Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Cestitkiii i kaj site nas za skoro, kazi ni recept ....za nas koi sme vo iscekuvanje na vakvo cudo

2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    и јас истото го помислив од никаде нигде еее видете две цртки , ко фалење ми дојде тоа.:^)

На MADO, Anetaoh и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    So zdravje da si gi nosis...i bez nervozi (iako e tesko)

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ми се приспа. Отидов да спијам

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    6.562
    еј @kukla21 ти си следната надеж. стискаме палци за тебе :inlove:

Мене ми останува да работам на случајот :D И така сум болна, не можам да трчкам по болници, барем секусуално задоволена од маж ми да си одам на работа :D

На pandelka, Bebulleee и Libra88 им се допаѓа ова.
  6. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Ти благодарам и најискрено ви посакувам на сите во најскоро време да ви се случе, инаку за рецепт немаше нешто посебно што презедовме како од првиот месец така до шестиот си работевме во плодните денови едноставно си се надевав дека ќе се случи потсвесно и не бев преокупирана дека мора да се случи и баш не се надевав овој месец но ете изненадување :)

7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    јас уште ги чувам двата позитивни теста поубаво нешто нема од тие две цртки ,ама секој пат кога и да ги видам се убивам од плачење ама ете нешто не ми дава да ги фрлам :(

8. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    ни на крај памет не ми дојде да ви се фалам или да ве навредам но ок така сте сфатиле може слободно да ме избришат :)

9. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    6.562
    @alisijad и да ги фрлиш и да не ги фрлиш секако ќе ти се мислите :(
    Бидејќи имам многу време за размислување, се си мислам дека еден ден кога ќе видам две црти, нема да сметам дека ќе имам живо суштество во стомакот, се до некои си 5ти-6ти месец, да поминат сите контроли.
    Ако не друго, барем ќе се трудам да биде така.
    20% луѓето околу мене имаат изгубено еден плод. Мислам дека процентот би бил поголем доколку сите би биле искрени. Мислам дека е доста честа појава.
    Сепак, не постои утеха :(, само ти ја посакувам целата среќа на овој свет, наредниот пат да биде побрзо, и да биде се како што треба до крај :hug:

На MADO и alisijad им се допаѓа ова.
  10. hope123

hope123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    35
    честитки и од мене Верче4 имај лесна бременост.
    кај мене ништо ново, овој месец поактивно работиме на случајот. само имам дилема во врска со плодните денови, сите години до сега циклусот ми траеше по 28 дена, ама во последно време повеќе не е секој месец исто, последниве два добив на 30ти ден ( а се радував дека ми касни), па според календарите за овулација ми пишуваше 17 ден, ги послушав па ќе видиме.

11. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Dobra nok od mene

Na 5 dena do denot da NE dojde neposakivaniot gostin

Testot veke kupen :sweat::worried:

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Devojki mozi ja preteruvam ili e od sugestija ama veke nekolku dena me boli leviot jajnik periodicno boli kako da te sece nesto pa nekoja tupa bolka pa go snemuva i kako da mi se koci cela noga a me boli i polovinata (si kutev nekolku dena ama ne izdrzav ) btw rabotam na pc cel den mozebi polovinata i nogata me bolat od toa .......

fala bogu so e forumov mm moze da odmori od moeto lele ete trudna sum i na krajot pak nisto

a eve sega go piam utrinskoto kafe (kako i sekoe utro) ama ne mi odi zeludnikot ke mi se prevrti mi se cini ....Ova me cudi zatoa sto barem kafeto ne mi pravelo problem nikogas naprotiv najgolemoto zadovolstvo mi e dobro tursko kafe nautro

Ako go zemam vo predvid i faktot deka treba da dobijam za 4-5 dena ne znam sto da mislam ....

sto mislite ?(fingers)(fingers)(fingers)(fingers)(fingers)(fingers):worried::worried::worried::worried:(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

mozebi i sum dosadna malku :(

Последна измена: 30 октомври 2015
  13. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Со 3 дена доцнење вештеркава дојде :sweat:. Ама тоа е кога Бог сака тогаш негова воља. Ама не се предаваме ќе се бориме. :* до сите и што поскоро да видиме сите две цртки

14. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Не си воопшто досадна, инаку јас ги имав истите симптоми како јајниците да ме сечеа па ми поминуваше и левата нога ме болеше исто како и тебе и јас работам пред компјутер цел ден, а за гадење мислев дека е рано, но мене вчера цел ден ми се лошеше и не ми се јадеше ништо така да ти ја пуштам целата среќаа и мислам дека ќе ги видеш двете цртки (fingers)(fingers)(fingers)(fingers):hug:

15. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    @Верче4 e od tvoja usta vo bozji usi ....abe tahikardija dobiv koga go procitav postov

gi imase simptomite pred da docni ili otkako pomina denot koga trebase da dobies ?

drzime palci a ti galigo bebuso

Последна измена: 30 октомври 2015
  16. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Ги имав да симптомите и пред да ми доцни исто се осеќав како да ќе ми дојди секој моменти кога веќе почна да ми доцни пак такви симптоми си имав а сега сум подобро :)

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Jas mozam da ti kazam deka od sugestija moze svasta da ti se pricini. Moze da imas duri i gadenje i osetlivost na mirisi. Se ova sum go pominla, se razbira kako lazni simptomi. Psihata e zafrknata rabota! Daj boze kaj tebe da ne e taka i se ova da e rezultat na nesto ubavo:)
    Eve jas ke ja iskoristam ovaa prilika da vi se pofalam deka dobiv novo rabotno mesto:) vo ramki na istava banka, samo veke nema da sum na salter. Fala bogu! Dosta bese 5 godini...zdravje mi se zema:( mu vikam na mm, belkim ke trgne i drugovo...moze ke sum pomalku potresena i so pomalku pritisoci od site strani, pa bebe ke dojde(fingers) uste nekoja nedela i zaminuvam vo noviot sektor. Racunav, datumot na zaminuvanje mi se sovpagja so ovoj za nedobivanje:Dof da ja imam taa srekja ovoj mesec da me strefat i dve crtki:inlove:
    Imajte ubav den:hug::*

На Sunshine_1979, Bebulleee, ANGIE1 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Kazete mi dali I kolku plakjate na pregled kaj maticen ginekolog ?

19. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407

Veke 8 meseci imam halucinacii sekogas pred da dobijam pa se plasam deka i ovoj ke bide taka

i so sreka rabotnoto mesto daj boze na novoto biro slika od prvoto eho da si stavis so nekoe slatko tockice :)

На Kristula и Momichka им се допаѓа ова.
  20. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Јас овој пат ќе пробам со инсеминација, па со Господ напред.
    Инаку, ноќва пак сонував, ама сега одев директно на тројка, сум родила три бебенца и нешто као мајка ми дошла ги чуваше, јас ги гледам такви слатки убави, едното беше со црна косичка дури, па после и некои мали бели мачиња сонував, ама убаво се осеќав во сонот. Претходниот сон кога ви го раскажував беше позитивен тест а во овој сум ги родила :lol: а сега на јаве дури и колички за тројки гледав на гугл.:wasntme: Може се мрднувам ;)
    Туку, пред инсеминација пиете кломифен и естрофен? Кога пиете по два кломифен дневно, ги пиете наутро и навечер или одите строго временски поделено на 12 саати? А естрофенот заедно со кломифенот наутро, бидејќи по едно естрофен се пие?
    Да не треба брисеви пред инсеминација, јас правев во јуни, тие стари да не се?

На MilaP и srekice им се допаѓа ова.