Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Ми дојде утрово на 36ти ден, а вчера земав тест за денес да го правам ;(

2. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Deneska mi dojde.Poslednive dva meseca so solzi go prezivuvam prviot den..Tesko mi e od Gospod li e,do sto e neznam

3. Jagotce1992

Jagotce1992 Активен член

N
    Ne se razocaruvaj. Toa sto e tvoe ke si dojde. :*

Vennera.aa likes this.
  4. Jagotce1992

Jagotce1992 Активен член

I
    I jas taka koga ke vidam deka mi doslo... Srce mi se kine.. Ama toa e toa. Samo ne se razocaruvaj, Bog ke ne dari i nas pa i nie ke se izraduvame. Molitvata praktikuvaj ja.

5. ar.ik

ar.ik Активен член

@meme23 kanali se ispituvaat vaginalno , ispustaat kontrast i se gleda dali se proodni ili ne so rendgen snimka.. Trae 5 min postapkata mene ne me bolese voopsto no kaj sekogo e razlicno, kolku vreme se obiduvate? Nekogas i napnatosta moze da e problem zatoa opusti se i sakajte se so mt. A dokolku odis na hsg( proverka za proodnost) ti preporacuvam da si odis po privatnite kliniki bidejki za na drzavno ke si cekas so meseci.. Pozz

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не се чека на државно со месеци, напротив веднаш закажуваат. Само што ризикот е на државно некој специјализант да ти го прави па да не биде внимателен, да брза, снимката да не излезе ко што треба... На приватно кошта многу, кај Толовски е 4200, епа многу е.

7. ar.ik

ar.ik Активен член

Moja poznanicka cekase 2 meseci a jas od pocetok sum na privatna klinika i plativ poveke od toa no ne zalam bidejki profesionalci se grizat a i uslugata uslovite nemoze da se sporedat so drzavna taka da sekoj sto ima uslovi mojata preporaka e za na privatno.. Parite se zarabotuvaat i trosat ama zdravjeto e na prvo mesto

kukla21 likes this.
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

MilaP, ar.ik and Momichka like this.
  9. Momichka

Momichka Популарен член

Ќе го дочекаме. Јас сум сигурна дека 2016 ќе биде многу посреќна година за сите :l:
    :hug::hug::hug:

Bebulleee and monik55 like this.
  10. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Баш напротив дека се чека! Мене ми закажаа веднаш а од друг град сум што значи дека немав никави врски.
    Постапката трае 5минути и за плус 8000ден и во царска одаја да ти прават ХСГ не вреди!
    Воопшто не се мизерни условите и незнам вие што очекувате за 800ден какво да биде? Стварно не ве разбирам некогаш ич не ја цените парата некои одат за 6000ден плата а вие ги давате за едно хсг 8000ден па и повеќе. Нешто кога се мора разбирам ама од чепатлаци бидејќи ви се смешкале на приватно неможам да разберам! Како што неможам да ги разбрам некои што немаат леб да јадат ама од аздис одат во Сиситина се породуваат и уште непородени се чекираат од таму!

MilaP, pandelka and Bebulleee like this.
  11. bebaa

bebaa Популарен член

ХСГ на приватно незнам каде е 8000 првпат од тебе дознавам.Јас кај ренген Толоски платив 4200.

alisijad likes this.
  12. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ај па и вие сега! Не значи дека се е од препичување, има многу причини зошто некој би се решил да оди на приватно, а не државно. Не е коректно така да се етикетира. За себе еве да кажам - мене ми е проект секое одење во јавно здравство. Излегување од работа за испитување, па пак за да земам резултати и слично ми е комплицирано. Уште па ако сум од друг град?! Времето ми е многу битно.. Исто ме нервира односот во државниве. Не го трпам, не го ќутам и се карам! И подобро ми е да не се нервирам, него секоја исфрустрирана будала која дебело ја плаќам (сите ние преку плата) да ми се понаша!
    И не е точно дека е 800 на државно, затоа што другите пари веќе се дадени со платени придонеси. По аналогија на нештата, треба да биде 400 денари (10% партиципација) бидејќи приватно толку чини. И за тие пари има да очекувам соодветен однос, затоа што не се само 800, туку многу повеќе.
    За пораѓај, здравје боже, секако не би стапала пак на државно. Да можам и здравство не би плаќала колку ми е грозно да одам таму.
    Секој со своите ставови и убедувања/

podravka, Zaljubena111, m.i.g and 7 others like this.
  13. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Потпис ;)

podravka, ar.ik and kukla21 like this.
  14. Abeja

Abeja Популарен член

Од што сум опседната со темава и на сон почна да ми доаѓа. Како што имам кошмар соништа ова ми беше мало освежување. Нема да го кажам сега, дека нели велат не се кажувало нема да се оствари, суеверија некои си, па за некој ден ќе пишам дали имало врска што не го кажувам.
    Требаше вчера да добијам, настината сум скоро една недела, во фаза на оздравување, а немам никаков симптом за пред добивање. Оставам простор бидејќи ми касни секогаш над пет дена, некогаш и 15.
    Ова беше циклус со најмалку секс, само во плодните денови :wasntme:
    Психава што да ви расправам, уште малку поќе и бардовци :D Нека не ве буни смајливо, некад човек се смее од среќа, некад од што му е многу убаво ова деее...и така.

Bebulleee and ocicka2014 like this.
  15. ocicka2014

Извини неможат сите да се пофалат со потпис како твојот!!! Посебно во оваа група!

16. alisijad

alisijad Популарен член

Еве и јас имам премногу пари и од што не знам каде па ги давам во систина :) одсега кога ќе идам таму ќе се чекирам дека правам инсеминација :D
    Јас пари за дете не жалам се што имам давам и ке давам. Мене па и е несфатливо да се дава по 3000-4000 за пудра или парфем, а за хсг или било што во врска со здравје не ми е :)

Eli23, m.i.g and ar.ik like this.
  17. ocicka2014

Фала богу пудра над 300ден не сум си купила. Исто и за парфем важи ова. Никој не жали пари за по дете-тешко на тој што ги нема!

18. alisijad

alisijad Популарен член

Ги немам ни јас имам кажано дека со една плата сме ама ги наогам се злато што имав продадов и не жалам, сега чистам со денови ореви и лешници и продавам ќе соберам за неколку инекции ако не повеќе. Не одрекувам дека ми пага тешко што некогаш не останува ни за пудра од 300 ама не ми е битно ништо без дете. Немам избор.комплициран случак сум и не верувам дека на државно би ми помогнале. А се што можам останато пап.хормони.спермограм правиме на државно.

19. ocicka2014

Значи ако е комплицирано - молам, не напаѓам.Исто и за комплицирани бремености поштувам. Ако треба цела година леб и сол ќе јадам ама здравјето пред се ќе ми биде. Ама обична хсг интервенција нема потреба на приватно-исто како крв да ти зимаат и да отидеш на приватно е работава.

20. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас и за крв одам на приватно. И сега?

m.i.g likes this.