Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Јас со 4месеци па се разочарав .. Ме мотивира и ме охрабри ти благодарам ..

2. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.188
    Допаѓања:
    13.617
    http://grouper.mk/skopje/deal/inseminacija-newborn-spermogram

Ај тие што имате правено, повеќе ми се исплаќа да правамна клиникава или на државно?
    Ако може некој да ми направи споредба оти стварно не се разборам :)

3. cruella de Vil

cruella de Vil Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    23
    мене ми рекоа ппсле 3 месеци,ама се зависи од докторот и секој случај е сам за себе

4. cruella de Vil

cruella de Vil Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    23
    Здраво Феминки, и јас ви се приклучувам во борбата по 2 цртички :)

На dadicka13, Libra88 и ivi78 им се допаѓа ова.
  5. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    6.562
    немој така @ANGIE1. 8 години се пазевме, 2 и пол години безупешно се обидуваме 8)
    ќе биде. 4 месеци е многу малку време. Една година дади си време, па ако не биде дојди пак на форумот.
    И јас вака, првите неколку месеци пошто сите околу мене ме замараа за испитувања, и не дочекав ни пола година, и тргнав да испитувам, и си ја наполнив главата со глупости. Се што слушав си препишав на мене.
    Ако само 4 месеци пробувате, тргни се од овде.
    Ни положби, ништо. Само опуштено и уживај во животот како никогаш до сега. :l:

На Libra88 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245

На ANGIE1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Немој да мислиш дека од што си се пазела три години и сега неможеш да останиш бремена нема врска миличка.Мој совет ти е да кога водите љубов со сопругот да не мислуш на бебе и на двете цртки туку мисли на моментоот кој го доживуваш со него научи да се контролираш да не си нервозна ,и под стрес јади егзотична храна смеј се забавувај се со пријателките шетај оди на чист воздух ама уз тоа не заборавај да си направиш проверка на хормони ,урина и се што треба за да се види причината зошто неможеш да забремениш и секако да се најде решение .Мојата цел е на сево оваа што ти го кажав да го примениш за да не ти се таложат години како на мене што бев шест години како игубена и плачев секоја вечер на градите на мажми и кога една особа ми ја одржа истава лекција ми ги отвори очите и после кратко време бидна забременив и сега чувам еден Ангел дома за кој се чудам како моето изнемоштено тело го износи девет месеци затоа примени ги сите убави работи позз и секое добро се борам и јас за вас .....

На ivi78, MADO, Libra88 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    @momicka ти благодарам ќе се потрудам да се опуштам .. И да не се секирам.. Само знеш како е сите од страна што е уште немате бебе.. Зашто.. Оваа онаа нон стоп притисоци.. Дојдов до состојба кога ќе видам бремена жена да плачам.. Ама тоа е ако е речено да имам ќе имам .. Мое е да се трудам.. Со вашата подршка ми дадовте сила и овој месец да го пројдам .. Па ај здравје ќе пишам почесто тука.. Ти посакувам тебе а и сите други да си ги видат посакуваните две црти.. Сега знам што било навистина да те боли душата за нешто.. Поздрав

На Independiente и Libra88 им се допаѓа ова.
  9. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Добро ни дојде.. Ај овој месец да се радуваме :*

На Momichka и cruella de Vil им се допаѓа ова.
  10. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    И јас исто како тебе,после 4 месеци одма почнав да се опседнувам,испитај брисеви хормони,крвна слика,пап,секој месец негативни тестови.Си наоѓав самата прилини,дека сме се пазеле претходно или дека сум над 30год.Дури и докторката ме напна,ми даде одма листа за испитувања за инвитро...Не помина ни цела год си останав бремена.Можеби годината што ја даваат како период не е за џабе.И онака што ќе смени ако се почека,баш ништо.Ама трпеливоста многу ни недостига на нас жените,многу сме поемотивни.
    Барем за тие што немаат медицински потврден проблем би им посакала да не креваат паника после 2-3 месеци-како мене:worried:

На Independiente, Momichka и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  11. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Мене

12. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Аман бе, какви притисоци на 4 месеци пробување? Што да речат оние што со години пробуваат? Зарем толку лесно потпаѓаш под туѓите коментари. Рекле -рекле... кажи им, тоа си е Божја воља, кога ќе биде, ќе биде, и ве молам не ми коментирајте веќе на таа тема. Дај им до знаење дека не сакаш никој ништо да ти вели и толку. Какви притисоци од сите страни? Освен мајките ако не ви велат, за друг не треба да те интересира, а ако велат мајките, ќе ги опомените да не се мешаат и да не коментираат. Ние им велевме, сакате бебе, направете си, нас остајте не. И готово!!!

На CameliaMiller, Libra88 и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Во брак сум 3 години .. За тоа време несакав дете затоа што бев на факултет.. И сега за тие три год прво почнувајќи од свекрвами .. Зашто не остана уште трудна ај иди ако не испитајсе .. Имаам золва она се омажи пред неколку месеци и остана трудна.. И ај сега како онаа остана одма а ти не.. Ви викав да не се пазете ...ете сега проблем си направивте оваа онаа и слично.. Тоа ми паѓа тешко ама че ми помине и со нова сила месецот..

14. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    4 месеци и притисоци? а што да кажеме ние што со години сме по лекарите и пак не бива, па плачки, па ова она, па плачење на бремени жени, па депресии, извини ама не можам да разберам. ако ти сето ова го правиш после толку краток период што треба да правам јас? Мораш да се прибереш малку, животот не се знае што носи, треба да бидеш храбра и спремна на се, а не одма цимолење :)

На Independiente, Zaljubena111, ivi78 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Во неколку коментари горе напишав дека .. Вчера пишав дека бев очајна .. Прво неинформирана ,незнаев што да мислам , скоро сите што ги знам немале проблем и затруднале одма ...и одма негативни мисли ..ама кога видов тука дека има и поголеми проблеми ..напишав дека ме мотивираат вашите приказни и декс ми помогнаа многу ..

На Zaljubena111, bebaa, gjul и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    по некоја игра на судбината тоа е секогаш така, и јас сите што ги знам сите од прва, втора останаа, школска правеше свадба во јуни а веќе е со огромен стомак, веќе отрпнав на се и си гледам само и јас да успеам.

На gjul, Anetaoh, ANGIE1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ние другите кога ги гледаме, не знаеме они каква мака имале и колку време се обидувале. Олабави се и се ќе си дојде!

На pandelka, gjul, MADO и 4 други им се допаѓа ова.
  18. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Даа има и поголеми проблеми.. Само се надевам дека господ на сите ќе ни подари таква среќа..

На gjul и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Сигурно ќе ни се посреќи. Само трпение и те чекаме со убави вести :)

На ANGIE1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Кукле ти доби ли? Знам дека блиску бевме, а немаше симптоми...

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.