Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Здраво феминки .. Еве и јас бев во исчекување месецов дека ќе видам две црти ама ништо..и сега повеќето знаат како се осечам .. Си викам ај ќе си пишам на фемина зашто немам со кого да зборувам .. А и кога ќе зборуваш со некој и не те веруваат .. Не осетиле на своја кожа.. Веќе 4меесеци се обидуваме за бебче ама ништо.. Сакав да ве прашам вас од ваше искуство треба ли да се грижам ? Или нормално е да не се фати .. Може потребно е повеќе време .. Незнам некако разочарана сум .. Скоро сите што ги познаавам задруднале од прв или втори пат... Незнам што да мислам .. Мене овие 4месеци како 4год ми идат ..

Вие најдобро ќе ме сватите :(

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    За ИВФ секако ќе ти требаат од 2 различни клиники. Така да, незнам зошто би се бунеле во Плодност?

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  3. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418

Па уште колку треба да помине,и јас се изморив веќе многу :(:( кога сам ќе посака нека си каже не изигравам веќе бабарога само по лекари да го мкнам

4. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    4 meseci se nisto zatoa opusti se....ke bide

5. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Се надевам иви ... Фала ти само ми беше потребно некој да ми каже дека ќе биде .. :*

На ivi78 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Опушти се и не се опреретувај! Не верувам во вакви работи, ама дај боже да сум грешка и да ти се оствари толкувањето на сонот.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Maicka28

Maicka28 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Здраво феминки ...денес ми е 29 ден а од синоќа имам само по некоја капка на кафеав исцедок али многу малку обично ми иде на 28 или 30 дена,а примав и кломифен па потоа и утрогестан 200 ,можно е да е последица од тоа...? Поздравчиња ☺

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Примаш уште утрогестан?

9. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Ми даде надеж .. Ти благодарам

На ivi78 и principessa123 им се допаѓа ова.
  10. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Za mal period mal e ,no se zavisi i kolku godini ste,dali moze da se ceka...probajte uste nekolku meseci ako ne bidne popoleka pocnete so ispituvanje posto posle sekoj nareden mesec ke ti bide vazen.

11. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Најверојатно ќе правеше инсеминација колку што памтам

12. Maicka28

Maicka28 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Сношти го прекинав пошто мислев ќе ми дојде а ми рекоа ако добијам да го прекинам и сега не знам на што сум

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А тест да си направиш? Обично прво тест се прави па се прекинува терапија.

14. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Ние во брак сме 3 години . Јас имам 22 он 30 години.. Ме загрижува тоа што 3 год се пазевме .. Дали има врска тоа.. Сакам да одам на гинеколог да направам испитувања само незнам од кај да почнам ...

15. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Кај нас бидна после година дена (без терапија, без лекување, ништо, најприродно)... 4 месеци не се ништо, не се преоптоварувај. Ако не бидне ништо за 2-3 месеци, испитај си хормони, направи си гинеколошки преглед, можете спермограм и слично. Ако тоа е уредно, и пак не бидне, ќе си направиш и проверка на проодност на канали, чисто колку да си знаете дали има некаков проблем или не. Само сепак викаат до 1 година најнормално е да не фати, ич да не се секираш.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480

Ти благодарам секое мислење ми е значи многу.. Знам дека треба да се опуштам . ќе се потрудам .. Само ние жениве такви сме паничиме поготово на оваа тема..

17. Maicka28

Maicka28 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Направив тест пред 2/3 дена беше негативен или можеби беше рано...па ќе видиме...

18. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Знам, поминав низ тоа, дај Боже кај сите што си сакаат да се случи, ама тешко е секој месец кога ќе видиш не биднало, ко со нож да те забодил некој. И како и сите што споделија тука, и кај мене, во месецот кога најмалку очекуваш, ќе си се израдуваш. И најболното е што те учат цел живот да се пазиш, мислиш забременувањето плукни залепи е, и после кога сакаш да биде, не биднува. Ама кај сите ќе биде, што повеќе го очекуваш, толку поголема е среќата после, и го осеќаш како чудо кое ти се случило (знам за некои е нормална појава, само да легнат во кревет, бремени се)... а за ние што сме се помачиле, не е нормална појава, туку буквално како најневеројатно и најголемо чудо.

На Lisa_Maja, Libra88, Kiki. H и 2 други им се допаѓа ова.
  19. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Е баш така.. Си викам три години се пазам ..што ако имам проблеми поради тоа.. Да знаев дека ќе биде вака немаше да чекам ич... Да ми даде господ дете за второ не чекам ... Си викаш ај од овој месец ќе правиме бебе.. А тоа нема кога сакаш ти .. Само што знам еден месец да не бидне одма се секираш разни мисли ти вртат.. Не рзмислуваш вака кога не сакаш дете .. А без него неможеш да се замислеш .. Машките се посмирени некако ај ќе биде .. Ијас сакам да бидам позитивна ама во себе триста мисли други .

На kukla21 и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.676
    Девојки, ме немаше некој период, дека со обврски и така. Сакав да ве прашам за совет. Мене ми завршува сега втората менструација од абортусот. Е сега, дали мислите дека можеме да се обидуваме пак за бебенце кога ќе ми заврши оваа менструација или да чекаме уште. Маж ми сака после вторава менструација, а и јас исто зашто не бев на киретажа, туку комплетно искрварив, а докторот ми рече од 4 до 6 месеци, а имам слушано дека некој и по првата менструација од абортусот забременуваат и раѓаат. Па ве молам чисто онака за совет.