хормоните се испитуваат наутро од 8 до 9 часот треба да те боцнат, тоа особено е битно за пролактинот.
Koga NE trebashe da ti dojdi srcka? - Mmmmm mi mirisa na neshto ubavo, ke ima castenje a? mene istoto mi se desavashe so prvata bremenost.. :/
Не се лоши симптомиве колку време ти доцни? И мене ме болеа јајниците, па после, не па после една недела каснење ме искинаа од болење, а градите болеа, ама многу порано од вообичаено и малку поинаку (брадавиците треба да се поосетливи).
Kaj mene povekje me bolele pred da dobijam gradite otkolku vo rana bremenost, Otecheni mi bea da,a mashala eve gi ushte si rastat Ama nemav kojznae kakvi bolki,isto i vo jajnici imav od vreme na vreme bolki. Ne obrnuvaj mnogu vnimanie na simptomite sega, tuku ako ti docni zoshto ne pravish test? Ajde stiskam palciii,so srekja!
фала многу за одговорот, значи нема шанси сега да правам такви испитувања, ќе почекам некој друг месец.
фала на советот пап и микробиолошки направив единствено кандида ми појави која се јавувала кај 95% од жените.не ми е нешто загрижувачки, мислам дека кандидата не е проблем за да зачнеш или грешам?
Ќе пишам во спојлер, затоа што оф Spoiler Претпоставувам дека станува збор за простатитис, и да, за него нема лек. Хронична воспала на простата е, и за жал, само со контрола на симптомите се тера. Мој совет - нека внимава периодот на ладново најмногу - убаво стоплен да биде. Ладни пијалоци, газирано и посебно алкохол - никако. Секако од една чаша ништо не ќе му биде, ама нека не претерува.
Беа болни, па спласнаа па пак здоболеа некаде во 6та недела. Сега да, брадавиците маица кога облакам ме болат. Осетлива ми стана кожата многу. Јас на симптомите не обрнував внимание ич, оти појма немав кога ќе добијам. Односно кога требало да добијам, а не добив.
И јас мислам треба од сабајле,на 3 ден,и тоа мене ме посоветуваат да не носам градник и да не се туширам сабајле пред да идам туку вечерта,ради пролактинот.
Mi pomina denot za dobivanje.33 den mi e mislam,a dobivav 26,27,28,29 tuka nekade.Isfrliv bubulici na celo lice.Za test ne..imam mnogu razocaruvacki iskustva so niv i seuste ne pravam nekako trav mi e..ke si cekam..Koga ke stanam vo sred nokj gi cuvtvuvam mnogu teski i bolni a sega vekje ne..mozebi ima nadez
jas mislam da napravis test, simptomite definitivno se mnogu slicni, taka da ne obrnuvaj vnimanie na toa. kako i da e, cekame da ne izraduvas
И што препиша докторот? Не секирај се и јас ја имам,пијам бактрим и многу чаеви по 2 л.на ден,добро е да смениш и нешто во исхраната,јас ја имам во вагина и во цервикс,па еве маки мачам,друго си планирав...обично ако ја имаш подолго во урина се префрла во цервикс
Zdravo devojki, jas sum nova na forumot. Najprvo da ve pozdravam na site.. A potoa prasanja kako i site vas Imam problem so tiroidnata zlezda, imav i eden spontan.. Mnogu sakam bebence, pa sakav da ve prasam mozebi nekoja od vas imala takvo iskustvo, dali tiroidnata zlezda moze da bide pricina za potesko zabremenuvanje? Sekoj mesec ocekuvam da se izraduvam, no ne i ne...
Добродојде, ако вредностите на тироидната ти се во ред не би требало да ти прави проблем тоа, еве и јас имам проблем со тиродната но вредостите се ок и тоа не ми прави проблем барем јас така мислам и така ми викаат докторите и кај мене се е во ред но не бива и не бива, но едно знам дека ќе дојде тој ден и ние да се израдуваме само Господ нека е со нас
И мене денот за недобивање ми помина, денес ми е 32 ден од сиптоми градите ми беа болни, потечени ама пред два дена ми спласнаа и сега си се нормални, осеќам пецкање и болки во јајниците како и во долниот дел на стомаков што и секогаш ми е симптом на доаѓање на вештерката, така да незнам сега останува да си чекам тест не правам и мене ми е доста од негативни тестови, па ќе видиме што ќе биде ама си се надевам
Pa od koga pocnav da ja lekuvam non stop mi se menuvase, sega posledno koga bev na lekar doktorot mi rece deka sega e pod kontrola. Isto go prasav i nego dali e mozno tirodinata da mi pravi problem i toj istoto go kaza deka ne e do nea. Pa sega kako sto kaza ke cekame Gospod da ne izraduva. Isto napraviv pap test i se bese vo red. Neli ako ne e nesto vo red, mislam ako imam nekakoc problem toa ke se pojavi li na pap testot?
nesakam da te razocaram ama jas po mene si znam,se nadevam dodeka gradite mi se osetlivi i teski,poduvani..koga ke splasnat znam deka ide denot za dobivanje.Daj boze kaj tebe da ne e taka.Sooo srekjaa