1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. sweetrose

sweetrose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Проблеми со зачнувањето

blond kako si kako se cuvsvuvas kazuvaj ni kako ti e

2. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Проблеми со зачнувањето

Oххх па јас добра сум, барем така мислам. Сега завршив со терапијата што ја примав, па ќе видам деновиве како ќе е . Инаку воопѓто не е лесно (според мене) да си бремена... Оххх многу внимание бара, пазење на се.
    Инаку во целина добра сум, немам главоболки, мачнини(освен навечер), не повраќам сега за сега, натаму ќе видиме.

3. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Проблеми со зачнувањето

јас не сакав да те депримирам или да те разочарам само кажав како се осекам во моментот нема веза секој за себе си кажува што го мачи

4. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Проблеми со зачнувањето

и јас после долги обиди останав бремена,последна менустрација ми беше на 19 октомври,тербаше да ми дојде на 13 ,но не ми дојде ,правев два теста за бременост и двата ми излегоа со втора црта бледа розова,денеска отидов на гиниколог но не можеа да го видат на ехо ми рекоа дека усте е рано,дури другата недела,но ми дадоа да пиам тифол ,но рекоа дека домашните тестови преку мокрача се валидни,ви посакувам на сите среќа и сите да си очекуваме мали ангелчиња

5. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    Проблеми со зачнувањето

елеонора цетитки...ние знаци исто ке рагаме :)
    мене последна менструација ми бесе на 18окт. знаци ова не е 5 недела од бременоста, јас сеусте не сум била на гинеколог мислев дека е рано, но ке одам другата недела си велам среда, цетврток

6. Eleonorastrumica

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Проблеми со зачнувањето

честитки и на тебе,јас не ме додржи место и затоа денеска отидов и ми рекоа во четврток демек ке се видело на ехо,инаку ме гледаа и на вагинално ехо и не можеа да го видат плодот за сигурно ,ми дадоа тифол да пиам по едно на ден и станав сумлива дома и морав да кажам и така денес сите плачеа од радост ,ти им ја соопшти ли убавата вест

7. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    Проблеми со зачнувањето

jas sum mazena nadvor od MK...
    i se uste nikoj ne znae osven jas i mazot mi...
    ama slednava nedela treba da im ja soopstam ubavata vest

tifol e fona kiselina , jas veke od pred mesec i pol uste pred da zabremenam pijam apcinja folna

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На MarijaMi90 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Eleonorastrumica

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Проблеми со зачнувањето

јас ништо не бев пила,денес почнав да пијам,мене прво детенце ќе ми е ,а тебе имаш ли некое искуство ,јас само што читам по нет

9. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    Проблеми со зачнувањето

i mene mi e prvo....jas od so citav vidov deka treba da se zema folna ako sakas da zabremenis i pocnav da zemam krajot na septemvri i na moite apcinja pisuva dek treba da gi pijam do 3 mesec na bremenosta, a potoa se prodolzuva so drugi folna tableti...ove sto sega gi zemam pisuva deka se zemaa ako imas zelba da zabremenis i do 3 mesec na bremenost.
    eli kazi mi gradite ili bradavicite te bolat jako ili ne mnogu, bidekji jas do vcera imav posilni polki, a od denes se namalija!
    pozdrav

10. Eleonorastrumica

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Проблеми со зачнувањето

исто беше и кај мене,брадивиците ме болеа многу сега ми се намалува болката,ама имам огромни киселини,се што јадам ми ствара киселини,само да не ни се лоши друго се ќе помине во најдобра ред,ти кои други симптоми ги имаш,јас само тоа ,леле уште не можам да поверувам дека во мене расте нов живот

11. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    jas kako prv simptom ke ja navedam nervozata i mi idi na se da se rasplacam, maz mi mi veli so ti e poslednive 3 dena cudna si....drug simptom odam taka pocesto vo WC, i jas imam kiselini ne mnogu no gi imam posebno navecer koga ke si legnam v krevet, me bolat bradavicite na gradite ne premnogu ama me bolat no se uste ne mi se potemneti a tebe? ili mozi rano e.
    i mene ne mi se losi i ne povrajkam fala Bogu ( barem do sega)
    i sega sto zabelezav poslednive dve veceri katasrtrofa imam nesonica se macam po 2-3 saati vo krevet da zaspijam

12. Eleonorastrumica

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    и кај мене брадавиците уште не се потемнети,инаку и јас имам несоница,или ако заспам ме утепуваат сонови и се будаМ и не можам да спијам,а за во вц одење не збори по сто пати на ден сум во вц,други некои промени уште немам,освен што некои јадења што сум ги јадела до сега не можам да ги јадам не ми се слатки ,и кафе не можам да пијам

13. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    и јас се немам веке 4-5 дена кафе напијано и не ми бара дусава кафе, ама пак затоа ми се пие кока кола
    реце и тебе не те болат многу брадавиците и градите....мене тоа ме загризува оти до пред 2 дена брадавиците многу болеа, ама од вцера градите не ме болат а брадавиците многу малку, но сепак градите ми се подзголемени и потврди од обицно.....како е кај тебе?

14. Eleonorastrumica

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    и кај мене се зголемени малце повеќе,ќе видиме што ќе ни речат во четврток ќе разменуваме искуства различни секој ден

белувце ме интересира како да знам која недела сум бремена и како на пример да одредам дата на раѓање ,дали си запозната со тие работи поздравче

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.273
    За да се одреди терминот се зема датумот од последната менструација, плус 7 дена, и потоа плус уште 266 дена (38 недели) и се добива терминот. Ако си добила последна менструација на, да речеме, 20 октомври, додаваш 7, значи 27 и плус уште 266 дена - терминот е на 27 јули 2011. Ова беше само пример :)
    Има доста калкулатори и на интернет ако не можеш сама да си пресметаш :)

16. Eleonorastrumica

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Ти благодарам многу на помошта :*

17. Beluvce

Beluvce Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    6
    taka i jas presmetav, mi ispadna 25 juli na rodendenot na svekrva mi :)
    а и на калкулатори пресметав така ми испадна 25.7.2011
    а дека е зацнато на 31.10.2010

18. MrSasinka

MrSasinka Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Здраво,имам тироидна злезда и ќе ве молам да ми казете дали мозе да останам бремена и дали влијае врз основа на зачнуванјето.Однапред Балгодарам!!

На fiat му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Eleonorastrumica

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    супер белувче една по друга ќе сме ,ќе се бодриме заедно

МЕ интересира од кога почнува срцева активност кај малото бебче, читав и на нет дека од 6 недела почнува отчукувањето на срценцето ,најдов и еден калкулатор за тоа

20. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    eli sekade e razlicna srcevata akcija, obicno se javuva od 6, 7 nedela...jas i ti od utre sme vo 6-ta
    jas sakam da odam utre ili vtornik na ginekolog ama si velam rano e