Честитки м1лани, од се срце ти посакувам лесна бременост. п.с па завлечи нога и ние по тебе да си останеме труднички
daj boze mila vi pozeluvam od se srce na site koi sakate da ostanete trudni sledniot mesec da me izraduvate i vie nemozam da vi opisam kolku e posebno oba cuvstvo i jas pola godina cekav i znam kako vi e moja podrska do site imate
Честитки за бременоста! Поздрав до сите. Нова сум на форумот,но Ве пратам веќе подлого време.. еве го мојот страв-во врска сум со дечко ми веќе долги години,и оваа година планираме да стапиме во брак.пробуваме за бебе неколку месеци,но не толку интензивно, колку што мене мислата ќе ме изеде -дали ќе можам да имам дете затоа што јас сум 31 год,и мене дури сега ми текна деца да правам и ние до сега немавме абер за дете.И сега кога желбата кулминира, стравот е уште поголем, дали годините ќе бидат пречка.И сега се прашувам што ни требаше да чекаме толку..Ама некако не бев спремна за таков чекор и се нешто друго,студии,па работа...а времето си лета. На една друга тема овде на форумот-кога останавте бремена-гледам се млади мајки,18,19,20...страв да те фати..се осетив многу стара...Што ќе кажете за бременост во 30-тите? И со ваков филм(страв) во глава, кај ќе тргнеш дете да правиш. Овој месец нешто во плодни денови работевме..Секој втор ден,па да видиме. Чекам да ми дојде на 17-ти овој месец. Извинете што раздолжив малку..
mila nemoj da se razocaruvas i jas bev kako tebe pola godina cekav, i duri edno vreme panika me fati si mislev da ne ima nesto loso no se si ok nemoze koga nie sakame toa gospod koga ke rece, i nemoj samo na plodni denove da rabotite i na nepolodni vodete ljubov toa mi e sovet od mojot genikolog.Golema podrska imas od mene daj boze da me izraduvas so dobra vest pozz
прво - ич да не ти дојде на 17! е сега, јас имам 30 години, 4 години сме во брак и приновата е на пат - тек неделава треба да пристигне на бел свет ( Бог да е со нас! ), така да........уживај, не се преоптоварувај и не се плаши, опушти се и не се замарај со тоа колку години имаш ( верувај не е битно,од искуство ти зборам! ), се ке си биде тогаш кога треба да биде п.с. после 7 месеци интензивно бркање плодни денови бидна кај мене!
Честитки и од мене и се најубаво во бременоста,Исто и јас се срадував кога нјмалку очекував и сега сум 5 месец. Знам дека си пресрекна исто како мене, и уивај во бременоста
фала Ви многу за одговорот,m1lani и tara83. за добивање, 99% сум сигурна дека ќе добијам на 17-ти..уште сега ги осеќам симптомите за добивање. никој не им е крив на оние што чекавме до 30-те(без да имаме оправдани причини за тоа),па ќе си ги сносиме и последниците,доколку дојде до проблем..страв ми е кога читам на претходните страници дека некои двојки се мачат по две,три години и одма си правам математика (31+2,3=33,34),си ги собирам моите години..подобро порано да ссе започне,за во случај да има проблем,да се има време да се интервенира..а па нели викаат горна препорачлива граница за бременост е 35... а во однос на водење љубов,па кога те мачи мислата дали ќе биде или не и го правиш тоа само со таа цел,некако и нема лезет сето тоа,како механичко одработување.. m1lani, твојот гинекологот ти кажа да ги опфатиш сите денови во месецот со секс?? аман бе,па тоа некогаш и не е изводливо,ниту секогаш има желба човек! поздрав до двете.
здраво на сите....честитки до сите идни мамички...јас имав вонматерична бременост пред една година....едвај останав жива...и месецов ке почнам да работам на случајот за да станам мамичка...бидејќки година време се пазевме...пуштете ми среќичка најмили....дај боже на сите да ни се оствари најголемата желба-БЕБЕНЦЕ!!!!! БАЦКИ ДО СИТЕ!!!!
Ти ја праќам најголемата среќа на светот, затоа што знам како боли да изгубиш, и тоа два пати, и јас како тебе првиот пат бев вонматерично и завршив со операција, ти праќам и огромна подршка, затоа што таа ти е уште попотребна, а знам дека имене ми треба мн, дршете ми среќа и мене, затоа што почнав да се разочарувам ,еве после спонтаниот пола година со мм се обидуваме ама ништо, само ми иде циклусот и тоа порано, некој совет????
Ви пракам огромна поддрска и на двете, бидејки знам како е. И јас имав вонматерицна бременост и заврсив на операција при сто ми го извадија едниот канал ,но фала му на ГОСПОД сега сум бремена 5 месец, и сум пресрекна Затоа никогас не губете надеш како ГОСПОД никој не е, еден ден и вас ке ве израдува со бебенце. Јас останав бремена после 2 год од вонматеричната брем.Ви ја пракам сета срека на светот
На сите ви ја праќам цела среќа на светов, знам дека и мене некогаш ќе ми треба, да сте живи и здрави, и се’ да ви пројде во најдобар ред!
панделка душо ке се среди си дај боже двете да се радуваме за брзо време....бици фала на подршката со лесно да ти оди бременоста....заедно сме посилни...и многу ми е полесно кога знам дека не сум сама и кога добивам подршка од луге кои поминале низ истото....ве бакнувам!!!
Ви благодарам на подршката, и ви ја возвраќам тридупло ,јас после вонматеричната исто останав со еден канал и докторите ми се чудеа како после два обиди сум останала со еден канал одма бремена,ама ете не било за мене ни тоа , ајде -МАРТ МЕСЕЦ НА ДВЕ ЦРТИ!!! бакнежички до сите
женски подршка голема од мене имате и жал ми е за се што се случило , но што е ваше ке си дојде верувајте! поздрав