас денес поспана како времево, само за спиење што е .... Значи вака @kukla21, @MADO , @Ninichka.....Од вечер во Тинекс си купив суви смокви 2 паковања, и шише маслиново масло ..... Си ги ставив смоквите во килска тегла ги потопив до горе со маслиновото и од утредента почнав од сабајле да си ги јадам по 2 на гладно секој ден....

На bebaa, kukla21 и MADO им се допаѓа ова.
  15. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    И да се надополнам само.... Од тој лек и ден денес ФСХ-то ми е 8.3, пред една недела го испитав, а инаку во март кога го проверував беше 12.7, па за месец-два се спушти на 8.3 и така еве и си остана....

Значи јас не ги правев смоквите секој ден по една од вечер да ги редам во маслиновото, туку во тегла 2 паковања наеднаш, уствари колку што береше теглата и ги потопив со маслиновото....
    И истовремено кога ја правев првата тегла , си наполнив уште една килска таква тегла , таман таа отстои малце додека ја потрошив првата тегла......
    Мислам дека после двете потрошени тегли, добро би било да се направи проверка на ФСХ хормонот....
    Среќно :)

На pandelka, kukla21, irenna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @bebaa мислам ти прашуваше за ова!

На bebaa и only44you им се допаѓа ова.
  17. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    I jas go pravev ova so smokvite. Od navecer potopuvav edna smokva vo maslinovo maslo i sabajle na gladno ja jadev. Posle toa pola saat ne jadev i ne piev nisto. Ona sto go zabelezav bese mnogu plodna sluz :) e sega, jas mislev deka datumot za nedobivanje mi e okolu 20ti, ama greska sum gledala vo avgust datumot (facepalm) taka sto, denes si dobiv(facepalm) na vreme skroz! Ni malku prostor za nadez nemav. Podobro taka... Sega ke cekam nekoj den, pa pocnuvam pak so smokvite. Vkusot e odvraten ama ajde.
    Ajde drugarki bidete mi srekjni i veseli i zaljubeni. Na site vi pustam srekja(fingers) jas za nekolku den pak ja pocnuvam bitkata:D nekako ne sum tazna, bas sum pribrana. Imav nekoe cuvstvo deka nema nisto mesecov:?: aj moze ke dobiam cuvstvo deka ke ima nesto ubavo sledniot mesec:D imajte ubav den:hug:

На pandelka и do-re-mi им се допаѓа ова.
  18. hope123

hope123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    35
    и кај мене ништо со два дена каснење дојде вештерката прееска, ми даде лажна надеж, ама приметив дека од кога примав кломифен циклусот тотално ми се измести, порано ми беше точно на 28 ден, а сега еден месец точно, друг касни ден, два па и повеќе најмногу до 6 дена.

19. hope123

hope123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    35
    девојки пак јас, сакам да прашам нешто хормони се испитуваат на трет ден од циклус така, а ќе може ли попладне пишто јас сум на работа до 16 и 30 и нема шанси да ме пуштат од работа. позфшдрав

20. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    @AngelOfArh срцко,тебе градите те болеа ли како симптом на рана бременост..мене да,ама некако слабо.Ми доцни,ме болеа јајниците како за добивање,сега не, а мокрам често особено во текот на ноќта.Обавезно станувам..ме чуди,, знам дека градите треба да се болни,моите се тешки,тврди и осетливи.