i uste nesto da napisam moja najdobra drugarka se omazi vo Svedska....rodi na postari godini..........koga ostanala bremena otisle so maz i na pregled i toa kaj vrven doktor.......toj i kazal nesto ne vo red,plodot e mrtov....i i zakazal intervencija.......taa psihiski mnogu stabilna,silna zena.....lesno go podnela...mazot i od svoe iskustvo nemal mnogu poverenie na doktori......otisle kaj drug ginekolog sto ke dade mislenje.......se bilo vo red.........ne go pisuvam ova bez veza..........znaci ako go poslusale prviot doktor losoto ke si dojdelo.....do site zeni koi sakaat da ostanat bremeni, da ne gubat nadezd, samo hrabro,silni da bidete,ne dozvoluvajte okolinata da ve sece so zborovi so pogledi.... nisto ne pustajte vo vasata dusa i srce...samo smirenie...pozzzzzzz i srekno do site
Taka se slucilo I koga majkami bila bremena so mene ..sekogas treba da se pobara vtoro mislenje za taa rabota
Daj boze znam ke dade ke bide Se vo red sepak jas sum mlada ima vreme za se samo da e se vo red mozebi ne e dojdeno vremeto
Здраво. Да го пишам моето прво мислење односно прашање Кој е ризикот од правење на хсг(проодност), а доколку менструација сеуште имаш(ама премногу малку скоро и неприметливо) тоа кафенкото на крајот на менс што е? Ве молам за одговор многу е итно
Добро утро, добар ден помина уште еден месец и сега сум во големо исчекување дека нема да ми дојде... за 2 3 дена би требало да ми дојде, вчера имав мала болка како пред менструација, а сега скоро еден час имам голема болка во десен јајник.
не ми се верува да ти прават хсг додека имаш,затоа и се прави таков преглед на девети или десети ден од менструација.
Zatoa sto na pocetok seuste ne sme informinrani sto vsusnost treba da ispituvame pa I zatoa odime kaj doktorive, koi treba da znaat kade da ne upatat, bidejki tie se tamu za da ne lecat I da im veruvame. No ete etikata e daleku zad niv. Mene srekja samo ednas mi dade klomifen pa za potoa sama da se informiram deka treba hsg.
@alisijad mene mm sekoj mesec koga ke dobijam mi vika: a sledniot mesec od koga ke smetame deka ti kasni? mu vikam, cekaj coveku, uste ne zvrsilo, ti se spremas za naredn mesecon sakal da si bide spremen dobro e sto vo tie denovi barem uspeva da ne nasmee Taka i mt, barem ima nekoja pozitivnost...ako ne sega, moze predcuvstvuva za nareden mesec ajde najbrzo da bide! Odmarajte vikendov, relaksirajte se i udrete dupla doza galenje Imajte ubav den
Zdravoooo Se priklucuvam i jas na feminkite koi cekaat 2 crticki 8mi mesec nie odkako probuvame , uste nisto Veke mesec zimam folna
Па да и тогаш прават,битно не порано и никако за време на менструација или плодни денови и после нив.Некои др дури дават контрацепција ппред постапката за да биде потанок зидот на матката за подобро да се види.
Кажала или не, ништо не менувало. Тестот негативен, ми касни седум дена, некои слаби симптоми за добивање и тоа е тоа. А сонував како сум правела тест, лежам во кревет и го гледам тестот со убаво видливи две црти, се тресев цела од возбуда и го покажувам тестот на мм кој спиеше и така се разбудив и барем во сонот се израдував. Овој месец морам да одам со инсеминација, и покрај се нормално кај двајцата, нешто пак не штима. Сличен случај со @joelle , се надевам дека ќе имам и јас успешна инсеминација.
Мене ми дадоја микрогинон пред ХСГ. Да ми дојде чекам, да направам уште еден брис микробиолошки за ешерихијата(се надевам негативен) па да почнам со микрогинон и нареден месец да правам проодност. До нова година морам да направам. Има ли некоја што пиела контрацепција пред постапката? Неопходно знам дека не е ама за да не се задебели ендометриумот демек. Не сакам да пијам таман го регулирав циклусов....
Milicki prodolzete napred,ke dojde mesec koga nema da Vi dojde,samo borete se I se ke bide vo red. Porano ili podocna site ke bideme mamicki.
Ни јас не пиев контрацептиви пред хсг. Јас немам симптоми за добивање, а тетка кај да е треба да дојде.