Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Ми дојде утрово на 36ти ден, а вчера земав тест за денес да го правам ;(

2. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Deneska mi dojde.Poslednive dva meseca so solzi go prezivuvam prviot den..Tesko mi e od Gospod li e,do sto e neznam

3. Jagotce1992

Jagotce1992 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    13
    N
    Ne se razocaruvaj. Toa sto e tvoe ke si dojde. :*

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Jagotce1992

Jagotce1992 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    13
    I
    I jas taka koga ke vidam deka mi doslo... Srce mi se kine.. Ama toa e toa. Samo ne se razocaruvaj, Bog ke ne dari i nas pa i nie ke se izraduvame. Molitvata praktikuvaj ja.

На thebabylover, Bebulleee и I <3 Books им се допаѓа ова.
  5. ar.ik

ar.ik Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    75
    @meme23 kanali se ispituvaat vaginalno , ispustaat kontrast i se gleda dali se proodni ili ne so rendgen snimka.. Trae 5 min postapkata mene ne me bolese voopsto no kaj sekogo e razlicno, kolku vreme se obiduvate? Nekogas i napnatosta moze da e problem zatoa opusti se i sakajte se so mt. A dokolku odis na hsg( proverka za proodnost) ti preporacuvam da si odis po privatnite kliniki bidejki za na drzavno ke si cekas so meseci.. Pozz

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.230
    Не се чека на државно со месеци, напротив веднаш закажуваат. Само што ризикот е на државно некој специјализант да ти го прави па да не биде внимателен, да брза, снимката да не излезе ко што треба... На приватно кошта многу, кај Толовски е 4200, епа многу е.

7. ar.ik

ar.ik Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    75
    Moja poznanicka cekase 2 meseci a jas od pocetok sum na privatna klinika i plativ poveke od toa no ne zalam bidejki profesionalci se grizat a i uslugata uslovite nemoze da se sporedat so drzavna taka da sekoj sto ima uslovi mojata preporaka e za na privatno.. Parite se zarabotuvaat i trosat ama zdravjeto e na prvo mesto

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    На MilaP, ar.ik и Momichka им се допаѓа ова.
  9. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    6.562
    Ќе го дочекаме. Јас сум сигурна дека 2016 ќе биде многу посреќна година за сите :l:
    :hug::hug::hug:

На Bebulleee и monik55 им се допаѓа ова.
  10. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.188
    Допаѓања:
    13.617
    Баш напротив дека се чека! Мене ми закажаа веднаш а од друг град сум што значи дека немав никави врски.
    Постапката трае 5минути и за плус 8000ден и во царска одаја да ти прават ХСГ не вреди!
    Воопшто не се мизерни условите и незнам вие што очекувате за 800ден какво да биде? Стварно не ве разбирам некогаш ич не ја цените парата некои одат за 6000ден плата а вие ги давате за едно хсг 8000ден па и повеќе. Нешто кога се мора разбирам ама од чепатлаци бидејќи ви се смешкале на приватно неможам да разберам! Како што неможам да ги разбрам некои што немаат леб да јадат ама од аздис одат во Сиситина се породуваат и уште непородени се чекираат од таму!

На MilaP, pandelka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.767
    Допаѓања:
    4.604
    ХСГ на приватно незнам каде е 8000 првпат од тебе дознавам.Јас кај ренген Толоски платив 4200.

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ај па и вие сега! Не значи дека се е од препичување, има многу причини зошто некој би се решил да оди на приватно, а не државно. Не е коректно така да се етикетира. За себе еве да кажам - мене ми е проект секое одење во јавно здравство. Излегување од работа за испитување, па пак за да земам резултати и слично ми е комплицирано. Уште па ако сум од друг град?! Времето ми е многу битно.. Исто ме нервира односот во државниве. Не го трпам, не го ќутам и се карам! И подобро ми е да не се нервирам, него секоја исфрустрирана будала која дебело ја плаќам (сите ние преку плата) да ми се понаша!
    И не е точно дека е 800 на државно, затоа што другите пари веќе се дадени со платени придонеси. По аналогија на нештата, треба да биде 400 денари (10% партиципација) бидејќи приватно толку чини. И за тие пари има да очекувам соодветен однос, затоа што не се само 800, туку многу повеќе.
    За пораѓај, здравје боже, секако не би стапала пак на државно. Да можам и здравство не би плаќала колку ми е грозно да одам таму.
    Секој со своите ставови и убедувања/

На podravka, Zaljubena111, m.i.g и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Потпис ;)

На podravka, ar.ik и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Од што сум опседната со темава и на сон почна да ми доаѓа. Како што имам кошмар соништа ова ми беше мало освежување. Нема да го кажам сега, дека нели велат не се кажувало нема да се оствари, суеверија некои си, па за некој ден ќе пишам дали имало врска што не го кажувам.
    Требаше вчера да добијам, настината сум скоро една недела, во фаза на оздравување, а немам никаков симптом за пред добивање. Оставам простор бидејќи ми касни секогаш над пет дена, некогаш и 15.
    Ова беше циклус со најмалку секс, само во плодните денови :wasntme:
    Психава што да ви расправам, уште малку поќе и бардовци :D Нека не ве буни смајливо, некад човек се смее од среќа, некад од што му е многу убаво ова деее...и така.

На Bebulleee и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  15. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.188
    Допаѓања:
    13.617
    Извини неможат сите да се пофалат со потпис како твојот!!! Посебно во оваа група!

16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Еве и јас имам премногу пари и од што не знам каде па ги давам во систина :) одсега кога ќе идам таму ќе се чекирам дека правам инсеминација :D
    Јас пари за дете не жалам се што имам давам и ке давам. Мене па и е несфатливо да се дава по 3000-4000 за пудра или парфем, а за хсг или било што во врска со здравје не ми е :)

На Eli23, m.i.g и ar.ik им се допаѓа ова.
  17. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.188
    Допаѓања:
    13.617
    Фала богу пудра над 300ден не сум си купила. Исто и за парфем важи ова. Никој не жали пари за по дете-тешко на тој што ги нема!

18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Ги немам ни јас имам кажано дека со една плата сме ама ги наогам се злато што имав продадов и не жалам, сега чистам со денови ореви и лешници и продавам ќе соберам за неколку инекции ако не повеќе. Не одрекувам дека ми пага тешко што некогаш не останува ни за пудра од 300 ама не ми е битно ништо без дете. Немам избор.комплициран случак сум и не верувам дека на државно би ми помогнале. А се што можам останато пап.хормони.спермограм правиме на државно.

На Zaljubena111, MilaP, CameliaMiller и 11 други им се допаѓа ова.
  19. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.188
    Допаѓања:
    13.617
    Значи ако е комплицирано - молам, не напаѓам.Исто и за комплицирани бремености поштувам. Ако треба цела година леб и сол ќе јадам ама здравјето пред се ќе ми биде. Ама обична хсг интервенција нема потреба на приватно-исто како крв да ти зимаат и да отидеш на приватно е работава.

20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Јас и за крв одам на приватно. И сега?

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.