Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Завлечете нога, не оди шо не оди кај мене...|((facepalm)

2. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    i da ja nema :*

На kukla21 и BirMelek им се допаѓа ова.
  3. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.767
    Допаѓања:
    4.604
    MADO ти до кај си.

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Дај боже @MADO :hug::hug:

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Na sredina na ovaa nedela bi trebalo da mi bide punkcija.
    :* :* :*

На kukla21, bebaa и only44you им се допаѓа ова.
  6. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    Zenski da ve prasam dali ako mi dojde ovaj mesec na 33 dena toa znaci deka ke imam pokasna ovulacija?

7. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Prasuvas za sledniot mesec dali ke imas ili dali si imala pokasna ovulacija?Na kolku dena ti doaga voobicaeno?

8. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    Obicno mi doaga na 28 29 dena ali sptemvriov mi dojde na 33 den...zatoa prasuvam.a ovulacija uste ne sum osetila

9. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ne sekogas imas simptomi na ovulacija,a docnenjeto moze da bide od poveke pricini.Isto eden do dva meseci vo godinata normalno e i da otsustvuva ovulacija.Za sigurnost moze sledniot mesec da odis na maticen nekade okolu 10-12 den da vidis koj den ti e ovulacija.

На ivi78 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    6.562

Јас би ти препорачила да не одиш. Се додека не е целосно изчистено.
    И јас имав закажено на 6-7 ден, бидејќи вообичаено ми траеше 5 дена. Ако на малер, ми тој пат ми траеше 3-4 дена, еден два дена пауза, и вечерта пред да одам на хсг ми потече малку.
    Ми беше болно хсг, имав лоши резултати и потоа многу крварев.
    Потоа бев и на хистероскопија и лапоскопија, бидејќи од хсг ми рекоа целосно запушени канали, и од лапоскопијата ми рекоа немам никакви проблеми:
    така да претпоставувам да не сум подранила со хсг или јогата целосно ми помогна со отпушување на каналите. Едно од двете е.

11. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    @bokace sega tetka stana i vazna se pravis?
    ima li nesto novo kaj tebe?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @MADO haha mila me nasmea :)
    Nema nisto novo kaj mene taka tapkame vo mesto seushte :)
    Nemam dobieno veke 4 meseci i nema aber da dojde..
    Bev mnogu bolna cela nedela.
    Mm se vraboti od 25ti ovoj mesec veke pocnuva so rabota pa ke ni bide polesno za da prodolzime :)
    Ti kako si? :*

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  13. principessa123

principessa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    80
    Здравоо на ситее после година ипол напорна со плачење и неверување во себе дека нема да забременам денес видов две црти !!Пресреќна ми се случи кига најј малку очекуваш како што велат постарите,Случајно седев на кревет и го пратив маж ми до аптека аа ми доцни само 5/6 дена не е кој знае која разлика во исчекување го направив ми покажа само една и толку како и секогаш ја наведнав главата и онака разочарано пак истите зборови аман бре кога ќе биде веќе еднаш се откажував дури од се искрено..поминаа 20 мин јас го зедов да го фрлам гледам две Невозможно!!!и се тресам!!маж ми ме гледа уплашен и тој се тресе хаха Пошто во кутија се два теста веднаш го зедов и друѓиот абе не ми се верѕва овој сиг не е океј неш..го пробав и друѓиот и тој две ми покажа Врела вода ме ибли позитивни мисли некој страв 1000чувства во 10 мин почувствував..излеговме поминаа 2 часа отидов земав друг тест најскапиот што кажуваат дека 99% е точен и кажува колку недели си во бременост..одма трчам во кафич во веце и чекам си пишува убаво брее 3 недела веќе ❤️ Истото чувство измешано се верувајте се стресов!!Колку ли само плачев и кукав по цели ноќи неспиев зошто го чекав а го нема секој месец..и еве денес две цртќи!!!среќна !!!! Овие денови итно одам на ѓиниколог да се уверам да ми кажат што како дали е во ред и да исплачам саглам се стискам уште во себе го чекам тој момент!!!само позитивнист верувајте во Бог прави чуда!! И не губете надеж!!!!!!ви пишувам здравје најскоро!!позз срцќи моии!!со среќа,Бог нека ви подари трпение и мало !!

На ennaz, Adina, slobodka и 23 други им се допаѓа ова.
  14. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Иако ме делат неколку дена од пораѓај и сум во исчекување редовно ја четам оваа тема и искреноо се радувам мноогу на секоја нова трудница...Твојот пост ме наежи,ме расплака од среќа искрено иако не Ве знам...со лесно со убаво да си ја истераш бременоста од се срцее ви посакувам и повели во труднички муабети :*

На Momichka, stela 34 и principessa123 им се допаѓа ова.
  15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Aj da ve prasam.. ko naj bliski tuka na forumov da ne baram temi za sonovi.. Sega sonuvav i odma stanav haaha
    Sonuvav sum bila na slava kaj edna moja rodnina so edna prijatelka od svekrvami(mn ubo zivejme) i jas i taa nosevme obetki bizuterija na 2roto dupce od uvoto a na prvoto zlatni... i gi izvade taaa zlatnite i gi stavi vkosa i i rekov ke gi vadam i mojte daj ke gi stavam vkese da ne gi zaginis, ko gi izvadov obetkite znatni voo rakata imav 2 burmi? :$ I samo mu se pulev :^)
    Imam slusnato ako sonuvas nesto zlatno ke ostanis trudna, ke se izraduvam sledniot mesec ili...... :wasntme:

На Sunshine_1979, jacqueline.s, mama89 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    http://grouper.mk/skopje/deal/inseminacija-newborn-spermogram

што мислите за оваа понуда и колку плус пари би ми заминале ... и некое искуство што знам :)

@Bebulleee да викаат дека ќе останиш трудна со девојче :) за убаво да е да ти се оствари сонот да даде Господ

На Bebulleee, srekice и MADO им се допаѓа ова.
  17. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Интересна понуда ама мене заедно со си пат ќе ме чини пак толку (facepalm) ајде некоја феминка која правела инсеминација во NewBorn Clinic нека изјасни какви се условите таму,прифатеноста,стручноста на доктори и сестри.Дали се исплаќа да се проба

18. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Dobra bokace,eve pri kraj od in vitroto sum,teram rabota :*

19. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Што убава понуда уште да сака мм да правиме.Леле луѓе се заинатил не идам по лекари повеќе и крај незнам што да правам веќе.Ми вика не бива гледаш и самата и откажи се веќе еднаш.Се мрднав :@:@

20. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Moreee posle izvesen period nedaj boze da ne ostanes bremena,ke si legne na brasnoto pa i ke prasuva koga treba da odite..

На bebaa, kukla21 и srekice им се допаѓа ова.