Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    I denes koga imav najmnogu nadez od site ostanati meseci bas deka imavme odnos sekoj den ...Dobiv!!! Dva dena porano itoa! Mi se skrsi filmot se razocarav...:x:envy: koga ne saka ne saka! Nekoi ke imaat ednas vo mesecot I ke se fati a kaj nekoj...nooo ne gubam nadez ednostavno - ne e dojdeno vremeto I toa e toa :)

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Kolku vreme se obiduvate so soprugot?
    pap testot ne e odgovor na site prasanja.Dali imate napraveno spermogram,hormoni na tret den od ciklus I mikrobioloski brisevi kaj tebe?

На pandelka, mimidjon и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. Jagotce1992

Jagotce1992 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    13
    Vo Mart mesec ovaa godina imav spontan. Go izgubiv na 5ta nedela. Trebase da bidam 8ma no koga pojdov doktorot rece deka plodot e zakocen na 5ta nedela i ne se razviva onaka kako sto treba. Pa vo Mart samiot organizam go isfrli plodot. I od togas eve do sega sega probuvame. Nemam napraveno nikakov test so ogled sto sum vo druga drzava i malce jazikot e problem. No vo plan sum da odam i da ispitam dali e se vo red so nas dvajcata.

4. Jagotce1992

Jagotce1992 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    13
    Sosema te razbiram. Istoto e i kaj nas. Nekoi ednas ke imaat odnos i ke se fati..
    No ajde Gospod Bog e golem pa ke ne blagoslovi i nas.

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    i jas imam problem so tiroidnata, no kaj mene ne precese za zabremenuvanje, samo odi redovno na kontroli i reguliraj gi hormonite

6. Jagotce1992

Jagotce1992 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    13
    Da, odam redovno na kontroli. Minatiot mesec bese vo red pa doktorot mi rece da se vratam duri Dekemvri za nova proverka. Pa si pomisliv ovoj mesec mozda ke se fati, no nisto.. Koga ne saka- ne saka..

7. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    ke bide, samo nemoj da se razocaruvas, a tiroidnata neka ne te plasi, redovni kontroli i nemaj gajle

На Jagotce1992 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Jagotce1992

Jagotce1992 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    13
    Blagodaram na odgovorot :) Se nadevam deka ke uspeeme. Sepak mlada sum, imam vreme. Imam 23 godini. Ama znaes.. Koga nesto sakas.. :)

На pandelka и nevenask им се допаѓа ова.
  9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @Jagotce1992 јас сум најголем противник на исфрлање само по себе. сепак треба ревизија и во 5та и во 8 недела. фактички ти си била 8ма со плод кој имал големина на 5та ко што разбрав. и најчесто тие што сами од себе остаиле да се исфрли ( по совет на доктор) потоа имаат многу пообилно крварење или пак доцнење... советувај се и со друг доктор. барај второ мислење сепак..

10. Jagotce1992

Jagotce1992 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    13
    Da. Jas otidov na doktor koga doznav deka sum bremena i togas toj go vide plodot i mi kaza deka sum 5ta nedela. Potoa mi rece dojdi posle 3 nedeli. I koga povtorno bev toj rece deka plodot e zakocen so razvoj vo 5ta nedela. Mi kaza deka najverojatno plodot ke bide isfrlen od samiot organizam a ako ne se sluci toa vo tekot na nedelata da se vratam. Nokjta imav bolki ( menstrualni) i veke naredniot del plodot bese isfrlen. Otidov na doktor me proveri na eho rece seka e se vo red. I deka mozime da probame pak za 1 mesec. Da mu dademe vreme na organizmot da se iscisti i da se podgotvi za nov plod. Ama eve... Ne saka.. Minaa 7 meseci od togas :(

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    и јас бев петта недела кога имав спонтан и сама го исфрлив плодот немав воопшто обилно крварење потоа и на контролите се беше ок :) не е потребна киретажа за толку мал плод,

12. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.767
    Допаѓања:
    4.604
    Ако ти е за охрабрување познавам жена со проблем со тироидната и забремени од прва,и уште една исто со таков проблем од прво инвитро остана,а не беше до неа проблемот туку слаба сперма.Така да без нервози ке беиде :*

На pandelka, kukla21 и zajka1 им се допаѓа ова.
  13. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
  14. Jagotce1992

Jagotce1992 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    13
    Site istoto mi go kazuvaat. Deka tiroidnata se dodeka ja kontroliram nema da mi pretstavuva problem..
    I jas nemav obilno krvarenje samo imav bolka vo dolniot del na stomakot. Sepak toa e normalno. Organizmot se bori so toa veke strano telo. Doktorot isto kaza deka e mnogu podobro organizmot sam da go isfrli plodot.. Ne mozam mnogu da komuniciram i da postavuvam prasanja sepak drugo e na doktor koga razgovaras na svoj majcin jazik a drugo e na drug jazik. Posto ne ziveam vo Makedonija bas se izraduvav koga go otvoriv forumot tuka. Vaka barem mozam od iskustva da naucam nesto

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Jagotce1992

Jagotce1992 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    13
    Izvini odgovorot go napisav podolu na drug komentar :) Po greska. Ah ovaa tiroidna sto mi pravi!! Umot mi go zema! Brain fog :) :) :)

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. meme23

meme23 Нов член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво јас сум нова на форумот и веќе подолго време се обидуваме за бебче утре имам закажано на гинеколог за пап тест и сакам да ве прасам како се испитува затнати канали ? Вагинално или на ехо? Пошто имам слушнато ако жената има затнати канали неможи да остани бремена .фала многу поздрав

17. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    Se ispituva so HSG - se snimaat kanalite I preku niv se propusta tecnost. Dokolku se zapuseni moze da se otpusat so ovaa intervencija. Trae okolu 3-5 minuti, ne e prijatna, no kratka e. So srekja.

18. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    @Jagotce1992 jas id prvpat ostanav trudna na smea na sala ako fati fati. I imav spontan vo 6 nedela i samo se icscisti bas ko menstrualni bolki. Posle tia pravev samo pap i mikrobiologija i nemozev da ostanam trudna 7 meseci. Ama se mi bese do umot. Tolku bev nervozna i psihicki opteretena deka fati od prv pat pa sega zosto ne faka odma pa placki, pa depresii pa da ne vidam trudba zena itn kako site drugi. I jasno mi e deka samo psihata mi bese problem.
    Inaku koga si go gledam deteto ( i eve solzi mi idat koga ke mi tekne na se) samo se molam na gospod na site sto sakaat deca gospod da im dade i site da se raduvaat

На Zaljubena111, Lisa_Maja, pandelka и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Jagotce1992

Jagotce1992 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    13
    I posle kolku vreme ostana bremena pak? I sto preporacuvas vo odnos na mislite i psihata. Imase eden doktor velese edna caska vince pred odnos :)

На pandelka и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Најчеста фрка е психата. физички може да си супер ама психички...хаос. Јаготче баш дека еднаш си останала , знај дека матката памти. не дозволувај стравот да надвладее. мисли си го ова што ти го кажав и сигурно ке успее. само прво испитај се што ти зборнав.

На jacqueline.s, Bebulleee и tessie им се допаѓа ова.